kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 71 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
A táplálkozásélettan fogalma és tárgya | 4 |
A táplálkozás célja és szükségessége | 5 |
Az élelmiszerek csoportosítása táplálkozásélettani szempontból | 6 |
Alaptápanyagok | 7 |
Építő tápanyagok | 7 |
Energiát adó tápanyagok | 9 |
Védő tápanyagok | 10 |
Az ember táplálkozásában fontos ásványi anyagok | 11 |
Az ember táplálkozásában fontos vitaminok | 17 |
Élvezeti szerek | 25 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek | 25 |
Alkoholtartalmú élvezeti szerek | 27 |
Alkoholmentes élvezeti szerek | 29 |
Fűszerek | 29 |
Tápanyagszükséglet | 30 |
Az élelmiszerek értékadó tényezői | 31 |
Az élelmianyagok energiaértéke | 32 |
Az élelmianyagok biológiai értéke | 34 |
Az élelmiszerek élvezeti értéke | 36 |
Az ember tápanyagszükséglete és az ezt befolyásoló tényezők | 36 |
Az életfolyamatok fedezésére szükséges energiamennyiség, az alap-anyagcsere | 37 |
A munkavégzéshez kívánatos energiaszükséglet | 38 |
A helyes táplálkozás alapelvei | 40 |
A tartósító- és húsipari termékek szerepe a táplálkozásban | 44 |
Az élelmianyagok változása a konyhai (ipari) feldolgozás alatt | 45 |
Tartósított élelmiszerek táp- és biológiai értéke | 48 |
Tartósított élelmiszerek táp- és biológiai értékének megóvása | 51 |
A táplálkozás és az emésztés szervei, az emésztés biokémiája | 52 |
Az emésztés szervei | 53 |
Az emésztőkészülék feji és nyaki része | 53 |
Az emésztőkészülék hasi és medencei része | 56 |
Az emésztés biokémiai folyamata | 60 |
Az emésztésben szereplő enzimek természete | 61 |
A száj- és gyomorbeli emésztés | 63 |
A bélben folyó emésztés | 66 |
A felszívódott tápanyagok sorsa a szervezetben | 68 |