kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 292 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. Tankönyvi szám: 21 389 |
Marhahúsból készített ételek | 3 |
A marhahús felhasználás előtti kezelése | 3 |
Általános tudnivalók a marhahúsból különböző módokon készült ételekről | 4 |
Bélszínből és hátszínből készült készételek és frissensültek | 9 |
Párolással készült marhahúsok | 27 |
Főzéssel készült marhahúsok | 37 |
Apróhúsból készült ételek | 38 |
Belsőségekből készült ételek | 44 |
Borjúhúsból készített ételek | 47 |
Egybesütéssel és egyéb módokon készíthető borjúhúsételek | 49 |
Sertéshúsból készített ételek | 71 |
Füstölt sertéshúsok | 72 |
Egybesült sertéshúsok | 73 |
Frissensült sertéshúsok | 78 |
Párolással készült sertéshúsok | 82 |
Főzéssel készült sertéshúsok | 91 |
Bárány- és ürühúsból készített ételek | 100 |
Egybesütéssel és egyéb módon készült bárányhúsételek | 101 |
Ürühúsból készített ételek | 107 |
Egybesütéssel és egyéb módon készíthető ételek ürühúsból | 108 |
Háziszárnyasokból készített ételek | 115 |
A különböző háziszárnyasok és felhasználásuk módja | 116 |
Fehérhúsú háziszárnyasokból készített ételek | 118 |
Sötéthúsú háziszárnyasokból készített ételek | 128 |
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek | 136 |
A vadpác készítése | 136 |
Általános tudnivalók az elkészítési módokról | 137 |
Vadnyúlból készített ételek | 138 |
Őzből készített ételek | 142 |
Szarvashúsból készített ételek | 145 |
Vadsertésből készített ételek | 146 |
Vadszárnyasokból készített ételek | 148 |
Éttermi meleg tészták és egyéb készítmények | 153 |
Lazítási eljárások | 154 |
Lazítás mechanikai eljárásokkal | 154 |
Lazítási eljárások különböző anyagokkal | 154 |
Formálás | 155 |
Hőbehatás és hőelvonás | 156 |
Melegkonyhai tészták, illetve egyéb utóételek csoportosítása | 156 |
Gyúrt tészták | 156 |
Tészták főzése | 157 |
Kevert tészták | 163 |
Egyéb kevert tészták | 167 |
Kelt tészták | 168 |
Omlós tészták | 172 |
Rétesek | 76 |
Vajastészták | 180 |
Hájas tészta | 180 |
Égetett tészták | 182 |
Felfújtak | 184 |
Pudingok | 185 |
Hideg felfújtak és pudingok | 186 |
Frissen készített tészták | 187 |
Hideg krémek | 188 |
Felvert tészták | 189 |
Krémtöltelékek, torta- és süteménymázak | 194 |
Gyümölcskészítmények | 198 |
Fagylaltok és parfék | 200 |
Tejes fagylaltok | 201 |
Gyümölcsfagylaltok | 202 |
Mártások, habok és öntetek tésztafélékhez | 204 |
Meleg mártások | 205 |
Meleg habok | 206 |
Meleg öntetek | 206 |
Hideg mártások | 206 |
Hideg habok | 207 |
Hideg öntetek | 208 |
A kávéskonyha készítményei | 208 |
A kávéskonyha egyéb készítményei | 210 |
Sajtok | 211 |
Nemzetek konyhái | 214 |
A magyar konyha | 215 |
A magyar konyha kialakulása | 215 |
A magyar konyha különleges főzéstechnikája | 217 |
A francia konyha | 225 |
A francia konyha kialakulása | 225 |
A francia konyha néhány ételkülönlegessége | 228 |
Az orosz konyha | 231 |
Az orosz konyha kialakulása | 231 |
Az orosz konyha néhány ételkülönlegessége | 233 |
Az olasz konyha | 237 |
Az olasz konyha kialakulása | 237 |
Az olasz konyha néhány ételkülönlegessége | 240 |
Az angol konyha | 243 |
Az angol konyha kialakulása | 243 |
Az angol konyha néhány ételkülönlegessége | 245 |
A kínai konyha | 247 |
A kínai konyha kialakulása | 247 |
A kínai konyha néhány ételkülönlegessége | 249 |
A szomszédos és egyéb népek konyhája | 253 |
Osztrák konyha | 253 |
Román konyha | 254 |
Jugoszláv konyha | 255 |
Csehszlovák konyha | 256 |
Lengyel konyha | 257 |
Bolgár konyha | 257 |
Német konyha | 257 |
Északi és egyéb népek konyhája | 259 |
Étlapszerkesztés, étrend összeállítás | 262 |
Az étlap | 262 |
Az étrend | 286 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.