kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | M. Kir. Közellátási Miniszter Közellátási Hivatala |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 47 oldal |
Sorozatcím: | Táplálkozzunk helyesen! |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Stádium Sajtóvállalat Rt., Budapest nyomása. |
Gyümölcsételek | 5 |
A habarásokról és rántásokról általában | 5 |
Egresleves | 6 |
Ribizlileves | 6 |
Meggyleves | 7 |
Hideg gyümölcsleves | 7 |
Kapros almaleves | 7 |
Szilvaleves | 8 |
Körteleves | 8 |
Kapros egresfőzelék | 8 |
Almafőzelék | 9 |
Szilvafőzelék | 9 |
Körtefőzelék | 9 |
Almás uborkafőzelék | 10 |
Almás burgonyafőzelék | 11 |
Szilvafőzelékek | 11 |
A gyümölcsökből készült mártásokról általában | 12 |
Egresmártás | 12 |
Ribizlimártás | 12 |
Meggymártás | 13 |
Hideg gyümölcsmártás, vegyes gyümölcsmártás | 13 |
Kapros almamártás | 13 |
Almamártás | 13 |
Szilvamártás ecetesen | 14 |
Körtemártás | 14 |
Almás uborkamártás | 14 |
Zöldbabfőzelék egressel | 14 |
Mit adhatunk a gyümölcsmártások mellé, hogy kielégítő ebédet vagy vacsorát találhassunk | 15 |
Gyümölcssaláta (I.) | 16 |
Gyümölcssaláta (II.) | 16 |
Gyümölcsaszalás | 17 |
A gyümölcsök aszalásáról általában | 17 |
Alma aszalása | 18 |
Körte aszalása | 18 |
Cseresznye és meggy aszalása | 19 |
Sárgabarack aszalása | 19 |
Szőlő aszalása | 19 |
Szilva aszalása | 19 |
Gyümölcsbefőzés | 21 |
Általános tudnivalók a befőzésekről | 21 |
Áfonya befőtt | 23 |
Áfonya befőtt (vadas húsokhoz, pecsenyékhez) | 23 |
Almaíz | 23 |
Almasajt | 24 |
Birsalmasajt | 24 |
Birsalma befőtt (I.) | 24 |
Birsalma befőtt (II.) | 24 |
Bodzaíz | 25 |
Cseresznye jam (dzsem) | 25 |
Cseresznye befőtt | 25 |
Cseresznye télire, rétestöltésre | 25 |
Cseresznye rétesnek, vagy tészták töltésére | 26 |
Csipkebogyóíz áttört bogyóból | 26 |
Csipkebogyóíz egész bogyóból | 26 |
Eper jam (dzsem) | 26 |
Egres befőtt | 27 |
Erdei málna és szederíz | 27 |
Erdei málna, szeder, földi eper, faeper, szamóca cukorban | 27 |
Kajszibarack jam (dzsem) | 27 |
Kajszibarack rummal | 28 |
Kajszibarack és őszibarack ecetben | 28 |
Kimagozott meggy málnával, cseresznyével | 28 |
Körte befőtt (I.) | 29 |
Körte befőtt (II.) | 29 |
Málnaíz | 29 |
Málna- és ribizkeíz | 29 |
Málnaszörp | 30 |
Meggy befőtt | 30 |
Meggy és cseresznye ecetben | 30 |
Meggy, bor és ecetben | 31 |
Meggy rétesnek vagy tészták töltésére | 31 |
Őszibarack befőtt | 31 |
Őszibarackíz | 31 |
Őszibarack jam (dzsem) | 31 |
Őszibarack jam (dzsem) cukor nélkül | 32 |
Rebarbaraíz | 32 |
Ribizkeíz | 32 |
Ringló befőtt | 33 |
Ringló befőtt (hámozott) | 33 |
Ringló jam (dzsem) | 33 |
Ringlóíz | 33 |
Ribizli befőtt | 34 |
Rumos gyümölcs (I.) | 34 |
Rumos gyümölcs (II.) | 34 |
Rumos gyümölcs (III.) | 35 |
Sárgarépa jam (dzsem) | 35 |
Sárgarépa-sárgadinnyeíz | 35 |
Sárgadinnye rummal | 36 |
Sárgadinnye eltevése | 36 |
Sárgadinnye befőtt | 37 |
Sárga- vagy őszibarack ecetesen befőzve | 37 |
Sárbaracköntet télire | 37 |
Sárgabarack hámozás nélkül | 38 |
Sárgabarackíz | 38 |
Sárgabarack jam (dzsem) | 38 |
Szilva eltevése tésztákhoz | 38 |
Szilvaíz | 39 |
Szilvaíz cukor nélkül | 39 |
Szilva befőtt (magvaváló szilvából) | 39 |
Szilva ecetben | 39 |
Szilva sárgadinnyével | 40 |
Szőlő eltevése | 40 |
Tök jam (dzsem) | 40 |
Vegyes gyümölcsíz cukor nélkül | 40 |
Vízben eltett gyümölcsök cukor nélkül | 41 |
Vegyes gyümölcsíz (I.) | 41 |
Vegyes gyümölcsíz (II.) | 41 |
Gyümölcsecet | 42 |
Borecet | 42 |
Cukornélküli befőzés | 43 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.