1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tápanyagtáblázat

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Egészségügyi Felvilágosítási Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím: Egészségügyi felvilágosítás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: IV. bővített és átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A tervezet szükséglete5
Tájékoztató adatok különböző korú és foglalkozási egyének egy napi tápanyagszükségletről8
Különböző korú és foglalkozású egyének egy heti élelmiszerszükséglete (javasolt értékek)9
A hazai élelmiszerek tápanyagtartalma10
Ismertetés a Tápanyagtáblázat adatairól és ezen adatok alkalmazásáról. Kalóriatáblázat (kalória, fehérje, zsír, szénhidrát) . Tápanyagtáblázat (kalória, fehérje, zsír, szénhidrát, víz, hamu, karotin, A, B, B1, B2, C, D vitaminok, nikotinsav, kalcium, vas, foszfor, hamualkalitás)18
Kiegészítő táblázatok egyéb, biológiailag jelentős tápanyagokra vonatkozólag30
Legfontosabb fehérjeforrásaink aminosav-összetétele32
Egymást jól kiegészítő fehérjék34
Néhány élelmiszer pantoténsav-tartalma34
Néhány élelmiszer adermin (B6 vitamin) tartalma34
Élelmiszerek E vitamin tartalma35
Élelmiszerek ciktromsav-tartalma36
Élelmiszerek kálium, nátrium- és magnézium-tartalma36
Az élelmiszerekben előforduló néhány fontosabb mikroeleme (réz, cink, mangán, kobalt, fluor, jód)39
Segédtáblázatok a diétás étrend összeállításához43
Szénhidrát-egyenértéktáblázat44
Fehérje-egyenértéktáblázat45
Nátriumkloridban (konyhasó) dús és szegény élelmiszere46
Purinban dús és szegény élelmiszerek46
Rostban dús és szegény élelmiszerek47
Élelmiszerek koleszterin-tartalma47
Élelmiszerek oxálsav-tartlam48
Az élelmiszerek emészthetősége48
Az élelmiszerek fehérjéinek emészthetősége49
Konyhatechnikai feldolgozás közben keletkező veszteségek 49
Élelmiszerek tisztítási vesztesége50
Vitaminveszteség51
Élelmiszerek ásványi-anyagvesztesége főzéskor52
Az élelmiszerekben megengedhető kémiai szennyezések mértéke52
Élelmiszerek réztartalmának határértékei (arzén, réz, ólom, cink)53
Élelmiszerek növényvédőszer-maradékainak határértékei54
Élelmiszerek mesterséges színezése55
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem