kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 116 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 978-963-637-274-9-3 |
Táplálkozási alapismeretek | 5 |
Táplálkozási ajánlások | 5 |
A táplálkozás | 7 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 8 |
Az élelmiszer | 9 |
Az élelmiszer felosztása | 10 |
Az élelmiszerek összetevőinek jellemzése | 10 |
Víz | 10 |
Szárazanyag | 12 |
Az élelmiszerekben található károsító anyagok. E-számok | 38 |
Összefoglalás | 40 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 43 |
Mikrobiológia | 45 |
A mikroorganizmusok hasznos tevékenysége | 45 |
A mikroorganizmusok káros tevékenysége | 46 |
Élelmiszer-fertőzés | 46 |
Az élelmiszer-mérgezések vagy ételmérgezések | 49 |
Élelmiszerromlás | 52 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 55 |
Tartósítás | 57 |
Történeti áttekintés | 58 |
Tartósító-eljárások | 58 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 67 |
Függelék | 69 |
A táplálékok energia- és tápanyag tartalma | 71 |
Élelmiszerkönyv | 77 |
A Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásai I. kötet | 81 |
A Magyar Élelmiszerkönyv II. kötet | 87 |
Magyar Élelmiszerkönyv III. kötet | 88 |
Magyar Élelmiszerkönyv I.-II.-III. kötet | 91 |
2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről | 99 |
2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről | 107 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 116 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.