kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Népszava Lap- és Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 186 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-322-085-8 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér fotóval, illusztrációval. |
Előszó, avagy aperitif, mondjuk barackpálinka, a hölgyeknek pedig unikum | 9 |
Első fejezet, amely még mindig csak zakuszkit hoz, azaz mignon-szendvicseket az italhoz | 15 |
Helsinki | |
Második fejezet, már itt is a leves, mondjuk erőleves madridi módra | 25 |
Levesek, levesbetétek, köretek | 40 |
Melbourne | |
Harmadik fejezet, vagyis jöhet az előétel, például kocsonyázott fürjtojás tavasziasan, hozzá Sadacsonyi Szürkebarát | 51 |
Előételek | 66 |
Róma | |
Negyedik fejezet, amelyben végre itt az első sült, nevezetesen tűzdelt fácán gombás rizzsel és almapürével, no meg soproni kékfrankossal | 77 |
Szárnyasok, vadételek, ürü, bárány, különleges húsételek, halak, rákok, békák, csigák | 90 |
Tokió | |
Ötödik fejezet még egy húsétellel, ez nem is lehet más, mint szűzérmék Lucullus-módra, idénykörítéssel és csopaki rizlinggel | 105 |
Borjú-, marha-, sertéshúsból készülő ételek | 124 |
Mexikó | |
Hatodik fejezet, amikor is egy pompás tésztát, azaz farsangi fánkot kaphatunk, ehhez természetesen tokaji aszút kortyolgatunk | 137 |
Mártások, saláták | 148 |
München | |
Hetedik fejezet, amelyben elnassolhatunk egy kis eper-vanília parfét | 155 |
Tészták, sütemények, krémek, fagylaltok, parfék, gyümölcsök | 164 |
Nyolcadik fejezet, itt ünnepi töltött dinnye következik, kávé és talán egy jó szivar, hogy a konyakról ne is beszéljünk... | 177 |