1.062.212

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Táplálkozás - életmód - életminőség

Környezeti hatások és a prevenció/A XXI. század dilemmája

Szerző

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 91 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-2180-98-4
Megjegyzés: Néhány színes ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Környezeti ártalmak (környezetszennyeződés, elektroszmog), táplálkozási hiányok és arány eltolódások, mentális és psychés stressz, valamint ezek adaptációs hiányai - mind megannyi veszély az élő... Tovább

Előszó

Környezeti ártalmak (környezetszennyeződés, elektroszmog), táplálkozási hiányok és arány eltolódások, mentális és psychés stressz, valamint ezek adaptációs hiányai - mind megannyi veszély az élő szervezetekre, amelyekért mi magunk is felelősek vagyunk. A kollektív felelősségtudat azonban nem a technika vívmányainak elvetését, az ősemberi életmód - (...ha vadászom, akkor eszek, ha nem, akkor éhezem...) visszatértét kezdeményezi, hanem a reális veszélyek felismerését és ezeknek tudatosulását.
A modern eszközök és technikai vívmányok felelősségteljes alkalmazását igényli a jelenség kezelése, azaz biofil és humanofil technológiák kutatását és kifejlesztését az emberiség és a környezeti élővilág, azaz a mi és gyermekeink, valamint természet védelmében. Vissza

Tartalom

Bevezető7
Milyen problémákkal kell szembenézni e világ mai népességének?7
Az elektroszmogról9
Veszélyes?!13
Az egészségünket befolyásoló tényező19
A táplálkozás és a hirdetések19
Táplálkozási szokások és trendek ma Magyarországon19
A táplálkozási tényezők szerepe a betegségek kialakulásában21
A biotranszformációról néhány szóban21
Méregtelenítés: azaz a máj biotranszformációs rendszerének jellemzői22
Égéstermékek az élelmiszerekben23
Kalóriadús táplálkozás23
Káros anyagok az élelmiszerekben24
Policiklikus aromás szénhidrogének (PAH-ok)25
A biocidok25
Gyógyszermaradványok26
Antibiotikumok26
Antikarcinogén anyagok - azaz rákellenes vegyületek előfordulása az élelmiszerekben27
Az antioxidánsokról bevezetőben27
Mit iszunk?27
Az ivóvíz szerepe27
Az öregedés mai tudományos megközelítése28
Az időskori életminőség - azaz a "quality of life" értelmezése29
A természetes "programozott" SEJTHALÁL és jelentősége30
Biológiai membránok és szerepük31
Titokban szedett gyógynövény eredetű táplálékkiegészítők32
Ismert tények33
Az antioxidánsok szerepe a táplálkozásban34
Az oxidatív stressz szerepe és a szabadgyökfogók preventív hatása arteriosclerosisban34
Az antioxidánsok az Alzheimer-kór megelőzésében35
A Crohn-betegség és az antioxidánsok35
Az antioxidánsok megmenthetik a szívrohamok áldozatait36
Az antioxidánsok megóvnak a vesekárosodástól36
A passzív dohányzás és az antioxidánsok37
Újabb bizonyítékok az antioxidánsok jótékony hatásaira egyes szívbetegség folyamatában37
Az antioxidánsok lelassítják a diabeteszes idegkárosodást38
A prosztatarák és az antioxidánsok39
Az antioxidánsok működésének magyarázata39
A táplálékkiegészítők szerepe a rheumatoid arthritis megelőzésében40
Az antioxidánsok és perifériás artériás betegségek41
Az antioxidánsok szerepe a hasnyálmirigy-gyulladás kialakulásában41
Az öregedés és az antioxidánsok42
Növényi élelmiszerek szerepe az egészségmegőrzésben42
Csontsűrűség és az étrend zöldség- és gyümölcstartama43
A funkcionális táplálékok élettani szerepe a betegségek megelőzésében45
A növényi eredetű funkcionális táplálék szerepe az egészség megőrzésében45
A zab46
A szója46
A lenmag47
A paradicsom47
A fokhagyma47
A brokkoli és más keresztesvirágú zöldségek48
A citrusgyümölcsök48
Az áfonya49
A tea49
A bor és a szőlő49
Az állati eredetű funkcionális élelmiszerek50
A hal50
A tejtermékek50
"Azok az E-k, csak ártanak a szervezetünknek..."53
Az antioxidáns hatású anyagok jelentősége57
Az antioxidánsokról komolyabban57
A szabadgyökös reakciók jelentősége57
Antioxidáns általi védelem58
Hogyan működnek az antioxidánsok?59
C-vitamin (aszkorbinsav)60
Tokoferolok60
Karotinoidok61
A funkcionális élelmiszerek és a természetes antioxidánsok kapcsolata és szerepe az egészség fenntartásában63
A reaktív oxigén species és az ember63
A ROS elleni védekezés erősítése: az elméleti alapok, funkcionális élelmiszerek67
A szelén és az antioxidánsok77
A peroxidációs folyamatokról79
Megállapítás-tények-igazolás kapcsolata79
Az éremnek két oldala van mindig81
Mit és hogyan akkor?81
Melléklet - Táplálkozási tanácsok83
Gabonafélék84
Zöldség-főzelékfélék, gyümölcsök84
Tej és tejtermékek85
Húsok, húskészítmények, halak, tojás, szója85
Zsiradékok86
Só és sózás86
Cukor86
Alkohol87
Az egészséges testtömeg87
Mozgás88
Élelmiszerbiztonság88
Az élelmiszer címke88
Még néhány jó tanács88
Felhasznált szakirodalom89

Dr. Hegyi Gabriella

Dr. Hegyi Gabriella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Hegyi Gabriella könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Táplálkozás - életmód - életminőség Táplálkozás - életmód - életminőség
Állapot:
1.780 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba