1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tápanyagtáblázat

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-240-330-4
Megjegyzés: Nyolcadik, változatlan kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó7
Tápanyagszükséglet11
Bevezető11
A tápanyagszükséglet egyes adatainak részletes indoklása13
Energia13
Fehérje15
Zsír17
Szénhidrát18
Vitaminok19
Ásványi anyagok22
A tápanyagszükséglet meghatározása24
Az egészséges ember tápanyagszükségletének változása27
Terhesség és szoptatás27
Gyermek- és serdülőkor27
Felnőttkor29
Öregkor31
Élelmianyagaink tápanyagtartalma37
Bevezetés37
Élelmianyagaink kalória- és vitamintáblázata40
Gabonák és gabonatermékek40
Húsok, belsőségek, húskészítmények40
Zsiradékfélék50
Tej és tejtermékek60
Tojás66
Zöldség- és főzelékfélék66
Száraz hüvelyesek68
Étkezési gombák70
Gyümölcsök70
Gyümölcskészítmények72
Diófélék, olajos magvak74
Konzervek és leveskészítmények76
Készételek78
Édesipari termékek90
Italok összetétele98
Élelmianyagaink ásványi alkotórészei99
A megbetegedett szervezet tápanyagszükséglete113
Felnőttek tápanyag-szükséglete különféle diétatípusok alkalmazása esetén116
Fehérjeegyenérték-táblázat117
Élelmianyagok konyhasótartalma117
Élelmianyagok purintartalma119
Élelmianyagok rosttartalma120
A legfontosabb fehérjeforrásaink aminosav-összetétele120
Élelmi anyagok szabadaminosav-tartalma122
Élelmiszerek szterintartalma és zsírsav-összetétele127
Néhány élelmianyag koleszterintartalmára vonatkozó tájékoztató értékek129
Törzskönyvezett, rendszeres egészségügyi ellenőrzés alatt álló élelmiszer-készítmények130
A raktározás és a konyhatechnikai feldolgozás közben keletkező veszteségek137
A raktározási veszteségek137
A technológiai eljárások során keletkező veszteségek138
Tisztítási veszteség138
Mosás és áztatás okozta veszteségek138
Hőkezelés hatására bekövetkező veszteségek138
Az élelmi anyagok raktározási súlyvesztesége139
A zöldség-, főzelék, és gyümölcsfélék raktározási vesztesége141
Zöldségfélék C-vitamin-vesztesége tárolás közben142
A zöldség-, főzelék, és gyümölcsfékék tisztítási vesztesége havi részletekben142
A húsok, halak és a tojás tisztítási vesztesége143
A burgonya áztatási vesztesége143
C-vitamin-veszteség különféle elkészítési eljárások alatt143
Főzelékek C-vitamin-tartalmának alakulása tárolsá alatt144
Néhány élelmianyag hamuja nyers, illetve főtt állapotban144
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tápanyagtáblázat Tápanyagtáblázat

A kötés megtört.

Állapot:
1.640 Ft
1.140 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Tápanyagtáblázat Tápanyagtáblázat Tápanyagtáblázat

A borító és a lapélek foltosak. A címlapon tulajdonosi bejegyzés látható.

Állapot:
1.640 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba