kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mérnöki Továbbképző Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 53 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Az élelmiszerek tartósításának általános alapelvei | |
Az élelmiszerek tartósításának története | 5 |
Az élelmiszerek fizikai, kémiai és mikrobiológiai romlása | 7 |
Élelmiszerek mikróbák okozta elváltozása | 7 |
Baktériumos ételmérgezések | 8 |
Organoleptikus elváltozások | 8 |
A mikróbák fejlődési lehetőségei élelmiszerekben | 9 |
MIkróbás szennyeződés | 9 |
Az élelmiszer mint tápközeg | 9 |
Élelmiszerek tartósításának módszerei | 13 |
Vegyszeres tartósítás | 15 |
Újabban tért hódító vegyszerek | 16 |
Antibiotikumok | 16 |
Fitoncidok | 16 |
Enzimkészítmények | 17 |
Vitaminok | 17 |
Tartósítás savanyítással | 18 |
Tartósítás tejsavas erjesztéssel | 18 |
Ecetes savanyúságok | 22 |
A vízelvonáson alapuló tartósítás | 23 |
Az élelmiszer víztartalmának mikrobiológiai szerepe | 23 |
A vízelvonás módjai a tartósítóiparban | 24 |
Hőelvonáson alapuló tartósítás | 28 |
Pince hőfokon való tárolás | 29 |
Hűtés | 29 |
Fagyasztás | 30 |
Hőkezelés légmentesen zárt térben | 33 |
A hőkezelés mikrobiológiai szerepe | 33 |
Konzerv hibák | 35 |
A konzervek mikróbás romlásának főbb típusai | 37 |
Zöldborsó konzerv | 38 |
Gyümölcs- és zöldséglevek | 40 |
Sugárzásos élelmiszertartósítás | 43 |
A tartósításra alkalmazható sugárdózisok | 43 |
A sugárzásos tartósítás alkalmazási területei | 45 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.