kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 171 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-7862-89-7 |
Zöldségkészítmények gyártástechnológiái | 3 |
Zöldség- és főzelékkészítmények | 4 |
Darabos zöldség- és főzelékkészítmények | 5 |
Gyorsfagyasztott zöldborsó | 6 |
Gyorsfagyasztott gyökérzöldségek | 7 |
Zöldbabkonzerv | 8 |
Lecsókonzerv | 10 |
Összefoglaló kérdések | 11 |
Zöldségpürék, zöldségkrémek, zöldséglevek | 12 |
Sűrített paradicsom | 12 |
Gyorsfagyasztott parajkrém | 15 |
Összefoglaló kérdések | 15 |
Savanyúségok | 16 |
Hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 17 |
Csemegeuborka | 17 |
Paprikasaláta | 19 |
Darabos vegyes savanyúság | 19 |
Marinált paprika | 20 |
Összefoglaló kérdések | 20 |
Hőelvonással tartósított savanyúság-alapanyagok | 20 |
Gyorsfagyasztott gyalult uborka | 20 |
Gyorsfagyasztott egész uborka | 21 |
Vegyi úton tartósított savanyúságok | 21 |
Ecetes uborka | 21 |
Félkész uborka | 22 |
Ecetes paprika | 23 |
Egyéb vegyi úton tartósított savanyúságok | 23 |
Biológiai úton tartósított savanyúságok | 24 |
Kovászos uborka | 24 |
Sós vizes uborka | 25 |
Savanyított káposzta | 25 |
Sós vizes zöld paradicsom | 26 |
Sózott hüvelyes bab | 26 |
Összefoglaló kérdések | 27 |
Gyümölcsökből előállított termékek gyártástechnológiái | 28 |
Gyümölcskészítmények | 29 |
Gyümölcsbefőttek | 30 |
A befőttek általános gyártási műveletei | 31 |
Almatermésű gyümölcsök | 34 |
Csonthéjas gyümölcsök | 35 |
Bogyós termésű gyümölcsök | 35 |
Különleges befőttek | 35 |
Összefoglaló kérdések | 37 |
Félkész gyümölcstermékek | 38 |
Gyümölcsvelők | 38 |
Gyümölcspulpok | 40 |
Összefoglaló kérdések | 40 |
Gyorsfagyasztott gyümölcskészítmények | 41 |
Természetes állapotban gyorsfagyasztott gyümölcsök | 41 |
Gyümölcslevek, üdítőitalok | 47 |
Gyümölcslekvárok | 51 |
Szárítással tartósított készítmények gyártástechnológiái | 58 |
Szárítmányok | 59 |
A szárított termékek általános gyártási műveletei | 61 |
Vöröshagyma | 61 |
Félkész fűszerpaprika | 62 |
Alma | 64 |
Tészta | 65 |
Összefoglaló kérdések | 68 |
Tartósított ételek és húskészítmények gyártástechnológiái | 70 |
Húskonzervek | 71 |
A húskonzervek általános gyártási műveletei | 72 |
Összefoglaló kérdések | 73 |
Ételkészítmények | 74 |
Készételek | 74 |
A készételek általános gyártási műveletei | 74 |
Pörköltfélék | 77 |
Főzelékek húsfélékkel | 77 |
Főzelékek hús nélkül | 78 |
Leveskonzervek | 78 |
Bébiételek, juniorételek | 78 |
Diétás és kímélő ételek | 79 |
Félkész ételek | 80 |
Gyorsfagyasztott félkész húsok | 80 |
Tésztás készítmények | 80 |
Komponensételek | 80 |
Gyorsfagyasztott hasábburgonya | 81 |
Konyhakész termékek | 83 |
Gyorsfagyasztott lecsó | 83 |
Vegyes főzelék | 83 |
Összefoglaló kérdések | 83 |
Halkészítmények | 84 |
A halkészítmények általános gyártási műveletei | 84 |
Hőkezeléssel tartósított halkonzervek | 86 |
Olajos hal | 86 |
Halászlé | 86 |
Hőelvonással tartósított félkész és konyhakész halkészítmények | 87 |
Kémiai úton tartósított halkészítmények | 87 |
Pácolt hal | 87 |
Halsaláta | 88 |
Füstölt hal | 88 |
Szardellagyűrű | 88 |
Szardellapaszta | 88 |
Összefoglaló kérdések | 88 |
Ételízesítők | 89 |
Az ételízesítők általános gyártási műveletei | 90 |
Ételízesítő pürék, krémek, mártások | 90 |
Őrölt és szemcsés ételízesítők | 91 |
Fűszerpaprika-őrlemény | 91 |
Delikát ételízesítők | 93 |
Fűszerkeverékek | 93 |
Kivonatok, extraktumok | 94 |
Egyéb ételízesítők | 94 |
Összefoglaló kérdések | 94 |
Levesporok, leveskockák | 95 |
A levesporok általános gyártási műveletei | 95 |
Levesporkészítmények | 96 |
Összefoglaló kérdések | 97 |
A zsírgyártás technológiái | 98 |
Zsírgyártás | 99 |
A zsírok jellemzői, romlási folyamatok | 99 |
A zsírok általános gyártási műveletei | 100 |
A zsírgyártási műveletek megvalósítása | 102 |
Proteingyártás (rostgyártás) | 103 |
Összefoglaló kérdések | 104 |
A húsipari termékek gyártástechnológiái | 106 |
Töltelékes hentesáruk | 107 |
A töltelékes hentesáruk általános gyártási műveletei | 107 |
Az alapanyagok előkészítése | 107 |
A segéd- és a járulékos anyagok előkészítése | 107 |
Összefoglaló kérdések | 112 |
Töltőmassza-készítés | 112 |
Összefoglaló kérdések | 114 |
Húspépkészítés | 114 |
Összefoglaló kérdések | 119 |
Töltés, formázás | 119 |
Hőkezelés | 120 |
Összefoglaló kérdések | 123 |
Hőkezeléssel készült töltelékes húskészítmények | 124 |
Vörösáruk | 124 |
Összefoglaló kérdések | 126 |
Felvágottak | 128 |
Kolbászfélék | 129 |
Összefoglaló kérdések | 131 |
Belsőségből készült töltelékes hentesáruk | 132 |
Összefoglaló kérdések | 136 |
Pácolt, füstölt, főtt húskészítmények | 137 |
A pácolt, füstöslt, főtt húskészítmények általános gyártási műveletei | 137 |
Darabos húskészítmények | 138 |
Sonkafélék | 138 |
Egyéb sertéshúskészítmények | 140 |
Marhahúskészítmények | 140 |
Összefoglaló kérdések | 141 |
Dobozolt készítmények | 142 |
Félkonzervek | 142 |
Sonka és lapocka dobozban | 142 |
Karaj dobozban | 143 |
Szeletelt bacon | 144 |
Konzervkészítmények | 144 |
Sertésmájkrém | 144 |
Sertésnyelvkonzerv | 145 |
Chopped-pork | 145 |
Luncheon meat | 146 |
Debreceni kolbász üvegben vagy dobozban | 146 |
Bécsi virsli dobozban | 147 |
Összefoglaló kérdések | 148 |
Nyers töltelékes készítmények | 149 |
Szárazkolbászok | 149 |
Gyulai kolbász | 149 |
Szalámifélék | 151 |
A szalámigyártás általános műveletei | 151 |
A legismertebb szalámifélék | 154 |
Összefoglaló kérdések | 155 |
Étkezési szalonnák | 156 |
Az étkezési szalonnák általános gyártási műveletei | 156 |
Előkészítő műveletek | 156 |
Tartósító műveletek | 157 |
Fontosabb étkezésiszalonna-félék | 157 |
Sózott szalonnák | 158 |
Füstölt szalonnák | 158 |
Főtt szalonnák | 158 |
Sült szalonnák | 159 |
Összefoglaló kérdések | 159 |
A hús húskészítmények csomagolása, szállítása | 160 |
Csomagolási és szállítási módok | 161 |
A húsfeldolgozó üzemek munkavédelme és higiéniája | 163 |
Munkavédelem | 164 |
Higiénia | 165 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.