kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Vöröskereszt |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 68 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 3 |
Irányelvek | 4 |
A táplálkozásról általában | 6 |
Az egészséges étkezési ritmus | 7 |
Ételek elkészítési módja | 8 |
Kalória-szükséglet | 9 |
Kalória-igény a terhességi idő harmadjaiban | 10 |
Az élelmiszerek alapanyagainak ismertetése | 10 |
Élelmiszerek csoportosítása | 11 |
Tápanyagok | |
Fehérjék | 11 |
Szénhidrátok | 13 |
Zsírok | 14 |
A terhes nő napi tápanyagszükséglete kedvező elosztásban | 15 |
Vitaminok | |
Általában | 15 |
A-vitamin | 17 |
B-vitamin | 18 |
B1-vitamin | 19 |
B2-vitamin, B6-vitamin | 19 |
Nikotinsav, Panthotensav | 20 |
B12-vitamin és Folsav | 20 |
C-vitamin | 21 |
D-vitamin | 23 |
E-vitamin | 24 |
K-vitamin | 24 |
A terhes nő vitaminszükséglete általában | 24 |
Ásványi anyagok | |
Mész és foszfor | 25 |
Magnesium, jód, cink | 26 |
Konyhasó | 26 |
Vas | 27 |
Kobalt | 28 |
Réz | 28 |
Mangán | 28 |
Fűszerek, élvezeti szerek | |
Terhesség alatt kerülendő és használható fűszerek | 29 |
Felsorolásuk | 30 |