1.061.260

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tartósítás régi módszerekkel

Vadon termő ehető növények, és közismert kultúrnövények kreatív tartósítási módszerei/szörpök, szirupok, lekvárok, gyümölcssajtok, zselék, befőttek, aszalványok, szárítmányok, ecetek, savanyúságok, pástétomok, szódás-, sós-, olajos tartósítási eljárások.../Egyszerűen nagyszerű, házilag...

Szerkesztő
Kétegyháza
Kiadó: Kauten Alapítvány
Kiadás helye: Kétegyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím: Herbáció Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Tartósítáis régi iinódszerekM
Régen az emberek úgy tudták tartósítani' a kertben . termett zöldségéiket, gyümölcseiket, valamint az erdőrőj, mezőről begyűjtött vadon termő ehető növényeket, hogy nem használtak tartósítószert - mert az nem is volt . Hőkezeléssei, düflsztolással és bizonyos fűs2erek hozzáadásával, a légmentes lezárással meg tüdták akadályozni a lekvár, befőtt, vagy bármilyen házilag készített termék megromlását. Tudták, hogy lehet alkoholban, ójajban, ecetben tartósítani, ismerték a trükköket arról, hogy bizonyos mennyiségű cukor, vagy só szintén tartósító- , hatású: ez az alapja a gyürfiölc5sa|tok készítésériek. Azaszalt, szárított gyümölcsÖk.esetén.pediga víz • elvonása és az emiatt bekövetkező cukQr'koncentráció emelkedés flaíátt állnak el hosszú ideig é firioijnságok. r
A Herbáció magazin immár 14. éye szolcj||ja.a növények különleges felhasználása iránt érdéklődo^í^yás^^ Ebben a könyvben a hagyoriiáiiy.os tartósítási módokat gyűjtöttük össze sok... Tovább

Fülszöveg


Tartósítáis régi iinódszerekM
Régen az emberek úgy tudták tartósítani' a kertben . termett zöldségéiket, gyümölcseiket, valamint az erdőrőj, mezőről begyűjtött vadon termő ehető növényeket, hogy nem használtak tartósítószert - mert az nem is volt . Hőkezeléssei, düflsztolással és bizonyos fűs2erek hozzáadásával, a légmentes lezárással meg tüdták akadályozni a lekvár, befőtt, vagy bármilyen házilag készített termék megromlását. Tudták, hogy lehet alkoholban, ójajban, ecetben tartósítani, ismerték a trükköket arról, hogy bizonyos mennyiségű cukor, vagy só szintén tartósító- , hatású: ez az alapja a gyürfiölc5sa|tok készítésériek. Azaszalt, szárított gyümölcsÖk.esetén.pediga víz • elvonása és az emiatt bekövetkező cukQr'koncentráció emelkedés flaíátt állnak el hosszú ideig é firioijnságok. r
A Herbáció magazin immár 14. éye szolcj||ja.a növények különleges felhasználása iránt érdéklődo^í^yás^^ Ebben a könyvben a hagyoriiáiiy.os tartósítási módokat gyűjtöttük össze sok recepttel.liíz.unk benne, hógy sok ötletet merítenek majd béloleazbk is, akilcptthon, családjuk örömére foglaíköznakbéfőzéspel, a akik.őstermelőként eladásra keszítének különféges-ségeket " ¦ í • V
Célunk, hogy sok erdőt-mézöt járó kiránduló is.is.mer-kedjen meg az ellető vadon termő növényekkel, - íi és e különlégeíízeket,minél többen élvezhessék ; /l ne csak nyáron, hanem tartósítva télen is. : .-
. . - • NagyZ. Róbert Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem