1.067.104

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Takarmányozástan II.

Mezőgazdasági alapismeretek/A középfokú agrárszakképzés tankönyve

Szerző
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 59 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9107-16-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
A takarmányozás elméleti alapjai6
A takarmányok emészthetősége6
A takarmányok emészthetőségét befolyásoló tényezők7
Az állattól függő tényezők7
A takarmánytól függő tényezők8
A takarmányok táplálóértékének kifejezése9
Naturális takarmányegységek9
A keményítőérték10
Az energetikai takarmányértékelési rendszer10
Háziállatok energiafogalmának alapjai10
A takarmányok táplálóanyag-tartalmának arányai13
Energia-fehérje arány13
Fehérjekoncentráció (fehérje %)14
Energiakoncentráció15
A takarmányok értékesülésének mutatói16
Fajlagos takarmányfelhasználás16
Energia-értékesülési százalék (transzformációs hányados)17
Fehérje-értékesülési százalék18
A takarmányok értékének vizsgálata18
A takarmányozás gyakorlata19
A gazdasági állatok táplálóanyag-szükséglete19
Az életfenntartó táplálóanyag-szükséglet 20
Az életfenntartó táplálóanyag-szükségletet befolyásoló fontosabb tényezők21
Az állati termelés táplálóanyag-szükséglete21
Etetési és itatási rendszerek, technikák24
Az etetés néhány alapvető takarmányozás-élettani kérdése24
A takarmányozás technológiája, az etetés módszerei25
A takarmányfogyasztás mértékétől függő etetési módszerek25
A takarmányfogyasztás módjától függő etetési módszerek27
Az alkalmazott technológiától függő etetési módszerek27
Az etetett takarmány fizikai állapota szerinti etetési módszerek27
A takarmányellátás szervezésétől függő etetési módszerek29
Az itatás takarmányozás-élettani vonatkozásai31
A jó ivóvíz tulajdonságai32
Az ivóvíz fizikai állapota32
Az ivóvíz kémiai állapota32
Az ivóvíz mikrobiológiai és parazitológiai állapota32
Itatóberendezések33
Az itatóberendezések csoportosítása működési elvük szerint33
Az itatás higiéniája34
A takarmányok előkészítése36
A tömegtakarmányok előkészítése36
Szecskázás36
Szeletelés36
Pépesítés36
Pácolás (füllesztés)37
Brikettálás, pogácsázás37
Főzés, párolás37
Áztatás37
A szálastakarmányok őrlése38
Szalmafeltárás38
Az abrak (koncentrált) takarmányok előkészítése39
Hőkezelés nélküli fizikai előkészítési eljárások39
Hőkezeléses fizikai előkészítési eljárások39
Takarmányozási táblázatok használata40
Takarmányzozási táblázatok általános felépítése40
Elméleti bevezetés40
A gazdasági állatok táplálóanyag-szükséglete42
Az egyes állatfajok takarmányainak összetétele és táplálóértéke42
A takarmányadagok összeállításának szempontjai és menete43
A takarmányadagok összeállítását befolyásoló tényezők43
A takarmányadagok összeállításának általános menete44
A takarmányadag összeállításának menete közelítésen alapuló egyszerű számítással44
Munkatáblázatok49
A takarmányadag összeállítása számítógéppel56
A felhasznált fontosabb forrásmunkák jegyzéke57

Király Csaba

Király Csaba műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Király Csaba könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem