kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | Nefelejcs könyvek |
Kötetszám: | 26 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 11 cm |
ISBN: | 963-09-3668-2 |
Bevezető | 5 |
Befőttek | 11 |
Főzés nélkül | 11 |
Cseresznye nyersen | 11 |
Cseresznye és meggy vegyesen | 11 |
Meggy cukorral rétegezve | 12 |
Konyakos meggy nyersen | 12 |
Rumos meggy napon érlelve | 12 |
Barack napon érlelve | 13 |
Rumos szilva nyersen | 13 |
Vegyes gyümölcs alkohollal | 13 |
Reszelt alma nyersen | 15 |
Befőttek szirup nélkül | 15 |
Alma süteménybe I. | 15 |
Alma süteménybe II. | 15 |
Natúr cseresznye | 16 |
Natúr meggy | 16 |
Meggyhús | 16 |
Ribizli mártáshoz | 16 |
Egres mártáshoz | 17 |
Befőttek szirupban | 17 |
Almabefőtt | 17 |
Cseresznyebefőtt | 18 |
Meggybefőtt | 18 |
Cseresznye és meggy magozva | 18 |
Eperbefőtt | 18 |
Egresbefőtt | 19 |
Körtebefőtt | 19 |
Vackorbefőtt | 20 |
Hamvas szilva | 20 |
Hámozott, töltött szilva | 20 |
Ringlóbefőtt | 21 |
Birsalmabefőtt | 21 |
Sárgabarack egészben | 22 |
Sárgabarack hámozva | 22 |
Őszibarack lustán | 22 |
Őszibarack hámozva | 23 |
Málnabefőtt | 23 |
Ribizlibefőtt | 24 |
Szőlőbefőtt | 24 |
Rebarbarabefőtt | 25 |
Gyümölcsök sűrű cukoroldatban | 25 |
Zöld dió | 26 |
Dinnyehéj cukorban | 26 |
Eper cukorban | 27 |
Cseresznye vagy meggy cukorban | 28 |
Szilva vagy ringló cukorban | 28 |
Narancshéj cukorban | 28 |
Alma, körte, barack cukorban | 29 |
Cukrozott gesztenye | 29 |
Befőttek cukor nélkül | 30 |
Gyümölcsízek, lekvárok | 30 |
Almalekvár | 31 |
Szilvalekvár sütőben | 31 |
Fűszeres szilvalekvár | 32 |
Egyszerű szilvaíz | 32 |
Vegyesíz I | 32 |
Vegyesíz II | 33 |
Birsalmalekvár | 33 |
Barackíz egyszerűen | 33 |
Sárgabaracklekvár | 34 |
Őszibarackíz | 34 |
Cseresznyeíz | 34 |
Csipkebogyóíz | 35 |
Málnaíz | 35 |
Ribizliíz | 36 |
Szőlőíz | 36 |
Szamócaíz | 36 |
Gyümölcsíz nyersen | 36 |
Narancslekvár | 37 |
Dzsemek | 37 |
Eperdzsem | 37 |
Cseresznye- és meggydzsem | 38 |
Zöldparadicsom-dzsem | 38 |
Rózsadzsem | 39 |
Sárgabarackdzsem | 39 |
Őszibarackdzsem | 39 |
Szilvadzsem | 40 |
Hámozottszilva-dzsem | 40 |
Narancsdzsem | 41 |
Citromdzsem | 41 |
Málnadzsem | 41 |
Zselék, kocsonyák, sajtok | 42 |
Fűszeres almakocsonya | 42 |
Feketeribizli-kocsonya | 42 |
Pirosribizli-kocsonya | 42 |
Málna- és szederkocsonya | 43 |
Hamis narancszselé | 43 |
Birsalmazselé | 43 |
Birsalmasajt | 43 |
Marmaládé | 44 |
Serbet | 45 |
Málnaserbet | 45 |
Citrom- és narancsserbet | 46 |
Gyümölcslevek | 47 |
Gyümölcsszörpök | 49 |
Málnaszörp erjesztve | 49 |
Egyszerű málnaszörp | 49 |
Málnaszörp vörösborral | 50 |
Málnaszörp hidegen | 50 |
Bodzaszörp | 50 |
Citromszörp I | 51 |
Citromszörp II | 51 |
Csipkeszörp | 51 |
Csipkeszörp nyersen | 51 |
Ribizliszörp | 52 |
Ribizliszörp nyersen | 52 |
Feketeribizli-szörp | 52 |
Feketeribizli-szörp nyersen | 53 |
Cseresznyeszörp | 53 |
Meggyszörp I | 53 |
