1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kínai konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-037-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A rendkívüli sokszínű kínai konyha jóval több annál, mint amilyennek az egész világon elterjedt kínai gyorséttermek sablonos kínálata alapján ismerhetjük. A receptek változatosak: a kantoni étkek... Tovább

Előszó

A rendkívüli sokszínű kínai konyha jóval több annál, mint amilyennek az egész világon elterjedt kínai gyorséttermek sablonos kínálata alapján ismerhetjük. A receptek változatosak: a kantoni étkek kifinomultságától a hagyományosan csípős szecsuani fogásokig nagyon széles a paletta, de mindegyik közös jellemzője a kontrasztos ízvilág, a rizs és tészta változatos kombinálása hallal, hússal, zöldséggel, valamint a gyorspirítós technikája. A tea pedig mindenhol az étkezés elmaradhatatlan kísérője. Vissza

Tartalom

Tiszteletet parancsoló történelem6
A több ezer éves kínai konyhaművészet8
A kantoni konyha
Tajvani ínyencségek
Költészet a tányéron
A kínai porcelán
Négy gasztronómiai stílus
Jellegzetes hozzávalók10
A birodalmi hagyomány12
A kínai éttermek
Marco Polo utazásai
Maótól...
...a Big Macig
Pompa és innováció
Holdünnepek14
Kínai ünnepek
Mit esznek a kínaiak?
Terítés és tálalás
A kínai újév
Jellegzetes konyhai eszközök16
Természetes egyensúly18
Az étkezés filozófiája
Gyógyító füvek
Rizs és búza20
Változatos alapanyagok
Tésztafélék
A tészta keleten
A fél világ tápláléka
Az elárasztott ország
Rizsfajták22
Páratlan csemegék24
Mindenféle tojás
Tengeri uborka
Cápa a tányéron
Tabuk nélkül
Kína nemzeti itala, a tea26
Hogyan készül?
A teakészítés művészete
A tea három alaptípusa
Keletről nyugatra
Legendás történelem
Kínai teafajták28
A vok használata30
A vok használata és tisztítása
Sokrétű és praktikus
Húsos dim szum34
Gőzölt hal
Paradicsomleves tojásvirággal40
Szalonnás szójacsíraleves
Tavaszi tekercs46
Csirketekercs
Sült rizs52
Zöldséges rizs
Édes-savanyú hal58
Halgombóc
Pirított tészta64
Csípős tésztasaláta
Mogyorós csirke70
Bambuszos csirke
Csipkés marhahús76
Currys marhapecsenye
Pekingi kacsa82
Illatos kacsapecsenye
Sült vonton édes-savanyú mártással88
Szecsuani garnéla
Tofu sertéshússal94
Tofu szójaszósszal
Édes-savanyú sertéshús100
Mázas borda
Karamellás bundás gyümölcs106
Diógrillázs
Gőzölt körte112
Őszibarack szirupban
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem