1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Táplálkozással a rák ellen

A daganatos betegségek megelőzése és kezelése élelmiszerekkel/Kötelező olvasmány egészségünk érdekében

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 22 cm
ISBN: 963-09-4905-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az évek során számos klinikai és járványtani tanulmány mutatta ki az alapkutatások eredményeit összegezve, hogy az a tudatosan összeállított étrend, amely bőségesen tartalmaz zöldségféléket és gyümölcsöket, bizonyíthatóan csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Mi több, egyes táplálékok már a petesejtben képesek elölni azokat a mikrotumorokat (daganatkezdemények), melyeket életünk folyamán mindannyian testünkben hordozunk, és amelyekből idővel rosszindulatú daganat fejlődhet ki.
Való igaz, hogy egyes élelmiszerek jelentős mennyiségben tartalmaznak olyan nem tápláló (fitokémiai) anyagokat, melyeknek, úgy tűnik, kulcsfontosságú a szerepük ebben a kémiai védőhatásban.
A közelmúlt kutatásai kimutatták, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mellett egyéb élelmi anyagok, mint a zöld tea, a kurkuma vagy a keserű csokoládé is jelentős mennyiségben tartalmaznak daganatellenes molekulákat. Például a napi rendszerességgel fogyasztott zöldségek, gyümölcsök, a zöld tea vagy... Tovább

Fülszöveg

Az évek során számos klinikai és járványtani tanulmány mutatta ki az alapkutatások eredményeit összegezve, hogy az a tudatosan összeállított étrend, amely bőségesen tartalmaz zöldségféléket és gyümölcsöket, bizonyíthatóan csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Mi több, egyes táplálékok már a petesejtben képesek elölni azokat a mikrotumorokat (daganatkezdemények), melyeket életünk folyamán mindannyian testünkben hordozunk, és amelyekből idővel rosszindulatú daganat fejlődhet ki.
Való igaz, hogy egyes élelmiszerek jelentős mennyiségben tartalmaznak olyan nem tápláló (fitokémiai) anyagokat, melyeknek, úgy tűnik, kulcsfontosságú a szerepük ebben a kémiai védőhatásban.
A közelmúlt kutatásai kimutatták, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mellett egyéb élelmi anyagok, mint a zöld tea, a kurkuma vagy a keserű csokoládé is jelentős mennyiségben tartalmaznak daganatellenes molekulákat. Például a napi rendszerességgel fogyasztott zöldségek, gyümölcsök, a zöld tea vagy egy-egy pohár vörösbor lehetővé teszik azt, hogy ezek a kémiai anyagok kellően hatékonyan és terápiás mennyiségben szívódjanak fel szervezetünkbe. E táplálékok napi bevitelével egyszerűen és hathatósan akadályozhatjuk meg, hogy szervezetünkben daganat képződjön, és ott tovább növekedjen.
A szerzők
Richard Béliveau, a daganatos betegségek egyik legnagyobb szaktekintélye, a montreali Québec Egyetem címzetes tanszékvezető tanára a daganatkutatás és -terápia területén, ahol egyúttal a biokémia professzora is. Ezenkívül a montreali egyetem orvoskarának professzora a sebészeti és az élettani tanszéken, valamint a Sainte-Justine Kórház Charles Bruneau rákközpontjának vérképzőszervi daganatokkal foglalkozó részlegén a molekuláris orvostani laboratórium vezetője.
Denis Gingras, a montreali Sainte-Justine Kórház vérképzőszervi és daganatos betegségek részlegén, a molekuláris orvostani laboratórium daganatos betegségekre szakosodott kutatója. Vissza

Tartalom

Előszó
Bevezető
ELSŐ RÉSZ 14
Félelmetes ellenség: a rák
I A DAGANATOS BETEGSÉG MINT SORSCSAPÁS 17
2. MIT NEVEZÜNK RÁKNAK? 31
3. AZ ÚJ VÉREREK ÉS A DAGANATKEZELÉS AZ ÉRÚJDONKÉPZŐDÉS (ANGIOGENEZIS) 41
4. A RÁKBETEGSÉG MEGELŐZÉSE HELYES TÁPLÁLKOZÁSSAL 49
5. FITOKÉMIAI ÖSSZETEVŐK: DAGANATELLENES KOKTÉL A TÁNYÉRUNKON! 65
MÁSODIK RÉSZ 76
Gyógyeledelek a daganatellenes táplálékok
6. A DAGANATOS SEJTEK KI NEM ÁLLHATJÁK A KÁPOSZTÁT! 79
7. A FOKHAGYMA ÉS A VÖRÖSHAGYMA, AVAGY HOGYAN FUTAMÍTSUK MEG A RÁKOT 91
8. A MEGSZELÍDÍTETT SZÓJA 101
9. EGY DAGANATELLENES FŰSZER FELFEDEZÉSE: A KURKUMA 115
10. ZÖLD TEA A LÉLEK NYUGALMÁRA... ÉS A RÁK ELŰZÉSÉRE 123
11. A BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK IRÁNTI SZENVEDÉLY 133
12. VÉGRE HASZNOS ZSÍROK: AZ OMEGA-3 145
13. A PARADICSOM, A PROSZTATA LEGJOBB BARÁTJA 153
14. A CITRUSFÉLÉKBEN SOK A DAGANATELLENES MOLEKULA 159
15. IN VINO VERITAS, AVAGY BORBAN AZ IGAZSÁG 165
16. A CSOKOLÁDÉ: EGY JÓTÉKONY SZENVEDÉLY 179
HARMADIK RÉSZ 184
Táplálék(nutra)terápia a mindennapokban
7. TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK, TÖBBLETPROBLÉMÁK? 187
8. AZ ÉTLAPON: A RÁK LEGYŐZÉSE 193
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem