1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Technika 7.

Az általános iskola 7. osztálya számára

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-18-0077-6
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 98467/Mt. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az anyagfajták és megmunkálásuk 5
A munkaterem rendje 5
A munkahely rendje 5
Ismétlés 6
Az acél és megmunkálása 8
A vasérc és a vas 8
Az acél tulajdonságai 8
Acélfajták 9
Reszelés 11
Pontozó készítése 11
Fűrészelés, hajlítás, hidegkovácsolás 12
Csavarhúzó készítése 12
Mérés tolómérővel 14
Fúrás, szegecselés 15
Szobanövény-ápoló eszköz készítése 15
Felületkezelés 18
Laposvágó használata 18
Satuhosszabbító készítése 18
Kalapács készítése 20
Lágyforrasztás 22
Pogácsaszaggató készítése 22
Csavarás, lapolás 24
Gyertyatartó készítése 24
Domborítás 26
Gyertyatartó készítése 26
Lakatpánt készítése 28
Fogas készítése 30
Üzemlátogatás 32
Műszaki rajzi ismeretek 33
Ismétlés 33
A méretarány 34
A vetületi ábrázolás 34
Műszaki rajzi feladatok 35
Tudáspróba m 36
Technikai modellek szerelése 38
Ismerkedjünk a gépekkel 38
Ismerkedjünk meg a szerelőkészlettel 39
A kötélhajtás 42
Kerekes kút, csörlő, daru 42
A dörzshajtás 45
A szíjhajtás 47
A lánckerekes hajtás 49
A fogaskerekes hajtás 50
A kerékpár szerelése 52
A kerékpár története 52
A kerékpár részei 53
A kerékpár kereke 53
A hajtópedál, a kerékpárlánc és a lánckerék 55
A kormányszerkezet 55
A fékek 56
Világítás a kerékpáron 56
A kerékpár egyéb részei és felszerelései 57
A kerékpár szereléséhez szükséges szerszámok 58
Tudáspróba 59
Háztartási ismeretek 61
A háztartási költségvetés összeállítása 61
Az ételkészítés alapanyagai 61
Az élelmiszerek beszerzése és tárolása 63
Az ételkészítés higiéniája 64
Az ételkészítés módjai 65
Az ételkészítés korszerű eszközei 65
A konyhai balesetek megelőzése 66
Levesek készítése 68
Húsok sütése 68
Köretek készítése 69
Pörköltek és paprikások készítése 69
Főzelékek készítése 70
Főtt tésztából készült ételek 71
Palacsinta készítése 71
Sütemények készítése 72
A terítés, tálalás 73
Mosogatás 73
Bevezetés a termelőmunkába 75
A munkanapló 75
Mezőgazdasági ismeretek és gyakorlatok 79
Őszi munkák 80
Gyümölcsfélék betakarítása 80
Válogatás, osztályozás, csomagolás 82
A gyümölcsfélék tárolása 83
Gyümölcsfélék feldolgozása (olvasmány) 85
Összefoglalás 86
A talaj élettelen és élő alkotórészeinek vizsgálata 87
Fás növények telepítése 88
A terület előkészítése 88
Ültetés 89
Cserjék szaporítása tőelosztással 92
Összefoglaló kérdések 94
Üzemlátogatás 95
Tavaszi munkák 96
Szaporítási módok 96
Dugványozás 96
Bújtás 97
Oltás 98
Szemzés 99
Edényes termesztés (olvasmány) 101
összefoglalás 102
Fás növények gondozása 102
Fiatal fák és cserjék gondozása 102
A korona kialakítása 103
Metszés 103
Hajtáslekötözés 104
Koronafajták (olvasmány) 105
Termő fák gondozása 106
Gyümölcstermő cserjék gondozása 107
A fás növények tápanyagellátása 109
Növényvédelem (olvasmány) 110
Növénynemesítés 112
Gépesítés és kemizálás 112
Összefoglalás 113
Madár- és vadvédelem (olvasmány) 114
Üzemlátogatás 116
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem