kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatal |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 48 oldal |
Sorozatcím: | Táplálkozzunk helyesen! |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Nyomatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest. |
A zöldség és főzelékfélék téli tárolásának célja és jelentősége | 3 |
A zöldség és főzelékfélék téli tárolásáról általában | 4 |
A burgonya téli tárolása | 5 |
A káposzta téli tárolása | 8 |
Vöröskáposzta téli tárolása | 9 |
Kelkáposzta téli tárolása | 9 |
Bimbóskel téli tárolása | 9 |
Karfiol téli tárolása | 10 |
Kalarábé téli tárolása | 10 |
Sárgarépa téli tárolása | 10 |
Petrezselyem téli tárolása | 11 |
Paszternák vagy pasztinák téli tárolása | 11 |
Zeller téli tárolása | 12 |
Cékla téli tárolása | 12 |
Retek téli tárolása | 12 |
Feketegyökér vagy pozdor téli tárolása | 12 |
Torma téli tárolása | 12 |
Kardi téli tárolása | 12 |
Rebarb ara és articsóka téli tárolása | 12 |
Laboda, spenót vagy paraj téli tárolása | 13 |
Sóska téli tárolása | 13 |
Mezei saláta (madár-, galambbegysaláta) téli tárolása | 13 |
Endívia saláta téli tárolása | 13 |
Cikória saláta téli tárolása | 13 |
Tök téli tárolása | 13 |
Vöröshagyma téli tárolása | 14 |
Fokhagyma téli tárolása | 14 |
Póré vagy párhagyma téli tárolása | 14 |
Csomós vagy salottahagyma téli tárolása | 14 |
Metélő vagy gyephagyma téli tárolása | 15 |
Zöldpaprika téli tárolása | 15 |
Tojásgyümölcs (tojáscsucsor) téli tárolása | 15 |
A zöldség és főzelékfélék téli eltevése szárítás, asztalás útján | 16 |
Természetes szárítás, aszalás | 16 |
Mesterséges aszalás | 17 |
Az aszalásra szánt zöldség és főzelékfélék előkészítése | |
Burgonya aszalása | 20 |
Fejeskáposzta aszalása | 20 |
Vöröskáposzta aszalása | 21 |
Kelkáposzta aszalása | 21 |
Karfiol aszalása | 21 |
Kalarábé aszalása | 21 |
Sárgarépa és karotta aszalása | 21 |
Petrezselyem aszalása | 21 |
Zeller aszalása | 22 |
Vöröshagyma aszalása | 22 |
Tök aszalása | 22 |
Laboda vagy paraj aszalása | 22 |
Sóska aszalása | 22 |
Gomba aszalása | 22 |
Zöldbab aszalása | 23 |
Zöldborsó aszalása | 23 |
Az aszalt zöldség és főzelékfélék tárolásaq | 23 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése savanyítással, sózással | 24 |
Káposzta savanyítása | 25 |
Tarlórépa savanyítása | 26 |
Uborkasaláta sóban eltéve | 26 |
Zöldbab sóslében eltéve | 27 |
Tök sóslében eltéve | 27 |
Uborkasaláta sóban eltéve | 27 |
Tök sóban eltéve | 27 |
Gomba sóban eltéve | 28 |
Kapor, zöldpetrezselyem és egyéb ízesítőanyagok sóban eltéve | 28 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése ecettel | 29 |
Ecetesugorka téli eltevése | 29 |
Zöldparadicsom ecetben | 30 |
Zöldpaprika téli eltevése ecetben | 31 |
Paprikasaláta téli eltevése ecetbe3n | 31 |
Káposztával töltött paprika eltevése ecetben | 31 |
Vegyessaláta eltevése ecetben | 31 |
Dinnye eltevése ecetben | 31 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése gőzöléssel (dunsztolva) | 32 |
Besűrített paradicsom eltevése | 33 |
Paradicsom eltevése egészben | 34 |
Zöldbab sósvízben eltéve | 35 |
Zöldbab ecetes sósvízben eltéve | 35 |
Zöldbab ecetes vízben eltéve | 36 |
Zöldborsó eltevése rendes palackokban | 37 |
Spárga sósvízben eltéve | 37 |
Karfiol eltevése sósvízben | 38 |
Tök eltevése sósvízben | 38 |
Tök eltevése sós, ecetesvízben | 38 |
Tölteni való paprika sóslében | 39 |
Tölteni való paprika paradicsomban eltéve | 39 |
Lecsó vagy szerbpaprika sósvízben eltéve | 39 |
Lecsó paradicsomlében eltéve | 40 |
Lecsó saját levében eltéve | 40 |
Paprikaíz készítése | 41 |
Gombasaláta ecetben eltéve | 41 |
Vegyessaláta ecetesvízben eltéve | 41 |
Sóska saját levében eltéve | 42 |
Paraj saját levében eltéve | 42 |
Sóska kevés zsírral eltéve | 42 |
Kovászosugorka készítése | 43 |
Hasznos tudnivalók | 44 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.