kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | White Golden Book Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 400 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-9476-02-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
A könyv szerzői | 5 |
Dr. Borodi Judit: Előszó a magyar kiadáshoz | 11 |
Dr. Volker Schmiedel: Előszó | 13 |
Bevezetés | |
Dr. Claus Leitzmann: Az egészséges táplálkozás története és jelentősége | 19 |
A táplálkozás - az evolúció tükrében | 19 |
Az egészséges táplálkozás szerepe | 20 |
Alapismeretek | 23 |
Dr. Volker Schmiedel: Mennyire tudományos a táplálkozással foglalkozó orvoslás? | 25 |
A táplálkozással foglalkozó medicina módszertani problémái | 25 |
A táplálkozással foglalkozó medicina kutatási lehetőségei | 27 |
Dr. Hartmuth Heine: Az alapreguláció és a táplálkozás | 30 |
Az elhízás mint civilizációs probléma | 30 |
Az alapreguláció rendszere | 31 |
A bél és az alapreguláció | 36 |
Dr. Claus Leitzmann: Teljeskörű táplálkozási formák | 45 |
A teljesértékű táplálékok története és háttere | 45 |
A teljesértékű táplálék mint korszerű táplálkozási forma | 46 |
A teljesértékű táplálkozás alapjai | 50 |
Javaslatok az élelmiszerek kiválasztásához | 63 |
Ajánlások a táplálkozási szokások megváltoztatásához | 72 |
A táplálkozástudományra alapozott értékelés | 73 |
A vegetáriánus táplálkozás formái | 76 |
Dr. Volker Schmiedel: Ortomolekuláris medicina | 106 |
Gyógyítás a megfelelő tápanyagok segítségével | 106 |
Az ortomolekuláris medicina lehetőségei és határai | 108 |
Ásványi anyagok | 111 |
Nyomelemek | 131 |
Vitaminok | 152 |
Aminosavak | 187 |
Zsírsavak | 191 |
Enzimek | 195 |
Dr. Hellmut Lützner: Böjt és intenzív dietétika | 200 |
A böjt terápiás koncepciója | 200 |
Böjt és gyógyböjt | 205 |
Böjt egészségesek részére | 214 |
Különböző böjtformák | 216 |
Intenzív diétás kúrák | 225 |
A metabolikus szindróma diétás stratégiája | 231 |
A hosszú távú diétás stratégia hatékonysága | 234 |
Krónikus betegségek kezelésének diétás stratégiája | 236 |
Terápiás ajánlások | 241 |
Dr. Volker Schmiedel: Ajánlások konkrét betegségek és panaszok kezelésére | 243 |
Szív és érrendszer | 243 |
Légzőszervek | 252 |
Gyomor-bél rendszer | 256 |
Máj és epe | 263 |
Urogenitalis rendszer | 266 |
Endokrin rendszer | 272 |
Mozgásszervek | 277 |
Idegrendszer | 283 |
Bőr, haj és körmök | 286 |
Fertőzések | 289 |
Pszichés és pszichoszomatikus betegségek | 290 |
Fájdalom | 293 |
Láz | 294 |
Daganat | 295 |
Terhesség és szülés | 297 |
A gyermekkori betegségek sajátosságai | 300 |
Az időskor sajátosságai | 303 |
Allergia | 304 |
Modern táplálkozáskutatás | 307 |
Dr. Volker Schmiedel: Tápanyagsűrűség - táplálkozáskutatás új aspektusa | 309 |
Tápanyagok, tápanyagtartalom és az élelmiszerek tápanyagsűrűsége | 309 |
Dr. Volker Schmiedel: Tápanyagajánlások | 317 |
Dr. Claus Leitzmann: Speciális élelmiszerek | 320 |
Bioaktív anyagok | 320 |
Dr. Volker Schmiedel: Vitamin- és ásványianyag-táblázatok | 337 |
A-vitamin (béta-karotin) | 338 |
B1-vitamin | 339 |
B2-vitamin | 341 |
B3-vitamin (niacin) | 342 |
B6-vitamin (piridoxin) | 344 |
C-vitamin | 345 |
Vas | 347 |
Kálium | 349 |
Kalcium | 352 |
Magnézium | 353 |
Cink | 355 |
Függelék | 357 |
Dr. Volker Schmiedel: Élelmiszer-adalékanyagok (E-számok) | 359 |
Dr. Volker Schmiedel: Ajurvédikus táplálkozási ajánlások | 366 |
Idegen szavak magyarázata | 369 |
Tárgymutató | 380 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.