Fülszöveg
Hosszasan lehetne beszélgetni o bajunkról, de egy a lényeg: nem szabad feladni, még akkor sem ha elmúlt a gyermek hároméves, és még mindig nem nőtte ki az ételallergiát, Szigorúan kell folytatni a diétát és talán egyszer
Az anyukáknak és a nagymamáknak annyit szeretnék üzenni, hogy nem baj, ha nem sikerül tökéletesre elsőre egy-egy sütemény vagy étel, Próbálják meg újra, legyenek bátrak, és gondoljanak mindig arra, mennyire fog örülni a gyermek, ha megkóstolhat bizonyos édességeket, ételeket, amit amúgy nem tudnának megvásárolni üzletekben, cukrászdákban (pld, csokitorta, köles-túrógombóc). A gyerekek és apukák bíztassák az anyukákat, nagymamákat hogy, merjenek sütni, újítani. Szerintem, szeretettel és akarattal, mindent el lehet finomra készíteni.
Amikor meséltem a barátaimnak, hogy mi mindent tudunk sütni, főzni, tej, tojás és szójamentesen, volt egy kedves megjegyzés is, ami azóta sem hagyott nyugodni. Valaki azt mondta, hogy egy jó kolbászos tojásróntottót biztosan nem...
Tovább
Fülszöveg
Hosszasan lehetne beszélgetni o bajunkról, de egy a lényeg: nem szabad feladni, még akkor sem ha elmúlt a gyermek hároméves, és még mindig nem nőtte ki az ételallergiát, Szigorúan kell folytatni a diétát és talán egyszer
Az anyukáknak és a nagymamáknak annyit szeretnék üzenni, hogy nem baj, ha nem sikerül tökéletesre elsőre egy-egy sütemény vagy étel, Próbálják meg újra, legyenek bátrak, és gondoljanak mindig arra, mennyire fog örülni a gyermek, ha megkóstolhat bizonyos édességeket, ételeket, amit amúgy nem tudnának megvásárolni üzletekben, cukrászdákban (pld, csokitorta, köles-túrógombóc). A gyerekek és apukák bíztassák az anyukákat, nagymamákat hogy, merjenek sütni, újítani. Szerintem, szeretettel és akarattal, mindent el lehet finomra készíteni.
Amikor meséltem a barátaimnak, hogy mi mindent tudunk sütni, főzni, tej, tojás és szójamentesen, volt egy kedves megjegyzés is, ami azóta sem hagyott nyugodni. Valaki azt mondta, hogy egy jó kolbászos tojásróntottót biztosan nem tudok. Akkor még nem tudtam, de most mór igen. Állagra, illatra, de még ízben is hasonló a hamis rántotta az eredetihez.
Próbálják ki!
Szőke Krisztina
Háromgyermekes anyuka. 1995-ben szerezte meg az agrármérnöki, majd 2001-ben a marketing és reklámmenedzseri diplomát. 2002-ben született az első gyermeke, akinél 4 hónapos korában diagnosztizálták a multiplex allergiát. 2004-ben, illetve 2006-ban születtek a lányai, akik szintén allergiában szenvednek. Azóta folyamatosan foglalkozik az ételallergiával, illetve a diétás ételek elkészítésével.
Szőke Krisztina recepteskönyve óriási segítség az aggódó és segíteni akaró szülőknek. Ő maga is gyakorló anyuka, és három gyermeke mellett, sajnos komoly tapasztalatra kellett szert tennie a speciális, tojás-, tej- és szójamentes ételek főzése, sütése terén. Tapasztalatainak, tanácsainak felhasználásával jó eséllyel készíthetők olyan ételek, melyek bár nem tartalmazzák a problémás alapanyagokat, küllemükben, állagukban és ízhatásukban alig térnek el az eredetitől. A receptek alapján, némi konyhai tapasztalattal és ügyességgel bátran kínálhatják érzékeny gyermekeiket vágyott ételeikkel.
Ajánlom a könyvet azoknak, akik hasonló problémával küzdenek, de azoknak is, akik egészségesek, csak új receptekhez szeretnének jutni és finom ételeket szeretnének készíteni.
Antal Emese
dietetikus, szociológus
Vissza