1.067.136

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tartósító- és húsipari technológia II.

Az élelmiszer-ipari szakközépiskolák tankönyve

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7862-89-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Zöldségkészítmények gyártástechnológiái3
Zöldség- és főzelékkészítmények4
Darabos zöldség- és főzelékkészítmények5
Gyorsfagyasztott zöldborsó6
Gyorsfagyasztott gyökérzöldségek7
Zöldbabkonzerv8
Lecsókonzerv10
Összefoglaló kérdések11
Zöldségpürék, zöldségkrémek, zöldséglevek12
Sűrített paradicsom12
Gyorsfagyasztott parajkrém15
Összefoglaló kérdések15
Savanyúségok16
Hőkezeléssel tartósított savanyúságok17
Csemegeuborka17
Paprikasaláta19
Darabos vegyes savanyúság19
Marinált paprika20
Összefoglaló kérdések20
Hőelvonással tartósított savanyúság-alapanyagok20
Gyorsfagyasztott gyalult uborka20
Gyorsfagyasztott egész uborka21
Vegyi úton tartósított savanyúságok21
Ecetes uborka21
Félkész uborka22
Ecetes paprika23
Egyéb vegyi úton tartósított savanyúságok23
Biológiai úton tartósított savanyúságok24
Kovászos uborka24
Sós vizes uborka 25
Savanyított káposzta25
Sós vizes zöld paradicsom26
Sózott hüvelyes bab26
Összefoglaló kérdések27
Gyümölcsökből előállított termékek gyártástechnológiái28
Gyümölcskészítmények29
Gyümölcsbefőttek30
A befőttek általános gyártási műveletei31
Almatermésű gyümölcsök34
Csonthéjas gyümölcsök35
Bogyós termésű gyümölcsök35
Különleges befőttek35
Összefoglaló kérdések37
Félkész gyümölcstermékek38
Gyümölcsvelők38
Gyümölcspulpok40
Összefoglaló kérdések40
Gyorsfagyasztott gyümölcskészítmények41
Természetes állapotban gyorsfagyasztott gyümölcsök41
Gyümölcslevek, üdítőitalok47
Gyümölcslekvárok51
Szárítással tartósított készítmények gyártástechnológiái58
Szárítmányok59
A szárított termékek általános gyártási műveletei61
Vöröshagyma61
Félkész fűszerpaprika62
Alma64
Tészta65
Összefoglaló kérdések68
Tartósított ételek és húskészítmények gyártástechnológiái70
Húskonzervek71
A húskonzervek általános gyártási műveletei72
Összefoglaló kérdések73
Ételkészítmények74
Készételek74
A készételek általános gyártási műveletei74
Pörköltfélék77
Főzelékek húsfélékkel77
Főzelékek hús nélkül78
Leveskonzervek78
Bébiételek, juniorételek78
Diétás és kímélő ételek79
Félkész ételek80
Gyorsfagyasztott félkész húsok80
Tésztás készítmények80
Komponensételek80
Gyorsfagyasztott hasábburgonya81
Konyhakész termékek83
Gyorsfagyasztott lecsó83
Vegyes főzelék83
Összefoglaló kérdések83
Halkészítmények84
A halkészítmények általános gyártási műveletei84
Hőkezeléssel tartósított halkonzervek86
Olajos hal86
Halászlé86
Hőelvonással tartósított félkész és konyhakész halkészítmények87
Kémiai úton tartósított halkészítmények87
Pácolt hal87
Halsaláta88
Füstölt hal88
Szardellagyűrű88
Szardellapaszta88
Összefoglaló kérdések88
Ételízesítők89
Az ételízesítők általános gyártási műveletei90
Ételízesítő pürék, krémek, mártások90
Őrölt és szemcsés ételízesítők91
Fűszerpaprika-őrlemény91
Delikát ételízesítők93
Fűszerkeverékek93
Kivonatok, extraktumok94
Egyéb ételízesítők94
Összefoglaló kérdések94
Levesporok, leveskockák95
A levesporok általános gyártási műveletei95
Levesporkészítmények96
Összefoglaló kérdések97
A zsírgyártás technológiái98
Zsírgyártás99
A zsírok jellemzői, romlási folyamatok99
A zsírok általános gyártási műveletei100
A zsírgyártási műveletek megvalósítása102
Proteingyártás (rostgyártás)103
Összefoglaló kérdések104
A húsipari termékek gyártástechnológiái106
Töltelékes hentesáruk107
A töltelékes hentesáruk általános gyártási műveletei107
Az alapanyagok előkészítése107
A segéd- és a járulékos anyagok előkészítése107
Összefoglaló kérdések 112
Töltőmassza-készítés112
Összefoglaló kérdések114
Húspépkészítés114
Összefoglaló kérdések119
Töltés, formázás119
Hőkezelés120
Összefoglaló kérdések123
Hőkezeléssel készült töltelékes húskészítmények124
Vörösáruk124
Összefoglaló kérdések126
Felvágottak128
Kolbászfélék129
Összefoglaló kérdések131
Belsőségből készült töltelékes hentesáruk132
Összefoglaló kérdések 136
Pácolt, füstölt, főtt húskészítmények137
A pácolt, füstöslt, főtt húskészítmények általános gyártási műveletei137
Darabos húskészítmények138
Sonkafélék138
Egyéb sertéshúskészítmények140
Marhahúskészítmények140
Összefoglaló kérdések141
Dobozolt készítmények142
Félkonzervek142
Sonka és lapocka dobozban142
Karaj dobozban143
Szeletelt bacon144
Konzervkészítmények144
Sertésmájkrém144
Sertésnyelvkonzerv145
Chopped-pork145
Luncheon meat146
Debreceni kolbász üvegben vagy dobozban146
Bécsi virsli dobozban147
Összefoglaló kérdések148
Nyers töltelékes készítmények149
Szárazkolbászok149
Gyulai kolbász149
Szalámifélék151
A szalámigyártás általános műveletei151
A legismertebb szalámifélék154
Összefoglaló kérdések155
Étkezési szalonnák156
Az étkezési szalonnák általános gyártási műveletei156
Előkészítő műveletek156
Tartósító műveletek157
Fontosabb étkezésiszalonna-félék157
Sózott szalonnák158
Füstölt szalonnák158
Főtt szalonnák158
Sült szalonnák159
Összefoglaló kérdések159
A hús húskészítmények csomagolása, szállítása160
Csomagolási és szállítási módok161
A húsfeldolgozó üzemek munkavédelme és higiéniája163
Munkavédelem164
Higiénia165
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem