kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 244 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 3 |
Fizikai és kémiai vizsgálatok | |
Általános tudnivalók | 7 |
Tej | 9 |
Mintavétel | 9 |
Vizsgálat | 13 |
Ízesített tejkészítmények | 54 |
Mintavétel | 54 |
Vizsgálat | 54 |
Savanyútej-készítmények | 55 |
Mintavétel | 55 |
Vizsgálat | 55 |
Tejszín és tejszínkészítmények | 56 |
MIntavétel | 56 |
Vizsgálat | 56 |
Vaj | 60 |
Mintavétel | 60 |
Vizsgálat | 61 |
Vajzsír vizsgálata | 64 |
A vajzsír elbomlásának kimutatása | 72 |
Savanyító | 74 |
Mintavétel | 74 |
Vizsgálat | 75 |
Író | 76 |
Mintavétel | 76 |
Vizsgálat | 76 |
Túró és túróféleségek | 77 |
Mintavétel | 77 |
Vizsgálat | 78 |
Sajt és sajtféleségek | 84 |
Mintavétel | 84 |
Vizsgálat | 85 |
Savó | 87 |
Mintavétel | 87 |
Vizsgálat | 88 |
Sűrített tej | 89 |
Mintavétel | 89 |
Vizsgálat | 89 |
Tejpor | 92 |
Mintavétel | 92 |
Vizsgálat | 92 |
Savópor | 94 |
Mintavétel | 94 |
Vizsgálat | 94 |
Kazein | 95 |
Mintavétel | 95 |
Vizsgálat | 99 |
Tejcukor | 99 |
Mintavétel | 99 |
Vizsgálat | 100 |
Oltó | 102 |
Mintavétel | 102 |
Vizsgálat | 102 |
Víz | 103 |
Mintavétel | 103 |
Vizsgálat | 104 |
Só | 105 |
Mintavétel | 105 |
Vizsgálat | 105 |
Sófürdő | 107 |
Mintavétel | 107 |
Vizsgálat | 107 |
Szódabikarbónát | 107 |
Mintavétel | 107 |
Vizsgálat | 108 |
Tejipari mosószerek | 108 |
Mintavétel | 108 |
Vizsgálat | 108 |
H-lúg | 110 |
Mintavétel | 110 |
Vizsgálat | 110 |
Nitrogenol | 111 |
Mintavétel | 111 |
Vizsgálat | 111 |
Kénsav | 112 |
Mintavétel | 112 |
Vizsgálat | 112 |
Tejvizsgálati amilalkohol | 114 |
Mintavétel | 114 |
Vizsgálat | 114 |
A légnedvesség meghatározása | 116 |
Bakteriológiai vizsgálatok | |
Általános bakteriológiai vizsgálatok | 119 |
Általános szempontok | 119 |
Mikroszkópi vizsgálatok | 119 |
Tenyésztéses vizsgálatok | 132 |
Tej, ízesített tejkészítmények és édes tejszín | 137 |
Mintavétel | 137 |
Vizsgálat | 138 |
Savanyútej-készítmények, savanyú tejszín, író és savó | 151 |
Mintavétel | 151 |
Vizsgálat | 151 |
Savanyító | 153 |
Mintavétel | 153 |
Vizsgálat | 153 |
Vaj | 155 |
Mintavétel | 155 |
Vizsgálat | 155 |
Túró és túróféleségek | 156 |
Mintavétel | 156 |
Vizsgálat | 156 |
Sajt és ömlesztett sajt | 158 |
Mintavétel | 158 |
Vizsgálat | 158 |
Sűrített tej, tejpor, savópor | 160 |
Mintavétel | 160 |
Vizsgálat | 161 |
Víz | 161 |
Mintavétel | 161 |
Vizsgálat | 162 |
Oltó | 164 |
Mintavétel | 164 |
Vizsgálat | 164 |
Só, vaj- és sajtfesték | 164 |
Mintavétel | 164 |
Vizsgálat | 165 |
Pergamenpapír | 165 |
Mintavétel | 165 |
Vizsgálat | 165 |
Kanna, palack, üzemi berendezések | 165 |
Öblítővizes módszer | 165 |
Öblítéses módszer | 166 |
Érintővizsgálat | 166 |
Öntéses módszer | 166 |
Köpülő, hordó, láda | 166 |
Levegő | 167 |
Gyártásmenet bakteriológiai ellenőrzése | 167 |
Pasztőrözési hatásfok vizsgálata | 167 |
Fázisvizsgálatok | 167 |
Érzékszervi vizsgálatok | |
Az érzékszervi vizsgálatokról általában | 171 |
Általános szempontok | 171 |
A bírálóbizottság | 172 |
A vizsgálat helye, ideje és egyéb körülményei | 173 |
A vizsgálat menete | 173 |
Érzékszervi vizsgálatok | 176 |
Pasztőrözött tej | 176 |
Kakaó- és kávéital | 177 |
Joghurt és joghurt-aludtej | 178 |
Kefír | 179 |
Tejföl | 180 |
Savanyító | 181 |
Vaj | 181 |
Étkezési túró | 182 |
Körített tehéntúró | 183 |
Juhtúró, keverttúró, gomolyatúró | 184 |
Pogácsasajt | 185 |
Krémsajt | 186 |
Camembert-sajt | 188 |
Márványsajt | 189 |
Csemege romadúr-sajt | 191 |
Óvári sajt | 193 |
Mosonmegyei csemegesajt | 194 |
Trappista-sajt | 196 |
Edámi sajt | 198 |
Ementáli sajt | 200 |
Pannónia sajt | 202 |
Parmezán-sajt | 204 |
Ömlesztett sajt | 205 |
Tejpor | 207 |
Függelék | 209 |
Irodalomismertetés | 232 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.