kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Királyi Magyar Természettudományi Társulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 299 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Második kiadás. Fekete-fehér és színes ábrákkal illusztrálva. Nyomtatta Királyi Magyar Egyetemi Nyomda, Budapest. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
A tápanyagok | 18 |
A szénhidrátok | 20 |
A zsírok | 26 |
A fehérjék | 29 |
A vitaminok | 37 |
Az A-vitamin | 46 |
A B-vitamin | 53 |
A C-vitamin | 60 |
A D-vitamin | 72 |
A sók | 77 |
Az emésztés | 91 |
A szervezet vízforgalma | 163 |
A cukor anyagforgalma | 143 |
A szervezet zsírforgalma | 150 |
A fehérjék anyagforgalma | 152 |
A szervezet energiaforgalma | 159 |
Éhség, étvágy, éhezés | 177 |
Koplalókúrák | 189 |
A szomjúság | 192 |
Szomjaztatókúrák | 195 |
Néhány szó a legfontosabb védőtáplálékokról | 197 |
A tej | 197 |
Az aludt-tej | 203 |
A tejszín | 205 |
A vaj | 206 |
Túró, sajt | 207 |
A tojás | 209 |
A hús | 212 |
A vér | 219 |
A zsigerek | 221 |
Zöldfőzelék | 223 |
A szójabab | 229 |
A burgonya | 231 |
A kenyér | 234 |
A gyümölcs | 239 |
Fűszerek, élvezeti cikkek | 246 |
Az egészséges szép testalkat, a fogyás és a hízás | 252 |
Vegyes táplálkozás, vegetarianizmus, és nyerskoszt | 267 |
Néhány szó a népélelmezés fontosságáról | 273 |
Általánosan használt élelmi anyagaink és egyes ételeink összetétele | 276 |
Név- és tárgymutató | 289 |
Képes táblák | 297 |