kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | M. Kir. Közellátási Miniszter Közellátási Hivatala |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 47 oldal |
Sorozatcím: | Táplálkozzunk helyesen! |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A borító illusztrációja Gönczi Gebhardt munkája. Stádium Sajtóvállalat Rt., Budapest nyomása. |
EGYÜNK ZÖLDFŐZELÉKET | |
Általános rész | |
A tavaszi és nyári zöldfőzelékfélék fogyasztásának jelentősége | 3 |
Rövid útmutatás az anyák részére | 5 |
Levesek | |
Áttört kelleves | 6 |
Burgonyapüréleves | 6 |
Újburgonyaleves | 7 |
Céklaleves | 7 |
Feketegyökérleves | 7 |
Frankfurti leves | 7 |
Gombaleves | 8 |
Gombakrémleves | 8 |
Karalábéleves | 8 |
Kaporleves | 9 |
Karfiolleves | 9 |
Parajleves | 9 |
Paradicsomos zöldbableves | 9 |
Paradicsomleves | 10 |
Sárgarépapüréleves | 10 |
Sóskaleves | 10 |
Spárgaleves | 17 |
Zellerkrémleves | 17 |
Zöldleves | 17 |
Zöldborsókrémleves | 12 |
Zöldborsóleves | 12 |
Zöldségleves | 12 |
Zöldségkrémleves | 13 |
Főzelékek, köretek | |
A zöldség-, főzelékfélék felhasználása | 14 |
A zöldség- és főzelékfélék elkészítésének csoportosítása | 14 |
Sósvízben főtt zöldségfélék, főzelékek | 15 |
Burgonyapüré (Tejfelesen) | 15 |
Feketegyökér morzsával | 15 |
Finomfőzelék | 15 |
Gombagulyás | 16 |
Gomba paprikásan | 16 |
Gomba töltve | 16 |
Gomba töltve, erdélyi módra | 17 |
Gombás tejfeles tojás | 17 |
Gombás pirított burgonya | 17 |
Gombás rizottó | 18 |
Gomba tojással | 18 |
Kalarábé főzelék | 18 |
Kalarábé rántva | 18 |
Karfiolfőzelék | 19 |
Karfiol tejfeles mártásban | 19 |
Karfiol töltve | 19 |
Karfiol paradicsommal | 19 |
Csőben sült kelvirág (Karfiol) | 20 |
Karfiol vajasmártásban | 20 |
Kelbimbó | 20 |
Kelkáposztafőzelék | 21 |
Kelmetélt | 21 |
Szalonnás kel | 21 |
Lecsó | 22 |
Lecsőrizsával, tarhonyával vagy burissal | 22 |
Lecsó burgonyával | 22 |
Paradicsomos káposztafőzelék | 22 |
Paradicsomos tökfőzelék | 22 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 23 |
Paradicsom töltve | 23 |
Paradicsomos rakott tök | 23 |
Paradicsom pirítva, virslivel | 24 |
Paradicsomos tükörtojás | 24 |
Parajfőzelék (Spenót) | 24 |
Paraj tejesmártásban | 25 |
Tálon sült tojás parajjal | 25 |
Paraj levelesen | 25 |
Paraj citromosan | 26 |
Pirított gomba | 26 |
Podlupka főzelék | 26 |
Sárgarépafőzelék | 27 |
Sóskafőzelék | 27 |
Spárga tejfeles mártásban | 27 |
Spárga olaszosan | 27 |
Spárga flamand módra | 28 |
Spárga tálon sült tojással | 28 |
Spárgafejek köretnek vagy előételnek | 28 |
Salátafőzelék burgonyával | 28 |
Tökfőzelék | 29 |
Tök egyszerűen | 29 |
Tök háziasan | 29 |
Tökmetélt | 30 |
Tök töltve | 30 |
Töltött paprika | 30 |
Töltött paprika gombával | 31 |
Török paradicsom | 31 |
Török paradicsom hús helyett | 31 |
Török paradicsom főzeléknek | 31 |
Török paradicsomfőzelék tejfelesen | 32 |
Török paradicsom rántottával, tojással | 32 |
Török paradicsom salátának | 32 |
Török paradicsom töltve | 32 |
Vegyes főzelék | 33 |
Zöldbab vagy vajbab sajttal | 33 |
Zöldbab paradicsommal | 33 |
Zöldbab, rakott | 33 |
Zöldborsófőzelék | 33 |
Zöldséges omlett | 34 |
Csalán-, tök-, ribizke- és málnalevél főzelék | 34 |
Hasznos tanácsok a háziasszonyoknak | |
Mire ügyeljünk a zöldség és főzelékfélék felhasználásánál? | 35 |
Hogyan tegyük el a zöldség- és főzelékféléket, hogy másnapra friss maradjon? | 35 |
Tegyük változatossá étkezésünket | 36 |
Megmaradt ételeink eltevése | 36 |
Saláták | |
Zöldsaláták elkészítéséről | 37 |
Savanyító-, marinálólé | 37 |
Burgonyasaláta | 37 |
Céklasaláta | 37 |
Fejessaláta | 38 |
Francia saláta | 38 |
Gombasaláta | 38 |
Karfiol- és spárgasaláta | 39 |
Káposztából készült saláta | 39 |
Madársaláta. Galambbegy | 39 |
Olasz saláta | 39 |
Parajsaláta és mártás | 40 |
Paprikasaláta | 40 |
Paradicsomsaláta | 40 |
Saláta tavasziasan | 40 |
Sárgarépasaláta | 41 |
Spárgasaláta | 41 |
Szerb saláta | 41 |
Töksaláta | 41 |
Uborkasaláta hagymával | 42 |
Uborkasaláta (hagyma nélkül) | 42 |
Uborkasaláta tejfelesen | 42 |
Uborkáról általában | 42 |
Uborka kovászosan | 43 |
Ünnepi saláta | 43 |
Vegyessaláta | 43 |
Zellersaláta | 43 |
Zöldbabsalaáta | 44 |