Bevezetés | 5 |
A haltakarmányozás története | 9 |
A haltest és a haltáplálékfélék összetétele | 16 |
A haltest összetétele | 16 |
A táplálékfélék összetétele és egyes alkotórészeik szerepe a halak táplálásában | 22 |
A víz- és szárazanyag-tartalom | 23 |
A nitrogénmentes szerves anyagok | 25 |
Nitrogéntartalmú szerves anyagok | 35 |
Szerves hatóanyagok | 52 |
Ásványi anyagok | 62 |
A haltáplálkozás élettani alapjai és a halak táplálóanyag-igénye | 66 |
A táplálóanyagok sorsa a hal szervezetében | 66 |
A sertés és a halak emésztőapparátusának és emésztésbiológiájának összehasonlítása | 68 |
A táplálóanyagok kihasználása (felszívódás) | 72 |
A táplálóanyagok hasznosulása (transzformáció) | 75 |
Energetikai alapok a haltakarmányozásban | 85 |
A takarmányok energiatartalma | 85 |
A halak energiaigénye | 91 |
A halak táplálóanyag-igénye | 101 |
Az életfenntartás táplálóanyag-szükséglete | 101 |
A növekedés táplálóanyag-igénye | 103 |
A szaporodás táplálóanyag-igénye | 105 |
A halak táplálékai és azok táplálóértéke | 106 |
A természetes haltáplálékfélék | 107 |
Növényi táplálékok | 107 |
A tavak természetes táplálékállatai | 109 |
Haltakarmányok | 118 |
Lédús takarmányok | 118 |
Száraz takarmányok | 122 |
A takarmányok beszerzése, tárolása, előkészítése | 137 |
A takarmányok beszerzése | 137 |
Minőségi kívánalmak | 137 |
A takarmányok tárolása | 140 |
Zsákos és ömlesztett takarmányok tárolása | 140 |
A kukorica nedves tárolása | 146 |
Egyéb takarmányok tárolása | 149 |
A takarmányok előkészítése | 151 |
Az áztatás | 151 |
A főzés | 152 |
A pörkölés | 153 |
A darabolás | 153 |
A pépesítés | 154 |
A keverés | 155 |
A takarmányok ízesítése | 157 |
A gabonafélék csíráztatása | 158 |
Takarmányozási eredtű egészségártalmak | 159 |
Halfajhoz "illő" és "nem illő" takarmányok | 165 |
A takarmányértékesítés kiszámításának módszerei | 168 |
A takarmányok táplálóértéke | 168 |
Naturális takarmányegységek | 169 |
Keményítőérték | 173 |
Energiarendszer | 177 |
A haltakarmányozás gazdaságossági kérdései | 179 |
A haltakarmányozás technológiája | 182 |
A haltakarmányozás összetett feladat | 182 |
A halak optimális növekedése | 189 |
Haltakarmányozás a tógazdaságban | 192 |
A ponty takarmányozása | 192 |
A pettyes busa takarmányozása | 237 |
A fehér busa takarmányozása | 239 |
Az amur takarmányozása | 241 |
A compó takarmányozása | 243 |
A harcsa takarmányozása | 244 |
A süllő takarmányozása | 247 |
A csuka takarmányozása | 248 |
Haltakarmányozás az iparszerű rendszerekben | 249 |
A ponty takarmányozása | 249 |
A pisztráng takarmányozása | 253 |
A haltakarmányozás gépei és eszközei | 265 |
Fogalmak, megjegyzések | 281 |
Irodalom | 284 |
Orosz, angol, német összefoglaló | 287 |
Tárgymutató | 293 |