1.060.421

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A főzelékfélék és gyümölcsök tartósítása

Szerző
Bukarest
Kiadó: Technikai Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal, kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Főzelékfélék és gyümölcsök tápértéke
A főzelékfélék és gyümölcsök az egészség és létfentartáshoz szükséges legfontosabb táplálékok közé tartozik. Főképpen értékes vitaminokat, ásványi anyagokat,... Tovább

Előszó

Főzelékfélék és gyümölcsök tápértéke
A főzelékfélék és gyümölcsök az egészség és létfentartáshoz szükséges legfontosabb táplálékok közé tartozik. Főképpen értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint a táplálkozás kiegészítéséhez szükséges egyéb elemeket (a nélkülözhetetlen amino-savas fehérjéket) tartalmaznak, és P vitaminok legfontosabb forrásai, míg a többi élelmiszer egy egészséges ember mindennapi vitamin szükségletének legfeljebb 10-15%-át fedezi. Bizonyos vitaminok hiánya vagy elégtelen mennyisége, mint tudjuk, az emberi szervezet megbetegedéséhez vezet. Vissza

Tartalom

Bevezetés ..............................3
Főzelékfélék és gyümölcsök tápértéke..................3
A gyümölcsök és főzelékfélék kémiai összetétele .... 4
Vitamin és egyéb anyagok elvesztésének elkerülése . . . 11
Télire szükséges főzelékfélék cs gyümölcsök mennyisége . . 16
Házilag készített konzervek.........17
Mértékek és hozzávetőleges súlyok.......18
Főzelékkonzervek.............19
A konzervkészítéshez szükséges kellékek.......19
Általános tisztasági előírások ..20
A főzelékek kiválasztásáról és előkészítéséről.....22
Az üvegek töltése és levegőtlenítése.......24
Az üvegek és palackok lezárása........25
A sterilezés (gőzölés) és pasztőrözés.......26
Paradicsom és paradicsomban eltett főzelékféleségek ... 28
Olajban sült zöldség konzervek (paradicsom mártásban) 36
Sós vízzel tartósított főzelékek........40
Gyümölcsbefözés.............51
Gőzöléssel tartósított kompótok........51
A konzerváló anyagok felhasználásáról......64
Gőzölés nélkül tartósított kompotok.......64
Gőzöléssel tartósított gyümölcslevek.......68
Lekvárok, ízek, zselék és dzsemek.......73
A cukorbefött készítése (dulcsásza).......97
Serbetek...............113
A gyümölcs maradékok felhasználása.......119
Szárítással konzervált gyümölcs- és főzelékfélék.....121
Napon szárítás és mesterséges szárítás......123
Szárított gyümölcsök...........125
Szárított főzelékfélék...........133
A szárított főzelékfélék és gyümölcsök tartósítása . . .139
A szárított főzelékfélék és gyümölcsök kártevői . . . .139
Sóban eltett főzelékfélék.....141
Savanyítás sóval és vízzel.....143
Ecetben eltett savanyúság ....153
Ecetben eltett savanyúság (közönséges) 153
Ecetes savanyúság (kigőzölt) 163
A főzelékfélék téli tartósítása friss állapotban 167
A gyümölcs tartósítása a háztartásban 171
Gombák- egy kevéssé kiaknázott gazdagság 174
Ehető gombák.....175
A mérges gombák felismerése 177
Gombaszárítás.....179
Savanyított gombák tartósítása 182
Ecettel savanyított gomba 183
Főzéssel tartósított gomba 184
Betűrendes tárgymutató 187

Teisanu Ecaterina

Teisanu Ecaterina műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Teisanu Ecaterina könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem