kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Számítástechnika-Alkalmazási Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 96 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-553-202-4 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Előszó | 11 |
Bevezetés | 13 |
Mi a mikrohullám, hogyan működik a készülékünk, és mennyire veszélyes? | 13 |
Mire kell ügyelnünk a mikrohullámú készülék üzembe helyezésekor? | 14 |
Milyen edényeket használjunk? | 14 |
Mire használjuk a mikrohullámú készüléket? | 17 |
Mire ne használjuk? | 17 |
Mi befolyásolja a főzési időt? | 18 |
Tanácsok | 20 |
Általános tanácsok | 20 |
Melegítési tanácsok | 21 |
Mélyhűtött ételek kiolvasztása, melegítése | 22 |
Mire ügyeljünk zöldségpároláskor? | 23 |
Mire ügyeljünk hús és hal sütésekor? | 24 |
Hogyan gyorsíthatjuk a kelt tészta kelését? | 25 |
Ötletek | 26 |
Túró készítése | 26 |
Ikrás méz felolvasztása | 26 |
Citromfélék lédússá tétele | 26 |
Száraz kenyér, péksütemény felfrissítése | 26 |
Gyümölcs, gomba, petrezselyem szárítása | 27 |
Karamell készítése | 27 |
Csokoládé olvasztása | 27 |
Dió pirítása | 27 |
Karamellás dió | 27 |
Melegszendvicsek és apró falatok | 28 |
Sajtos melegszendvics | 28 |
Melegszendvics párizsis krémmel | 28 |
Ananászos melegszendvics | 29 |
Virslifalatkák | 29 |
Póréhagyma angolszalonnával | 30 |
Svájci sajtvacsora (Raclette) | 30 |
Fondue | 31 |
Leveles tészta | 31 |
Gombatorta | 32 |
Hagymatorta | 33 |
Tojásételek | 34 |
Kemény tojás | 34 |
Tükörtojás | 34 |
Sajtos omlett | 34 |
Levesek | 36 |
Zöldségleves | 36 |
Snidlinges burgonyaleves | 36 |
Karfiolkrémleves | 37 |
Brokkolikrémleves | 38 |
Sajtleves | 38 |
Meggyleves | 38 |
Őszibarack- és almaleves | 39 |
Mirelit levesek | 39 |
Mártások | 40 |
Fehérmártás (besamel) | 40 |
Zöldmártás | 41 |
Sajtmártás | 41 |
Mustármártás | 42 |
Fokhagymás mustármártás | 42 |
Tormamártás | 42 |
Barnamártás | 43 |
Pikáns mártás | 43 |
Bordeaux-i mártás | 44 |
Madeira mártás | 44 |
Gombamártás | 45 |
Almamártás | 45 |
Hús-, csirke- és halételek | 46 |
Marhasült | 46 |
Rostélyos | 46 |
Tűzdelt fehérpecsenye | 47 |
Göngyölt felsál | 47 |
Sertéssült | 48 |
Sertéscomb fokhagymásan | 49 |
Sertéskaraj dióval | 49 |
Karaj almával | 50 |
Vagdalt hús egyben | 50 |
Sajtos vagdalt hús | 51 |
Fűszeres csirkecombok | 51 |
Mexikói csirkemell | 52 |
Párolt csirkemell | 53 |
Nyársonsült csirkéből | 53 |
Tonhalgombóc | 54 |
Tonhalszeletek | 55 |
Rácos ponty | 55 |
Köretek, egytálételek | 56 |
Burgonya főzése | 56 |
Burgonyapüré | 56 |
Sajtos burgonya | 57 |
Telfölös burgonya | 57 |
Töltött burgonya | 58 |
Rakott burgonya | 59 |
Rizs főzése | 59 |
Rizibizi | 59 |
Mexikói köret | 60 |
Parajfőzelék | 60 |
Lencsefőzelék virslivel | 61 |
Rakott paradicsom | 61 |
Rakott brokkoli | 62 |
Olaszos karfiol | 63 |
Töltött tök | 63 |
Húsos rakott metélt | 64 |
Kínai konyha | 66 |
Zöldséges rizs | 66 |
Zöldséges tojás | 66 |
Szójamártásos karaj | 67 |
Pekingi csirkemell | 68 |
Sós felfújtak | 69 |
Burgonyafelfújt | 69 |
Sonkás felfújt | 69 |
Rizsfelfújt különböző változatokban | 70 |
Mexikói rizsfelfújt | 70 |
Húsfelfújt | 71 |
Zöldségpuding | 71 |
Édes felfújtak, kelt tészta | 73 |
Cseresznyefelfújt | 73 |
Gyümölcsfelfújt | 73 |
Túrófelfújt | 74 |
Kétszersültfelfújt | 74 |
Gőzgombóc | 75 |
Édességek | 77 |
Tejberizs, gyümölcsrizs | 88 |
Csokoládéöntet | 77 |
Fahéjas almaöntet | 78 |
Almahab | 78 |
Töltött alma | 79 |
Csokoládékrém vagy parfé | 79 |
Pudingok porból | 80 |
Almás tészta | 80 |
Gyümölcsös túrótorta | 81 |
Dejós sütemény | 81 |
Kakaós tészta | 82 |
Sacher-torta | 83 |
Habcsók | 83 |
Befőzés | 84 |
Befőtt készítése | 84 |
Szilvadzsem | 85 |
Eperlekvár | 85 |
Táblázatok | 86 |
Felolvasztási idők | 86 |
Főzési (sütési) idők | 88 |
Teljesítményátszámítási táblázat | 89 |
Tárgymutató | 91 |