kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 103 oldal |
Sorozatcím: | Technika 2000 |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-16-2565-6 |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: MK-0508101. Fekete-fehér és színes fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
A technika tantágy | 3 |
Miről tanulunk? | 3 |
Hogyan tanuljuk a technika tantárgyat? | 4 |
Technika és kommunikáció | 6 |
Az ember technikai környezete | 6 |
Az emberi kommunikáció | 10 |
A műszaki kommunikáció elemei | 14 |
Információs és kommunikációs rendszerek | 17 |
Visszafelé az időben | 17 |
A rádiózás és a televíziózás múltjából | 17 |
A telefon fejlődése | 20 |
A posta és a futárszolgálat kialakulása | 22 |
Hogyan működik? | 24 |
A rádió | 24 |
A televízió | 26 |
A személyi számítógép | 29 |
A kerékpározás | 32 |
A kerékpár története | 32 |
A kerékpározás általános szabályai | 34 |
Kerékpáros utak | 37 |
I. Összefoglalás | 39 |
Lakóhelyek | 41 |
A lakóhelyek kialakulása | 42 |
Az építési mód változása | 44 |
A lakóházak alapjellemzői | 448 |
Falvak és városok | 51 |
A lakás | 53 |
A lakás és az otthon | 53 |
Szobanövények | 56 |
Nagyméretű textíliák a lakásban | 59 |
A lakásdíszítő kistextíliák készítése | 60 |
A keretszövés | 60 |
A makramé csomózása | 61 |
A subakészítés | 63 |
Terítők mintázása | 64 |
A lakás részei | 67 |
A konyha | 69 |
A konyha berendezései | 70 |
A konyha kiegészítő tartozékai | 72 |
Az ételkésítés | 75 |
Az ételkészítés technikája | 75 |
Az ételkészítési szennyeződések és hulladékok kezelése | 78 |
Összefoglalás | 80 |
Gyakorlatok | 82 |
Piktogramok tervezése és készítése | 82 |
Egyszerű postai küldemények feladása | 82 |
Közlekedési terepasztal készítése | 85 |
Lakótelep tervezése | 87 |
Növények ültetése | 92 |
Szövés végzése | 93 |
Makramé készítése | 94 |
Subapárna készítése | 97 |
Ételkészítések | 98 |
Felhasznált irodalom | 100 |