kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 464 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-9358-68-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Ajánlás | 11 |
Bevezetés | 13 |
Háziállatok kolosztrumának és tejének összetétele | 19 |
Kérődző háziállataink kolosztrumának és tejének összetétele | 19 |
Szarvasmarha | 19 |
Kecske | 88 |
Juh | 106 |
Nemkérődző háziállataink kolosztrumának és tejének összetétele | 120 |
Ló | 120 |
Sertés | 150 |
A tej összetevőinek táplálkozási értéke | 173 |
Víz, ásványi anyagok és nyomelemek a tejben | 173 |
A víz | 173 |
Az ásványi anyagok | 176 |
A tej összetétele | 182 |
A tej makro- és mikroelemeinek szerepe a táplálkozásban | 187 |
A fehérjék | 198 |
Az aminosavak | 198 |
Peptidek | 205 |
A fehérjék | 207 |
A lipidek | 241 |
A zsírsavak | 241 |
Acilglicerinek (gliceridek) | 245 |
Foszfo- és glikolipidek | 248 |
Szterinek | 250 |
Természetes zsiradékok | 251 |
A lipidek kémiai-biokémiai változásai | 251 |
A lipidek és olajok változásai a tárolás és feldolgozás során | 252 |
A tejzsír | 252 |
A szénhidrátok | 296 |
Monoszacharidok (cukrok) | 296 |
Oligoszacharidok | 296 |
A szénhidrátok biokémiai átalakulásai | 300 |
A tej szénhidráttartalma | 300 |
Vitaminok | 312 |
A vitaminok fiziológiai hatása | 313 |
A vitaminok felosztása | 313 |
A tej vitamintartalma | 326 |
Vitaminok a csecsemő táplálékában | 332 |
Vitamonok a gyermekek táplálékában | 334 |
Enzimek, hormonok, szerves savak | 336 |
Az élelmiszer-tudomány szempontjából legfontosabb enzimek | 337 |
Enzimek a tejben | 347 |
Hormonok a tejben | 350 |
A tej egyéb szerves vegyületei | 352 |
Szerves savak a tejben | 356 |
A tejtermékek szerepe a táplálkozásban | 361 |
A feldolgozás hatásai | 361 |
A tej hőkezelése | 361 |
A tej homogénezése | 371 |
A tárolás során bekövetkező változások | 373 |
Kémiai tartósítószerek | 376 |
Színtenyésztetekkel előállított savanyú tejtermékek és a vaj | 377 |
Színtenyészeteket előállított savanyú tejtermékek | 377 |
A vaj | 385 |
Tejszín és tejföl | 388 |
Író | 389 |
A sajt | 390 |
Az érés hatása a sajt összetételére | 390 |
Mikrobiológiai szempontok | 406 |
Nitráthozzáadás hatása a sajt minőségére | 407 |
A csomagolóanyag hatása | 410 |
A sajtok tartósítása | 410 |
Túró | 412 |
Ömlesztett sajtok | 412 |
A savó | 413 |
A sűrített tej és a tejpor | 419 |
Irodalom | 427 |
Tárgymutató | 451 |
Rövidítések jegyzéke | 463 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.