kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Országos Magyar Gazdasági Egyesület Könyvkiadóvállalata |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 348 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | "Pátria" irodalmi vállalat és nyomdai részvénytársaság nyomása, Budapest. |
Előszó | |
A takarmány alkotórészei | 1 |
Víz | 1 |
Szárazanyag | 1 |
Ásványi anyagok | 2 |
Fehérjék | 2 |
Amidok | 3 |
Zsírok | 4 |
Nyersrost | 5 |
Nitrogénmentes vonatanyagok | 5 |
Az emésztés s az emésztés együtthatók | 7 |
Az emésztés | 7 |
Az emésztési együtthatók | 9 |
Az emészthető takarmányalkotórészek rendletetése, az anyag energiaforgalom s a keményítőérték | 15 |
Nitrogén- vagy fehérjeforgalom | 16 |
Szén vagy zsírforgalom | 16 |
Energiaforgalom | 17 |
A takarmány teljes elvonása | 23 |
Elégtelen táplálás | 21 |
Bőséges táplálás | 23 |
A keményítőérték | 30 |
A takarmány tápértékére befolyást gyakorló tényezők | 37 |
A növény fejlődési foka | 37 |
Szálastakarmány | 37 |
Gyök- és gumóstakarmányok | 41 |
Szemestakarmány | 41 |
Talajminőség | 42 |
Éghajlat és időjárás | 42 |
Trágya | 44 |
Vetés sűrűsége | 46 |
A szénakészítéssel s eltartással járó veszteségek | 47 |
A barnaszéna | 51 |
A besavanyítás | 54 |
Préselt kazalban erjesztett takarmáyn | 61 |
Zsombolyai kazal | 63 |
A gyök s gumóstakarmányok eltartásánál támadó veszteségek | 64 |
A takarmányok leírása | 67 |
A zöldtakarmány | 70 |
A rétifű | 73 |
A luczerna | 74 |
A vöröshere | 74 |
A bíborhere | 75 |
A baltaczim | 75 |
A nyúlszapuka | 75 |
Keveréktakarmány | 76 |
A takarmányrozs | 77 |
A csalamádé | 79 |
A czirok | 79 |
A köles | 79 |
A pohánka | 79 |
A fehér mustár | 80 |
A csibehúr | 80 |
A takarmánykáposzta | 80 |
A leveles czukorrépafej | 82 |
A burgonyaszár | 83 |
A szőlőkacs | 83 |
Az aczat | 83 |
A taraczkgyökér | 83 |
A legelő | 84 |
Természetes gyeplegelők | 84 |
Mesterséges legelők | 90 |
Esetleges legelők | 92 |
A széna | 95 |
A réti széna | 97 |
A here-, luczerna- s zabosbükkönyszéna | 101 |
A baltaczimszéna | 102 |
A muharszéna | 102 |
A lombszéna | 103 |
A szalma és polyva | 104 |
A gabonaszalma | 107 |
A hüvelyes növények szalmája | 110 |
A polyva vagy törek | 111 |
A hüvelyes növények polyvája s hüvelye | 112 |
A tengericsutka | 112 |
A gyök- és gumóstakarmányok | 113 |
A burgonya | 115 |
A csicsóka | 118 |
A takarmányrépa | 119 |
A czukorrépa | 121 |
A karórépa vagy káposztarepcze | 122 |
A kerekrépa v. tarlórépa | 122 |
A murokrépa | 123 |
Húsos gyümölcsök | 124 |
A tök | 124 |
A dinnye | 125 |
A férges gyümölcs | 125 |
A szemestakarmányok | 125 |
A gabonamagvak | 127 |
A hüvelyesmagvak | 136 |
Az olajosmagvak | 140 |
A rostaalj s triőrhulladék | 142 |
Erdei magvak | 146 |
A gyári hulladékok | 148 |
Az olajgyári hulladékok | 150 |
A malomiparihulladékok | 183 |
A keményítőgyári hulladékok | 198 |
A sörgyártás hulladékai | 204 |
A szeszmoslék | 208 |
Az életőgyári tönköly | 216 |
A czukorgyári hulladékok | 217 |
A szőlő- és almatörköly | 227 |
Az állati eredetű takarmányok | 229 |
A tehéntej | 229 |
A lefölözött tej | 232 |
Az író | 235 |
A savó | 236 |
A húsliszt | 237 |
Az állati hullaliszt | 239 |
A haltakarmányliszt | 240 |
A vérliszt | 241 |
Az ásványi anyagok | 243 |
A konyhasó | 244 |
A foszforsav s mész | 246 |
Az ivóvíz | 248 |
A takarmányok előkészítése | 251 |
A takarmány felaprózása | 252 |
A szecskázás | 252 |
A gyök s gumóstakarmányok felaprózása | 252 |
A szemes takarmányok felaprózása | 253 |
Az olajpogácsa felaprózása | 255 |
A takarmányok meglágyítása | 256 |
A szálastakarmány meglágyítása | 256 |
A gyök s gumóstakarmányok meglágyítása | 257 |
A szemestakarmányok meglágyítása | 258 |
A korpa meglágyítása | 260 |
Az olajpogácsa meglágyítása | 261 |
A pörkölés | 261 |
A füllesztés | 261 |
A malátakészítés | 263 |
A czefrézés vagy bekavarás | 264 |
A kenyérkészítés | 265 |
A különféle gazdasági háziállatok takarmányozásának alapelvei | 267 |
Az adagolások megállapítása s alkalmazása | 267 |
A heverő ökrök fönntartó takarmánya | 272 |
A juhok fönntartótakarmánya | 275 |
A kifejlődött állatok hizlalása | 278 |
A kifejlődött kérődzőállatok hízlalásas | 282 |
A kifejlődött sertés hizlalása | 269 |
Az erőtermő állatok takarmányozása | 273 |
A jármosökrök takarmányozása | 278 |
A lovak takarmányozása | 279 |
A növendékállatok takarmányozása | 282 |
A borjúk takarmányozása | 283 |
A bárányok takarmányozása | 287 |
A malaczok takarmányozása | 292 |
A növendékállatok hizlalása | 304 |
A fejőstehenek takarmányozása | 318 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.