kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 145 oldal |
Sorozatcím: | Korunk tudománya |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 7 |
A táplálkozás jelentősége egyes betegségek lefolyásában | 15 |
A hypertonai betegség - magas vérnyomás - befolyásolása aminosav hiányokkal | 16 |
A szívinfarktus és a táplálkozás | 23 |
Aminosav hiányok hatása a gyomorfekély képződésre | 40 |
A táplálkozás hatása a daganatok fejlődésére | 44 |
Táplálkozási eredetű betegségek problémái | 52 |
Az éhezés és az egyoldalú táplálás | 52 |
Fehérje minőségi hiánya | 65 |
A táplálkozástudomány új problémái | 104 |
A tápanyagok | 104 |
Táplálkozástudományi ismeretek ellenőrző próbája | 121 |
A táplálkozási ártalmak elleni küzdelem | 126 |
A diétetika helye az orvostudományban | 134 |
Az élelmezés fejlődésésnek iránya a következő évtizedekben | 140 |
Utószó | 145 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.