1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Török konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-040-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A török konyhaművészet hatása az egykori Oszmán Birodalom határain belül mindenütt jól érzékelhető. A törökök imádnak a konyhában serénykedni, mi több, főztjükkel a hozzájuk betérő vendégeket is... Tovább

Előszó

A török konyhaművészet hatása az egykori Oszmán Birodalom határain belül mindenütt jól érzékelhető. A törökök imádnak a konyhában serénykedni, mi több, főztjükkel a hozzájuk betérő vendégeket is szívesen elkápráztatják. Ételük vagy nagyon fűszeres, vagy nagyon édes, de egy biztos: sohasem unalmas. A hozzávalók közül nem hiányozhatnak a zöldségfélék, a friss gyümölcsök vagy a sült dió, amelyet illatos fűszerekkel vagy gyümölcsöntettel varázsolnak tökéletessé. Az országot körülölelő négy tenger vize bővelkedik az ízletes csemegékben. A hegyvidéken legelő juhok teje a világhírű török sajt és joghurt alapanyaga, a bárányhús elkészítésének pedig ezerféle módját ismerik. Vissza

Tartalom

A világ összes finomsága egy kosárban6
Kultúrák találkozása8
Az Égei-tenger gyümölcsei
Isztambul és környéke
A szardella birodalma
A kebab földje
Szomszédos népek konyhatudománya
Jellegzetes török alapanyagok10
Bulgur és rizs
Vendégségben a szultánnál12
Húsból és tejből
Az Úr kenyere
Csorba, avagy leves
Ne vesszen kárba!
Finomságok a szultán udvarában
Az ünnepi asztal14
Az áldozati ünnep
A török "szerencsesüti"
Noé emlékezetére
A böjt vége
Konyhai eszközök16
Tea minden alkalomra
A föld ajándékai18
A zöldségfélék királynője
Anatóliai füge
Az olajfák árnyékában
Sajtvariációk
Kulináris élvezetek20
Az ősi halava
Yufka
A legédesebb baklava
A török finomságq
Török csemegék22
Kávét, teát, esetleg valami erősebbet?24
Egy korty étkezés után
Ánizspálinka
Világos és barna
Joghurt
A teázás szertartása
A szultán itala
Húskülönlegességek26
Konyhaművészet28
Holtak eledele
A szent kenyér
Nyugati hatások
A terített asztalnál
A fűszerek útja30
Fűszernövények
Receptek lépésről lépésre32
Joghurtos uborkaleves34
Színpompás bableves38
Sűrű bableves
Kenyérleves44
Szalonnás kenyérleves
Juhsajtos padlizsántekercs50
Diós padlizsántekercs
Grillezett lazacfilé rukkolával56
Zöldfűszeres halfilé
Adana-kebab60
Kebab marhahúsból és csirkehúsból
Húsos lepény66
Húsos börek
Bundás kagyló72
Csirke sörtésztában
Grillezett bárányborda78
Báránypecsenye gazdag mártással
Csirkés piláf84
Klasszikus piláf
Paradicsomos-paprikás omlett90
Édes tojáslepény
Biber dolmasi96
Sajtos biber dolmasi
Lokum102
Csokoládés praliné
Lokma108
Narancsos piskóta
Mandulakrém114
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem