1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Thai konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 13
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-041-6
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Thaiföld, azaz az ízek paradicsoma - milyen találó név! Egzotikus és kifinomult konyhája válogatott örömöket tartogat rajongóinak szerte a világon. Az ízek és illatok varázsa, a kifinomult tálalás... Tovább

Előszó

Thaiföld, azaz az ízek paradicsoma - milyen találó név! Egzotikus és kifinomult konyhája válogatott örömöket tartogat rajongóinak szerte a világon. Az ízek és illatok varázsa, a kifinomult tálalás a legkényesebb ízlést is kielégíti. Ez a sokszínű szakácsművészet részben a változatos éghajlatot, részben a gazdag történelmet tükrözi, amelynek során sok idegen hatást magába olvasztott. A portugálok a XVI. században érkeztek az ősi Sziámba, innen folytattak élénk kereskedelmet az indiaiakkal, az arabokkal, a hollandokkal, a franciákkal és a japánokkal. Minden nép hozta a saját ízeit, és e keveredésnek is köszönhető, hogy a thai gasztronómia ennyire különleges, egyedi és népszerű. Vissza

Tartalom

Éghajlat és gasztronómia6
Ízföldrajz8
Thai módra étkezni
Nyugodt szertartás
Grillezett denevérhús
Thaiföld ízei
Étkezés Bangkokban
Jellegzetes alapanyagok10
Kókusz
A thai ízek története12
Hagyománytisztelet
Az udvarhölgyek emlékezete
Furcsa, de csábító
A Mekong elefántja
Színek és ízek ünnepei14
Test és lélek
Díszítő zöldségek
Ünnep a hétköznapokon
Virágok és tűzijáték
Jellegzetes konyhai eszközök16
A partvidékek konyhája18
Friss fehérje
Garnéla
Currypaszta
A thai ízek titka
Vidéken és városon
Életadó rizs20
Történelem és táplálék
Energiabomba
Fehér, arany, bíbor
A rizs szerepe
Rizstermesztés
Jellegzetes thai zöldségek22
A kókuszdió jelentősége24
Különös dió
A kókusztej
A paradicsom gyümölcsei26
Kultúra és konyhaművészet28
Kína bűvöletében
Furcsa szokások
A konyhaművészet irodalma
Csodálatos fűszerek30
Tavaszi tekercs thai módra34
Rizs, hús és földimogyoró
Mogyorós batyu40
Húsos batyu
Satay vegyes nyárs46
Csirke satay
Csirkehúsleves galangagyökérrel52
Csirkehúsleves másképp
Csípős leves58
Gazdag leves
Hússaláta64
Marhahússaláta
Currys csirke70
Pisztáciás csirke
Pad gai horapa76
Bazsalikomos csirke
Fűszeres borjúcurry82
Bélszín thai módra
Rákfasírt88
Halpogácsa
Ráksaláta94
Rákkosárka
Lazacfilé almasalátával100
Csípős hal
Csang maj tészta106
Curryleves
Mangós tejberizs112
Krémes rizs
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem