kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 144 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezetés | 7 |
Táplálkozásélettan | 9 |
Az egészséges, felnőtt ember szükséglete. A tápanyagok | 11 |
Építőanyagok | 11 |
Fehérjék | 11 |
Ásványi anyagok | 13 |
Energiaforrások | 14 |
Zsírok | 15 |
Szénhidrátok | 16 |
Biokatalizátorok | 18 |
Nyomelemek | 18 |
Vitaminok | 18 |
Tápanyagszükséglet különböző korcsoportokban és fiziológiás állapotokban | 20 |
A csecsemő és gyermek táplálása | 21 |
Az újszülött és a csecsemő táplálása | 21 |
Az elválasztás | 22 |
A beteg csecsemő táplálása | 24 |
Az egészséges gyermek táplálása | 25 |
A beteg gyermek táplálása | 27 |
Az öregek táplálása | 28 |
A terhes és szoptató nő táplálkozása | 29 |
Élelmiszerismeret | 30 |
Hús, baromfi, hal, vad | 30 |
Zsiradékok | 35 |
Tej- és tejtermékek | 36 |
Tojás | 37 |
Gabonafélék, sütőipari termékek | 38 |
Zöldségfélék, hüvelyesek, burgonya | 41 |
Gyümölcsök | 44 |
Ételízesítők, fűszerek | 44 |
Élvezeti cikkek, szeszes- és üdítő italok | 46 |
Konyhatechnika | 50 |
Általános konyhatechnika | 50 |
Konyhatechnikai alapismeretek | 50 |
Előkészítő eljárások | 50 |
Az előkészített anyagok konyhatechnikai feldolgozása | 54 |
Sűrítő és higító eljárások | 55 |
Ízesítő, színező eljárások | 56 |
Hőbehatásook | 57 |
Az elkészítés hatása az élelmiszerre | 59 |
A tápanyagok szerkezetének megváltozása a hőkezelés hatására | 61 |
A sütés-főzés higiénéje. A tisztaság | 64 |
Befejező eljárások | 68 |
A tálalás | 69 |
A terítés | 71 |
A felszolgálás | 72 |
A díszítés | 72 |
Részletes konyhatechnika | 73 |
Az ételek ismertetése készítési módjuk és rendeltetésük szerint | 73 |
Levesek | 74 |
Előételek, ízelítők | 76 |
Húsételek | 77 |
Főzelékételek | 79 |
Mártások | 81 |
Körítések | 82 |
Saláták | 82 |
Tojásból készült ételek | 83 |
Tésztafélék, édességek | 83 |
Reggeli és uzsonna italok | 85 |
Komplettálás | 85 |
Az étlaptervezés és anyagkiszabás alapelvei | 87 |
A diétás konyhatechnika | 88 |
Dietetika | 93 |
Általános dietetika | 93 |
Részletes dietetika | 96 |
Alapétrendek | 96 |
Könnyű-vegyes alapétrend | 96 |
Pépes alapétrend | 98 |
Folyékony étrend | 100 |
Az egyes betegségek diétája | 101 |
A lázas beteg diétája | 101 |
A szívbeteg diétája | 103 |
A májbeteg diétája | 106 |
A gyomor- és bélbeteg diétája | 109 |
A vesebeteg diétája | 116 |
A cukorbeteg diétája | 119 |
A tüdőbeteg diétája | 121 |
Az operált beteg diétája | 122 |
Soványító étrend | 123 |
Hízlaló étrend | 125 |
Táplálkozási allergia | 126 |
Táblázatok | 129 |
Tájékoztató a tápanyagszükségletről | 130 |
Egy heti élelmiszerszükséglet | 131 |
Kalóriatáblázat | 132 |
Az élelmi anyagok súlyának becslése | 135 |
Konyhasóban szegény élelmiszerek | 135 |
Szénhidrát-egyenérték táblázat | 136 |
Fehérje-egyenérték táblázat | 137 |
Penzoldt-féle táblázat | 137 |
Élelmiszerek átlagos tisztítási vesztesége | 138 |
A C-vitamin veszteség átlaga főzésnél | 138 |
A C-vitamin veszteség átlaga konzerválásnál | 138 |
Irodalom | 139 |
Tárgymutató | 140 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.