Meggyszörp II | 54 |
Fenyőszörp | 54 |
Rózsaszörp | 54 |
Szamócaszörp | 54 |
Narancsszörp I | 55 |
Narancsszörp II | 55 |
Gyümölcsborok | 56 |
Almabor | 58 |
Almabor körtével | 59 |
Birsalmabor | 59 |
Csipkebor | 59 |
Szamócabor | 60 |
Egresbor | 60 |
Ribizlibor | 61 |
Feketeribizli-bor | 61 |
Málnabor | 62 |
Szederbor | 62 |
Meggybor | 63 |
Barackbor | 63 |
Szilvabor | 63 |
Gyógyborok | 64 |
Bodzavirágbor | 64 |
Gyomorerősítő ürmösbor | 64 |
Borókabor | 65 |
Téli védőital | 65 |
Citromfüves bor | 65 |
Diólevélbor | 65 |
Petrezselyembor | 66 |
Tárkonybor | 66 |
Zellerbor | 66 |
Tormabor | 66 |
Levendulabor | 67 |
Zöldfűszeres gyógyital | 67 |
Gyümölcspálinka és likőrök | 67 |
Gyümölcspálinka | 68 |
Almalikőr | 68 |
Cseresznyelikőr | 68 |
Sárgabaracklikőr | 69 |
Őszibaracklikőr | 69 |
Meggylikőr | 69 |
Visináta | 70 |
Málnalikőr | 70 |
Eperlikőr | 71 |
Ribizlilikőr | 71 |
Szilvalikőr | 71 |
Vegyeslikőr | 71 |
Diólikőr | 72 |
Fenyőlikőr | 72 |
Zöldfűszer-likőr | 72 |
Gyümölcsecetek | 73 |
Almaecet | 73 |
Borecet | 74 |
Vegyes gyümölcsecet | 75 |
Különleges meggyecet | 76 |
Fűszeres ecet I | 76 |
Fűszeres ecet II | 76 |
Tárkonyecet | 77 |
Citromos ecet | 77 |
Zellerecet | 78 |
Illatos ecet | 78 |
Savanyúságok | 79 |
Sarvalt vegyes savanyúság | 79 |
Sarvalt káposzta | 80 |
Vizes uborka | 80 |
Ecetes uborka hidegen | 81 |
Ecetes uborka forrázva | 81 |
Csemegeuborka | 82 |
Sarvalt uborka | 83 |
Ízletes uborkasaláta | 83 |
Zöldparadicsom egészben | 84 |
Zöldparadicsom-saláta | 84 |
Szende paradicsom | 84 |
Piros paradicsom egészben | 85 |
Ecetes paprika | 86 |
Fűszeres almapaprika | 86 |
Ropogós almapaprika hidegen | 87 |
Csemegepaprika | 87 |
Paprikasaláta | 88 |
Sültpaprika-saláta | 88 |
Ecetes paradicsompaprika | 89 |
Csemege paradicsompaprika | 89 |
Marinált paradicsompaprika | 90 |
Paprika káposztával töltve | 90 |
Ecetes alma | 91 |
Ecetes szilva | 91 |
Csalamádé I | 92 |
Csalamádé II | 93 |
Bébicékla télire | 94 |
Gyöngyhagyma ecetben | 94 |
Fokhagyma ecetben | 95 |
Ecetes gomba | 95 |
Marinált gomba | 96 |
Gombasaláta | 96 |
Zöldbabsaláta | 97 |
Zöldségfélék és főzelékkonzervek | 98 |
Paradicsomlé | 98 |
Paradicsomlé nyersen | 99 |
Friss paradicsom | 99 |
Tölteni való paprika | 99 |
Tölteni való paprika paradicsomlében | 100 |
Lecsó I | 101 |
Lecsó II | 101 |
Zöldbab ecetesen | 102 |
Zöldbab sósan | 102 |
Zöldborsókonzerv | 103 |
Sóskapüré | 103 |
Spenót főzeléknek | 104 |
Mángold télire | 104 |
Saláta főzeléknek | 104 |
Gombakonzerv | 105 |
Tökkonzerv | 105 |
Pritaminzakuszka I | 106 |
Pritaminzakuszka II | 107 |
Padlizsános zakuszka | 107 |
Zakuszka fejtett babbal | 108 |
Vineta | 109 |
Mártások, ízesítők | 110 |
Ketchup I | 110 |
Ketchup II | 110 |
Csípős mártás | 111 |
Paradicsompaprika-sűrítmény | 111 |
Paprikalekvár | 111 |
Házi vegeta | 112 |
Leveszöldség sóban | 112 |
Zöld fűszerek sóban | 112 |