1.063.109

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sztárok terítéken

Havas Henrik, Kupa Mihály, Erős Antónia, Geszti Péter, Bajor Imre, Koós János, Kamocsay Ákos és sokan mások

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves evő-ivó olvasóm!
Töltsön magának egy kupica gyümölcspálinkát vagy egy pohár Tokaji Szamorodnit étvágygerjesztő gyanánt, és jöjjön velem egy sztártitkokkal megtűzdelt gasztro túrára. Immáron... Tovább

Előszó

Kedves evő-ivó olvasóm!
Töltsön magának egy kupica gyümölcspálinkát vagy egy pohár Tokaji Szamorodnit étvágygerjesztő gyanánt, és jöjjön velem egy sztártitkokkal megtűzdelt gasztro túrára. Immáron három éve faggatok a Vendéglátó magazin hasábjain neves embereket egy ebéd illetve vacsora közben arról, vajon kielégíti-e minden igényüket a hazai vendéglátás. Ennek a három évnek a gyümölcsét tartja most a kezében, és valószínűleg egyetért velem abban, hogy bőven van mit javítaniuk a vendéglátásban dolgozóknak, ennek ellenére optimisták lehetünk. Bár még nem mindenhol meleg a tányér vagy tiszta a terítő, sőt még a nemdohányzók sem fontosak minden vendéglősnek. Viszont gazdagodnak az étlapok, előkerülnek a régi magyar ételek, fantáziadússá válnak a belső terek, és tisztulnak a mellékhelyiségek - már ahol.
E gasztro túra alatt külön öröm volt felfedezni, hogy nemzeti kincsünk, "a magyar bor" visszafordíthatatlanul rálépett arra az útra, melyen tovább haladva a diadal elkerülhetetlen a nemzetközi borversenyben. Hála ezért, hatalmas szívvel és szakértelemmel megáldott kiváló borászainknak. Közülük néhánnyal a következő oldalakon már meg is ismerkedhetnek.
Könyvemmel arra bíztatom Önt, miközben bepillant a sztárok és közéleti személyiségek életébe és gasztro tapasztalataiba, hogy Ön is - járjon bár a legapróbb kifőzdébe vagy legelegánsabb étterembe - vegye a bátorságot, és igényeit megfogalmazva alakítsa a magyar vendéglátást. Amennyiben esetleg a mosolyt hiányolja a pincérek arcáról, azt javaslom, először Ön kezdjen el mosolyogni, még mielőtt rendel, és kihoznák az aperitifet!
Egészségére!
Tallián Hédi Vissza

Tartalom

Köszönetnyilvánítás6
Aperitif7
Havas Henrik: A babos tészta előbukkanhatna a múltból!8
Erős Antónia: Játszottam tévébemondót is, de az csak játék volt14
Kamocsay Ákos: A mértéktartó borász20
Kaszás Géza - Kovács Lázár: Összeáll a magyar táj gasztronómiai térképe26
Katus Attila: Elégedetlen voltam, és akkor jött az aerobic34
Geszti Péter: Nagy fogyasztója vagyok a magyar vendéglátásnak40
Lajsz András: Az emberek többsége szórakozás közben is feszeng46
Koós János - Dékány Sarolta: Olyan pacallevest főzök, mint senki!50
Bajor Imre: Tunéziai tevehús, óbudai nokedli, no és a bajusz56
Kautzky Armand: A századforduló bűvöletében él, és hiányolja a törzshelyeket62
Kondor Katalin: Vendégségben a mellettem ülővel csendben leboltolok68
Kemendy László: A gyöngyöző csoda74
Czeizel Endre: Táltos kenyér utódaink egészségéért!80
Schobert Norbert: Spartacus müzlije és a férfi erő86
Tóth Géza: Az italosüveget nem dobálni kell, hanem eltalálni az ízek harmóniáját92
Schirilla György: A vegetáriánus életművész96
Figula Mihály: Családi pincészet csúcsborokkal100
Kupa Mihály: A tokaji sorsa is a marketingen áll vagy bukik104
Görgey Gábor: Nemesi étkezések kontra fast food110
Szepsy István: A világ várja a borok királyát116
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sztárok terítéken Sztárok terítéken
Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba