kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | "Művelt Nép" Tudományos és Ismeretterjesztő Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 31 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | III. bővített és átdolgozott kiadás. |
Bevezetés | 4 |
A tápanyagtáblázat használata | 6 |
Tájékoztató adatok különböző korú és foglalkozású egyének napi tápanyagszükségletéről | 7 |
Tájékoztató adatok különböző korú és foglalkozású egyének heti élelmiszerszükségletéről | 8 |
Hazai élelmiszerek és tápszerek kalória- és tápanyagtartalma | 9 |
Néhány fontosabb élelmiszer konyhatechnikai feldolgozása kapcsán keletkező veszteség | 18 |
Egyenértéktáblázatok | 21 |
Néhány fontosabb élelmiszer kálium-, nátrium- és magnéziumtartalma | 22 |
Élelmiszerek kihasználhatósága | 25 |
Kalórikus kihasználhatóság | 25 |
Élelmiszerek fehérjéinek emészthetősége | 25 |
Egymást jól kiegészítő fehérjék | 26 |
Legfontosabb fehérjeforrásaink aminosavösszetétele | 27 |
Néhány fontosabb mikroelem élelmiszereinkben | 29 |