kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 71 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-240-232-4 |
Megjegyzés: | 9 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Harmadik, változatlan kiadás. Tankönyvi szám: MD 6. |
Bevezetés | 3 |
Táplálkozásélettani ismeretek | 5 |
Alapfogalmak | 5 |
A tápanyagok élettani szerepe | 7 |
Fehérjék | 7 |
Szénhidrátok | 10 |
Zsírok | 12 |
Vitaminok | 15 |
Vízben oldódó vitaminok | 16 |
Zsírban oldódó vitaminok | 19 |
Ásványi anyagok és víz | 22 |
Az emésztés és felszívódás | 26 |
Anyagcsere | 29 |
Tápanyagszükséglet és tolerancia | 31 |
A pszichés hatások jelentősége a táplálkozásban | 33 |
Az élelmiszerek | 36 |
Tej | 36 |
Tejtermékek | 39 |
Tojás | 41 |
Hús és húsneműek | 44 |
Zsiradékok | 47 |
Liszt és lisztneműek | 49 |
Főzelék- és zöldségfélék | 51 |
Gyümölcsök | 53 |
Ízesítők és fűszerek | 55 |
Konyhai segédanyagok | 57 |
Italok | 57 |
Változások az anyag sajátságaiban a konyhatechnikai műveletek során | 59 |
Élelmezéshigiéne | 62 |
Személyi higiéne | 63 |
A nyersanyagtárolás higiénéje | 65 |
A szállítás és a forgalmazás higiénéje | 66 |
Munkahely-higiéne | 67 |
Az élelmiszerek csírátlanítására használt eljárások | 68 |
Az élelmiszerek tartósítása | 69 |