kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 447 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Töredék kötet. |
Vajgyártás | 5 |
A vajgyártás nyersanyaga | 8 |
A vaj mint a vajgyártás nyersanyaga | 8 |
A gyűjtött tejszín mint a vajgyártás nyersanyaga | 10 |
A nyersanyag (tej, gyűjtött tejszín) átvétele és kezelése a vajüzemben | 17 |
A tej átvétele és fölözése | 18 |
A gyűjtött tejszín átvétele és előkezelése | 27 |
A köpütejszín kezelése | 30 |
A tejszín pasztőrözése | 30 |
A tejszín szellőztetése | 32 |
A tejszín hűtése | 32 |
A tejszín érlelése | 33 |
A tejszín biológiai érlelése (A tejsavanyítás) | 33 |
A tejszín fizikai (édes) érlelése | 46 |
Vajkészítés | 49 |
A köpülők | 52 |
A köpülő elkészítése és tisztítása | 56 |
A köpülés | 58 |
A vaj mosása | 65 |
A vaj gyúrása | 68 |
A víztartalom beállítása | 75 |
A vajállomány biztosítása | 76 |
A vaj sózása | 79 |
Megszakítás nélküli vajkészítés | 81 |
Különleges vajféleségek előállítása | 84 |
A Melesin-féle vaj készítése | 84 |
Ízesített vajféleségek készítése | 85 |
Konzerv vajféleségek készítése | 86 |
A vaj formázása és csomagolása | 87 |
A vaj formázása (adagolása) | 87 |
A vaj hordózása és ládázása | 90 |
A vaj tárolása | 92 |
A vaj | 98 |
A vaj meghibásodása | 99 |
Íz- és szaghibák | 101 |
Állományhibák | 105 |
Kidolgozási hibák | 107 |
Küllemi és színhibák | 108 |
A vaj bírálata és minősítése | 110 |
A vajkészítés ellenőrzése (Üzemi feljegyzések) | 112 |
A vajgyártás számításai | 113 |
A fölözés számításai | 113 |
A tejszín és a tejszínkezelés számításai | 121 |
A vajkészítés (köpülés) számításai | 126 |
A vajgyártás mennyiségi- és zsírellenőrzése | 135 |
A képletek összesítése | 137 |
Vajzsír készítése | 144 |
Vajzsír készítése kiolvasztással | 144 |
Vajzsír készítése befőzéssel | 145 |
Vajzsír készítése kiolvasztással és befőzéssel | 145 |
A vajzsír tulajdonságai | 147 |
Sajtgyártás | 148 |
Általános rész | 148 |
A sajtgyártás nyersanyaga (Az üsttej) | 150 |
A tej átvétele | 153 |
Az üsttej kezelése | 154 |
Az üsttej előkészítése | 156 |
A sajtgyártáshoz használt kultúrák készítése és kezelése | 161 |
A sajtkészítés | 165 |
Sajtgyártás tanksajtkészítőben | 186 |
A sajtok sózása | 188 |
A sajtok érlelése | 190 |
A sajtok előkészítése csomagolásra és a csomagolás | 199 |
A sajt | 201 |
A sajtok meghibásodása | 212 |
A sajtok bírálata és minősítése | 214 |
A sajtkészítés ellenőrzése (Üzemi feljegyzések) | 216 |
A sajtkészítés számításai | 220 |
A képletek összesítése | 246 |
Részletes rész | 255 |
Lágysajtféleségek készítése | 255 |
Félkemény sajtféleségek készítése | 268 |
Keménysajt-féleségek készítése | 281 |
Reszelnivaló sajtféleségek készítése | 288 |
Juhsajtféleségek készítése | 290 |
Túrógyártás | 301 |
A túrógyártás nyersanyaga és segédanyagai | 302 |
A tej | 302 |
A savanyító | 303 |
Az oltó | 303 |
Étkezési túró készítése | 303 |
Savanyú étkezési túró készítése | 303 |
Oltós étkezési túró készítése | 306 |
Zsíros étkezési (asztali-, csemege) túró készítése | 308 |
Az étkezései túró szárítása és a szárított túró regenerálása | 309 |
A túró meghibásodása | 310 |
Az étkezési túró csomagolása és tárolása | 313 |
Túrókészítmények gyártása | 316 |
Túrókeverékek készítése | 316 |
Túrópogácsák (túrósajtocskák) készítése | 318 |
Pogácsasajt készítése | 319 |
A savanyú túró (pogácsasajt-túró) készítése | 319 |
A pogácsasajt készítése | 324 |
A pogácsasajt jellemző tulajdonságai | 330 |
A pogácsasajt hibái | 330 |
A túrógyártás számításai | 332 |
A soványtúró zsírtartalmának beállítása | 332 |
A túró víztartalmának beállítása | 334 |
A képletek összesítése | 336 |
Ömlesztettsajt gyártása | 337 |
A sajtömlesztés nyersanyaga | 338 |
A sajtömlesztés segédanyagai | 340 |
A nyersanyag előkészítése | 341 |
Az ömlesztés | 344 |
A sajtömlesztés elmélete | 344 |
Az ömlesztés | 346 |
Adagolás, csomagolás | 350 |
Az ömlesztettsajt | 352 |
Jellemző tulajdonságok | 353 |
Az ömlesztettsajt hibái | 354 |
Ömlesztettsajt készítmények | 361 |
Az ömlesztettsajt-készítés számításai | 363 |
Az ömlesztettsajt készítésének számításai | 363 |
Az ömlesztettsajt készítmények gyártásának számításai | 370 |
A sajtnyeremény kiszámítása | 371 |
A képletek összesítése | 372 |
Tejkonzervek gyártása | 375 |
A tejkonzervgyártás nyersanyaga | 377 |
Besűrített (kondenz-) tej készítése | 378 |
Besűrített (evaporált) tej készítése | 378 |
Cukrozott besűrített tej készítése | 378 |
Egyéb besűrített tejkészítmények | 383 |
A besűrítés számításai | 387 |
Tejpor készítése | 389 |
Tejporkészítés hengerszárítással | 389 |
Tejporkészítés porlasztással | 391 |
Kitermelés | 395 |
Különleges tejporkészítési eljárások | 395 |
A tejpor jellemző tulajdonságai | 395 |
A tejpor felhasználása | 396 |
A tejpor hibái | 397 |
A tejporkészítés számításai | 399 |
Melléktermékek ipari feldolgozása | 401 |
A soványtej értékesítése | 401 |
A soványtej mint emberi táplálék | 402 |
A soványtej értékesítése ipari célokra | 408 |
A soványtej mint állati takarmány | 423 |
A savó értékesítése | 424 |
A savó mint emberi táplálék | 424 |
A savó ipari feldolgozása | 428 |
A savó mint állati takamány | 434 |
Az író értékesítése | 435 |
Tejszínfagylalt készítése | 436 |
A keverék elkészítése és kezelése | 437 |
Fagyasztás, utánfagyasztás | 438 |
A példák megoldása | 438 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.