kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 172 oldal |
Sorozatcím: | Termelők Kiskönyvtára |
Kötetszám: | 8. |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-7812-40-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér táblázatokat tartalmaz. |
Babella György: Előszó | 7 |
A vállalkozás elhatározása | 9 |
Ketting Ferenc: A kisüzemek szerepe és jelentősége a tejfeldolgozásban | 9 |
Bíró Oszkár: A vállalkozóvá válás indítékai | 10 |
A vállakozás jogi formájának megválasztása | 11 |
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társasági formák | 12 |
Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek | 14 |
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény | 14 |
A szakágazat ökonómiai sajátosságainak mérlegelése | 14 |
A telephely megválasztása | 15 |
A gyártási profil megválasztása | 16 |
A termelési folyamat időbelisége | 17 |
A minőség megóvása | 17 |
A piac szerepe és a verseny hatása | 17 |
A tejfeldolgozó üzemek (vállalkozások) súlya az élelmiszer-iparban | 18 |
Ketting Ferenc: A tejfeldolgozással kapcsolatos kötelezettségek és engedélyek | 19 |
A tejfeldolgozás feltételei | 19 |
A tejüzem létesítésének és működésének engedélyezése | 19 |
A termékgyártással kapcsolatos kötelezettségek és engedélyek | 20 |
A gépek és berendések élelmezésegészségügyi alkalmassága, technológiai és higéniai minősítése | 23 |
A személyi feltételek biztosítása | 24 |
A környezetvédelmi követelmények és engedélyek | 24 |
A biztonságos munkavégzés követelményei | 25 |
Ketting Ferenc: A tejfeldolgozó kisüzem létesítése | 27 |
Az üzemtelepítés főbb szempontjai | 27 |
Az üzemméret megválasztása | 27 |
Szezonalitás a tejfeldolgozásban | 28 |
A gyártmányszerkezet kialakítása | 28 |
Az üzemi belső kapacitások összhangja | 29 |
A belső anyagmozgatás rendszere | 30 |
A kisüzemek technológiai és műszaki színvonala | 31 |
Az üzem kialakítása és belső elrendezése | 32 |
Unger András: A tejfeldolgozás alapanyaga | 33 |
A különböző tejelő állatok tejének összetétele | 33 |
A nyers tej minőségi követelményei | 34 |
A nyers tej minőségének biztosítása | 35 |
A nyers tej korszerű, objektív minősítése | 42 |
A nyers tej árának minőség szerinti differenciálása | 43 |
Egyéb tejelő állatok tejének minőségi követelményei | 44 |
Ketting Ferenc: A tejtermékek kisüzemi gyártása | 45 |
A tejtermékek szerepe és jelentősége a táplálkozásban | 45 |
A tejtermékek energiatartalma és energia-összetétele | 45 |
A tejalkotórészek táplálkozási értéke | 45 |
A tejtermékek jelentősége a korszerű táplálkozásban | 46 |
A frissfogyasztású tejtermékek gyártása | 47 |
A termékek fogalma, jellemzése, csoportosítása és forgalmazás | 47 |
A frissfogyasztású termékek gyártásához használatos alapanyagok, kultúrák, adalékanyagok és csomagolások | 50 |
A frissfogyasztású termékek gyártásának műveletei és folyamatai | 53 |
A frissfogyasztású termékek gyártása | 64 |
A frissfogyasztású termékek minősítése | 66 |
Vajgyártás | 66 |
Vaj és vajkészítmények fogalma, csoportosítása, jellemzése és forgalmazása | 66 |
A vajgyártáshoz használatos alapanyagok, vajkultúra, adalékanyagok és csomagolások | 68 |
A vaj és vajkészítmények gyártási műveletei és folyamatai | 69 |
A vaj és vajkészítmények gyártása és forgalmazása | 75 |
Sajtgyártás | 77 |
A sajt és sajtkészítmények fogalma, csoportosítása, jellemzése | 77 |
A sajtgyártáshoz használatos alapanyagok, sajtkultúrák, adalékanyagok és csomagolások | 80 |
A sajtgyártás műveletei | 82 |
A sajtkészítmények gyártási műveletei | 94 |
Sajtok és sajtkészítmények gyártása | 95 |
A sajtok és sajtkészítmények minősítése | 98 |
A tejipari melléktermékek hasznosítása | 99 |
A melléktermékek jelentősége és hasznosításuk fontossága | 99 |
A hasznosítás lehetőségei | 99 |
Tisztítás és csírátlanítás a tejüzemben | 101 |
A tisztítás és csírátlanítás jelentősége és néhány általános kérdése | 101 |
A tisztítás és csírátlanítás kellékei | 102 |
A tisztítás műveletei és folyamatai | 102 |
A tisztítás ás csírátlanítás gyakorlása | 103 |
Ketting Ferenc: Minőségbiztosítás és tejfeldolgozó kisüzemben | 107 |
A minőség fogalma és mérése | 107 |
A minőségbiztosítás rendszere | 107 |
Szegő Miklós: Minőségi előírások | 108 |
Stark László: A csomagolás szerepe a minőségbiztosításban | 109 |
Ketting Ferenc: A higénia fontossága a minőségbiztosításban | 112 |
A laboratóriumi munka szerepe és jelentőse a minőségbiztosításban | 113 |
A tejtermékekkel közvetített ételfertőzések és ételmérgezések | 114 |
Ketting Ferenc: A tejfeldolgozás főbb szervezési kérdései | 116 |
A nyers tej biztosítása | 116 |
A feldolgozó üzem kiegyenlítő szerepe | 117 |
Az üzemelés főbb szervezési kérdései | 118 |
Az értékesítés (disztribúció) megszervezése | 122 |
Lázár László: A kisüzmei tejfeldolgozás főbb gazdasági kérdései | 124 |
Alapvető közigazdasági fogalmak | 124 |
A tejipari árképzés alapvető kérdései | 127 |
Költségszámítás, önköltségszámítás | 129 |
Az állami szabályozás eszközei és hatásuk a jövedelmezőségre | 130 |
Elvonási rendszer | 130 |
Támogatási rendszer | 131 |
A kisüzemi gazdálkodás jövedelmezőségének kérdései | 131 |
Irodalomjegyzék | 134 |
Függelékek | 136 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.