1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Technológiai számítási feladatok a "Kertészeti termékek feldolgozása" tárgy oktatásához

Szerző
Lektor
Kecskemét
Kiadó: Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 25 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: 300 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A még különböző szintű tanulmányokat folytató fiatalok vagy már gyakorló szakemberek gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy feladatuk ellátásához számolniuk kell. A zöldség-gyümölcs feldolgozása... Tovább

Előszó

A még különböző szintű tanulmányokat folytató fiatalok vagy már gyakorló szakemberek gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy feladatuk ellátásához számolniuk kell. A zöldség-gyümölcs feldolgozása során már a munka megkezdése előtt meg kell becsülni a szükséges alap- és segédanyagok mennyiségét, a várható veszteségeket. Később meg kell határozni a szükséges komponensek arányát, a különböző oldatok koncentrációját, a keletkező hulladékok és melléktermékek tömegét. Ezek a feladatok többnyire nem igényelnek különösebb matematikai előtanulmányokat, a követelmények az esetek többségében nem haladják meg egy általános iskolát végzett ember tudását. Kellő gyakorlat hiányában azonban néhány hónappal a mérnöki oklevelek előtt álló főiskolai hallgatóknál is előfordul, hogy tanácstalanul állnak olyan egyszerű, legfeljebb százalékszámítási ismeretekre építő feladatok előtt, amelyeket egy-két minta megismerése után könnyedén megoldanak.
Kis füzetünk az ehhez szükséges rutin megszerzéséhez nyújt segítséget. Néhány típuspélda megoldási menetének ismertetése után gyakorló feladatok következnek, végül a számszerű eredmények megadásával segítjük az önellenőrzést. Vissza

Tartalom

A felöntőlé koncentrációjának kiszámítása7
Anyagnorma-számítás9
Az elpárologtatandó vízmennyiség a nyersanyagigény és a kihozatal kiszámítás sűrítésnél, szárításnál14
Keverési arány kiszámítása17
Főzet-összeállítások (lekvár, szörp, lé) számítása18
A pálinkakihozatal kiszámítása21
Segédanyag-szükséglet kiszámítása21
A feladatok megoldásai23
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem