kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Egészségügyi Felvilágosítási Központ |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 56 oldal |
Sorozatcím: | Egészségügyi felvilágosítás |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | IV. bővített és átdolgozott kiadás. |
Bevezetés | 3 |
A tervezet szükséglete | 5 |
Tájékoztató adatok különböző korú és foglalkozási egyének egy napi tápanyagszükségletről | 8 |
Különböző korú és foglalkozású egyének egy heti élelmiszerszükséglete (javasolt értékek) | 9 |
A hazai élelmiszerek tápanyagtartalma | 10 |
Ismertetés a Tápanyagtáblázat adatairól és ezen adatok alkalmazásáról. Kalóriatáblázat (kalória, fehérje, zsír, szénhidrát) . Tápanyagtáblázat (kalória, fehérje, zsír, szénhidrát, víz, hamu, karotin, A, B, B1, B2, C, D vitaminok, nikotinsav, kalcium, vas, foszfor, hamualkalitás) | 18 |
Kiegészítő táblázatok egyéb, biológiailag jelentős tápanyagokra vonatkozólag | 30 |
Legfontosabb fehérjeforrásaink aminosav-összetétele | 32 |
Egymást jól kiegészítő fehérjék | 34 |
Néhány élelmiszer pantoténsav-tartalma | 34 |
Néhány élelmiszer adermin (B6 vitamin) tartalma | 34 |
Élelmiszerek E vitamin tartalma | 35 |
Élelmiszerek ciktromsav-tartalma | 36 |
Élelmiszerek kálium, nátrium- és magnézium-tartalma | 36 |
Az élelmiszerekben előforduló néhány fontosabb mikroeleme (réz, cink, mangán, kobalt, fluor, jód) | 39 |
Segédtáblázatok a diétás étrend összeállításához | 43 |
Szénhidrát-egyenértéktáblázat | 44 |
Fehérje-egyenértéktáblázat | 45 |
Nátriumkloridban (konyhasó) dús és szegény élelmiszere | 46 |
Purinban dús és szegény élelmiszerek | 46 |
Rostban dús és szegény élelmiszerek | 47 |
Élelmiszerek koleszterin-tartalma | 47 |
Élelmiszerek oxálsav-tartlam | 48 |
Az élelmiszerek emészthetősége | 48 |
Az élelmiszerek fehérjéinek emészthetősége | 49 |
Konyhatechnikai feldolgozás közben keletkező veszteségek | 49 |
Élelmiszerek tisztítási vesztesége | 50 |
Vitaminveszteség | 51 |
Élelmiszerek ásványi-anyagvesztesége főzéskor | 52 |
Az élelmiszerekben megengedhető kémiai szennyezések mértéke | 52 |
Élelmiszerek réztartalmának határértékei (arzén, réz, ólom, cink) | 53 |
Élelmiszerek növényvédőszer-maradékainak határértékei | 54 |
Élelmiszerek mesterséges színezése | 55 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.