kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 200 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Előszó | 3 |
Az üzemi laboratórium céljai és általános berendezései | 5 |
Az általános vizsgálati módszerek | 8 |
Fizikai-kémiai vizsgálati módszerek | 9 |
A hőmérséklet mérése | 9 |
A tömeg mérése | 14 |
A térfogat mérése | 19 |
A sűrűség mérése | 21 |
A belső súrlódás mérése | 28 |
A légnedvesség mérése | 51 |
A fénytörőképesség mérése | 34 |
Az optikai forgatóképesség mérése | 40 |
A fénynyelés mérése | 44 |
A zavarosság mérése | 48 |
A hidrogénionkoncentráció mérése | 48 |
Kromatográfiás vizsgálati módszerek | 58 |
Kémiai vizsgálati módszerek | 65 |
Általános tudnivalók | 65 |
Vegyületek meghatározása | 73 |
Víz- (nedvesség-) tartalom meghatározása | 73 |
Szárazanyagtartalom meghatározása | 75 |
Fehérje kimutatása és meghatározása | 79 |
Zsirok vizsgálata | 82 |
Szénhidrátok vizsgálata | 86 |
Szerves savak vizsgálata | 100 |
Alkoholtartalom meghatározása | 101 |
Vitamintartalom meghatározása | 102 |
Enzimvizsgálatok | 103 |
Hamuvizsgálat | 105 |
Sósavban oldhatatlan hamu (homok) vizsgálata | 107 |
Konyhasómeghatározás | 109 |
Káros fémek meghatározása | 110 |
Tartósítószerek kimutatása és meghatározása | 112 |
Mikrobiológiai vizsgálatok | 119 |
Általános tudnivalók | 119 |
Technikai mikroszkópia | 130 |
Anyagvizsgálatok | 132 |
Mintavétel és előkésíztés a vizsgálatra | 132 |
A minta előkészítése a vizsgálatra | 133 |
Növényi nyersanyagok vizsgálata | 133 |
Osztályozási vizsgálat | 134 |
Küllemi, érzékszervi vizsgálat | 134 |
Tisztítási veszteség vizsgálata | 134 |
Összetétel vizsgálata | 134 |
Húsipari nyersanyagok vizsgálata | 135 |
Érzékszervi vizsgálat | 135 |
A hús kémiai vizsgálata | 137 |
A hús mikroszkópos (szövettani) vizsgálata | 139 |
Üzem- és segédanyagok vizsgálata | 140 |
Víz | 140 |
Tüzelőanyagok vizsgálata | 145 |
Kenőolajok vizsgálata | 148 |
Mosó-, tisztító- és fertőtlenítőszerek vizsgálata | 151 |
Cukor- és keményítőszörp vizsgálata | 154 |
Savak vizsgálata | 155 |
Kocsonyásító (kötő) anyagok vizsgálata | 157 |
Konyhasó vizsgálata | 163 |
Pácoló sók vizsgálata | 164 |
Fűszerek vizsgálata | 166 |
Festékek vizsgálata | 167 |
Konzerválószerek vizsgálata | 168 |
Csomagolóanyagok vizsgálata | 171 |
Fehérlemez vizsgálata | 173 |
Ónforrasz vizsgálata | 174 |
Dobozlakk vizsgálat | 175 |
Tömítőgyűrű vizsgálata | 176 |
Konzervdobozok vizsgálata | 177 |
Üvegek vizsgálata | 179 |
Növényi eredetű konzervkészítmények nyersanyagainak vizsgálata | 179 |
Függelék | 189 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.