Három teljes évfolyam. Fekete-fehér képekkel, ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Tartalom
1967. év 1. szám
Dr. Katona, F., Z. Bittera, R.: A gümőbaktériumok életképességéről ementáli sajtban 1
Somogyvári, Gy.: A tej szárazanyagtartalmának változásai és a
változások okai 4
Ambrus, V.: A tejiparban használatos fémek és ötvözetek áttekintése az anyag megválasztása szempontjából 10
Dr. Szabó, O.: Ausztria tejipara I. 16
Könyvismertetés
Közlemények
2. szám
Dr. Szabó G.: Ausztria tejipara II 25
Szakoly Z.: Vizsgálatok a tőgygyulladás elterjedtségéről Zala
megyében 32
Kiss Gy.: A csecsemő tápszerek összetétele és előállítása 35
Dr. Schelnitz Gy-né: A gőzkazánok meghibásodásai 38
Barnabás Beáta: Újabb vizsgálatok a foszfatázpróba higiénés
alkalmazhatóságára 41
Takó Éva: A tejeskakaó zsírmentes szárazanyagtartalmának
alakulása 42
Közlemények
3. szám
KETTING F.: A XVII. Nemzetközi Tejgazdasági Kongresszus
tapasztalatai egy év távlatában - - - - - - 45
DR. PUSKÁS, A., CSERHÁTI, T.: Kísérletek gombaeredetű
oltókészítmény előállítására - - - - - - - 52
ÚJHELYI, S., AMBRUS, V.: A tejipari gépfejlesztés újabb
eredményei - - - - - - - - - - - 54
KOROM, F-né: A CEPI mágneses vízkőtelenítő berendezés
hatékonyságának vizsgálata - - - - - - - 61
DR. SODIN, Gy.: A tejipari kapacitásszámítás módszerei és
problémái - - - - - - - - - - 64
DR. DEÁK, I.: A tejtermelés és a tej felvásárlás kapcsolata 71
4. szám
Schubert Z.: A szovjet tejipar 50 éve - - - - - - 73
Dr. Schelnitz Gy.-né: A Nemzetközi Tejgazdasági Szövetség
1967. évi 52. konferenciája és szimpóziuma - - - - 74
Tompa M. és Tompa L.: A budapesti tej szállítás matematikai
programozása - - - - - - - - - - - 77
Dr. Balatoni M.: Az export sajtgyártó és érlelő berendezések,
valamint a tejcukorgyártó vonal ismertetése és hazai alkalmazásának lehetőségei - - - - - - - - 81
Könyvismertetés - - - - - - - - - - - 85
Közlemények - - - --- - - - - - - 87
Szemle - - - - - - - - - - - 89
1968. év 1. szám
Dr. Pulay G., Csók J., Egyed I.: A káliumnitrát használhatóságáról a sajtok vajsavas puffadása elleni védekezésben 1
Dr. Schelnitz Gy-né, Korom F-né.: A Nemzetközi Tejgazdasági Szövetség 1967. évi 52. konferenciája és szimpóziuma, II. 8
Dr. Szabó G., Dr. Balatoni M.: A TZ 800 fölözőgép juhtej fölözésére való alkalmazásának vizsgálata 11
Tompa M.: A tej mélyhűtésének költsége 15
Takó Éva: A tejipar minőségi mutató táblázatainak módosítása 19
Közlemények 22
2. szám
Dr. Pulay O., Egyed I.: A hidrogénperoxid-katalázos eljárás használhatóságáról a sajtok vajsavas puffadása elleni védekezésben 25
Csók J.y Z. Bittera R.: A PA 400/120 típusú melegvizes lemez
pásztor vizsgálata 32
Csongrády Z.: A Nemzetközi Tejgazdasági Szövetség 1967. évi 52
konferenciája és szimpóziuma, III 38
Dr. Wagner A., Kristóf ári K., Deák A.: Új módszer a habtejszín
és a köpütejszín pasztőrözöttségének ellenőrzésére 42
Közlemények 44
Szemle 44
3. szám
Dr. Tomka O., Kovács L.: A Cryovac zacskóban érlelt sajtok
penészedéséről 49
Dr. Póderné, Ősy Klára: Színezékek alkalmazásának lehetőségei
a tejiparban 54
Dr. Schelnitz Gy.-né: A Nemzetközi Tejgazdasági Szövetség 1967.
évi 52. konferenciája és szimpóziuma, IV 58
Dr. Czeider L., dr. Wagner A.: A higiéne szerepe a tejtermelésben
és a tejtechnológiában 60
Cserháti T.: Tejtermékek mikroalkatrészeinek papírkromatográfiás vizsgálati módszerei 63
Közlemények 71
4. szám
Dr. Schelnitz Györgyné, Dembitz Ágnes 73
Dr. Pulay O.: A sajtok lyukacsozottságának kialakulásáról 74
Horváth Gy.: A kefir és készítése 84
Dr. Szabó G.: Ömlesztettsajt sterilezési módszerek 88
Kósa P.: A Német Demokratikus Köztársaságban folytatott tanulmányút tapasztalatai 94
MÉTE közlemény 99
1969. év 1. szám
Dr. Timár K.: Az új gazdaságirányítási rendszer első évének néhány tejipari tapasztalata 1
Dr. Szabó G., Szalay L.: Kaskaval sajt gépesített gyártása 5
Ambrus V., Újhelyi S.: Az ÉLGÉP-MTKI által kifejlesztett
alvadék-szilárdulásmérő műszer 10
Csertán K., Ambrus V.: Egységrakományon alapuló anyagmozgatás fejlesztésének lehetőségei a tejiparban, I. 14
Dr. Póderné, Ősy Klára: Ioncserélő műgyanták felhasználása a
tejiparban 20
2. szám
Dr. Pulay G., Zsinkó Magdolna: Mezofil savanyítok aktivitásának
vizsgálata 25
Erdélyi Anna, dr. Cserháti T.: Mikroba eredetű oltóenzimek
vizsgálati módszerei 32
Korom F-né: Energiahordozók a tejiparban 34
Kulcsár J.: Újabb csomagolóanyagok és csomagolási módok a
tejiparban 39
Közlemények 43
3. szám
Dr. Szakoly S.: Finnország és tejipara - - - - - - - - 45
Tompa M.: Termelési döntések a lineáris programozás módszerének felhasználásával - - - - -- - - - - 52
Péter Szabó Éva: Fedezet számítás felhasználása termelési döntéseknél és árváltozások alkalmával - - - - - - - - 56
Takó Éva: Az edámi sajt vizsgálati adatainak értékelése- - - 59
Dr. Lovas Gy.: Újabb adatok a Mamex-Biofac tőgyfertőtlenítő készítmény hazai alkalmazásáról - - - - - - - - 63
Közlemények - - - - - - - - - - - - - - - 66
4. szám
Dr. Pulay G.: A bakteriofág kérdés jelenlegi állása - - 69
Dr. Cserháti T.: Tejtermékek fehérjeösszetételének papírelektroforézises vizsgálati módszerei - - - - - 73
Csertán K., Ambrus V.: Egységrakományon alapuló anyagmozgatás fejlesztésének lehetőségei a tejiparban. II. - 75
Dr. Szabó G.: Folytonos sajtgyártási eljárások - - - -81
Kiss E.: Tejiparral kapcsolatos intézetek és intézmények
Finnországban - - - - - - - - - - - 88
Közlemények - - - - - - - - - - - - 92
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.