1.067.062

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tejfeldolgozás kisüzemben

Szerző
Budapest
Kiadó: Integra-Projekt Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 172 oldal
Sorozatcím: Termelők Kiskönyvtára
Kötetszám: 8.
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 963-7812-40-7
Megjegyzés: Fekete-fehér táblázatokat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Babella György: Előszó7
A vállalkozás elhatározása9
Ketting Ferenc: A kisüzemek szerepe és jelentősége a tejfeldolgozásban9
Bíró Oszkár: A vállalkozóvá válás indítékai10
A vállakozás jogi formájának megválasztása11
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társasági formák12
Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek14
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény14
A szakágazat ökonómiai sajátosságainak mérlegelése14
A telephely megválasztása15
A gyártási profil megválasztása16
A termelési folyamat időbelisége17
A minőség megóvása17
A piac szerepe és a verseny hatása17
A tejfeldolgozó üzemek (vállalkozások) súlya az élelmiszer-iparban18
Ketting Ferenc: A tejfeldolgozással kapcsolatos kötelezettségek és engedélyek19
A tejfeldolgozás feltételei19
A tejüzem létesítésének és működésének engedélyezése19
A termékgyártással kapcsolatos kötelezettségek és engedélyek20
A gépek és berendések élelmezésegészségügyi alkalmassága, technológiai és higéniai minősítése23
A személyi feltételek biztosítása24
A környezetvédelmi követelmények és engedélyek24
A biztonságos munkavégzés követelményei25
Ketting Ferenc: A tejfeldolgozó kisüzem létesítése27
Az üzemtelepítés főbb szempontjai27
Az üzemméret megválasztása27
Szezonalitás a tejfeldolgozásban28
A gyártmányszerkezet kialakítása28
Az üzemi belső kapacitások összhangja29
A belső anyagmozgatás rendszere30
A kisüzemek technológiai és műszaki színvonala31
Az üzem kialakítása és belső elrendezése32
Unger András: A tejfeldolgozás alapanyaga33
A különböző tejelő állatok tejének összetétele33
A nyers tej minőségi követelményei34
A nyers tej minőségének biztosítása35
A nyers tej korszerű, objektív minősítése42
A nyers tej árának minőség szerinti differenciálása43
Egyéb tejelő állatok tejének minőségi követelményei44
Ketting Ferenc: A tejtermékek kisüzemi gyártása45
A tejtermékek szerepe és jelentősége a táplálkozásban45
A tejtermékek energiatartalma és energia-összetétele45
A tejalkotórészek táplálkozási értéke45
A tejtermékek jelentősége a korszerű táplálkozásban46
A frissfogyasztású tejtermékek gyártása47
A termékek fogalma, jellemzése, csoportosítása és forgalmazás47
A frissfogyasztású termékek gyártásához használatos alapanyagok, kultúrák, adalékanyagok és csomagolások50
A frissfogyasztású termékek gyártásának műveletei és folyamatai53
A frissfogyasztású termékek gyártása64
A frissfogyasztású termékek minősítése66
Vajgyártás66
Vaj és vajkészítmények fogalma, csoportosítása, jellemzése és forgalmazása66
A vajgyártáshoz használatos alapanyagok, vajkultúra, adalékanyagok és csomagolások68
A vaj és vajkészítmények gyártási műveletei és folyamatai69
A vaj és vajkészítmények gyártása és forgalmazása75
Sajtgyártás77
A sajt és sajtkészítmények fogalma, csoportosítása, jellemzése77
A sajtgyártáshoz használatos alapanyagok, sajtkultúrák, adalékanyagok és csomagolások80
A sajtgyártás műveletei82
A sajtkészítmények gyártási műveletei94
Sajtok és sajtkészítmények gyártása95
A sajtok és sajtkészítmények minősítése98
A tejipari melléktermékek hasznosítása99
A melléktermékek jelentősége és hasznosításuk fontossága99
A hasznosítás lehetőségei99
Tisztítás és csírátlanítás a tejüzemben101
A tisztítás és csírátlanítás jelentősége és néhány általános kérdése101
A tisztítás és csírátlanítás kellékei102
A tisztítás műveletei és folyamatai102
A tisztítás ás csírátlanítás gyakorlása103
Ketting Ferenc: Minőségbiztosítás és tejfeldolgozó kisüzemben107
A minőség fogalma és mérése107
A minőségbiztosítás rendszere107
Szegő Miklós: Minőségi előírások 108
Stark László: A csomagolás szerepe a minőségbiztosításban109
Ketting Ferenc: A higénia fontossága a minőségbiztosításban112
A laboratóriumi munka szerepe és jelentőse a minőségbiztosításban113
A tejtermékekkel közvetített ételfertőzések és ételmérgezések114
Ketting Ferenc: A tejfeldolgozás főbb szervezési kérdései116
A nyers tej biztosítása 116
A feldolgozó üzem kiegyenlítő szerepe117
Az üzemelés főbb szervezési kérdései118
Az értékesítés (disztribúció) megszervezése122
Lázár László: A kisüzmei tejfeldolgozás főbb gazdasági kérdései124
Alapvető közigazdasági fogalmak124
A tejipari árképzés alapvető kérdései127
Költségszámítás, önköltségszámítás129
Az állami szabályozás eszközei és hatásuk a jövedelmezőségre130
Elvonási rendszer130
Támogatási rendszer131
A kisüzemi gazdálkodás jövedelmezőségének kérdései131
Irodalomjegyzék134
Függelékek136
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem