kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 363 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Előszó | 5 |
Általános ismeretek | |
A takarmányozás jelentősége | 7 |
A takarmányok összetétele | 8 |
Víz- és szárazanyag-tartalom | 8 |
Fehérjék és egyéb nitrogéntartalmú anyagok | 9 |
Zsírok | 12 |
Szénhidrátok | 14 |
Biológiai hatóanyagok | 15 |
Ásványi anyagok | 20 |
A takarmányok összetételét módosító körülmények | 22 |
Az állati szervezet anyagforgalma | 25 |
A felszívódott táplálóanyagok forgalma | 30 |
A táplálóérték fogalma | 35 |
A takarmányértékesítés | 40 |
Az állat takarmányfogyasztása és táplálóanyag-igénye | 42 |
Az életfenntartó táplálóanyag-igény | 43 |
A növekedő, valamint a hús- és zsírtermelő állat táplálóanyag-igénye | 45 |
A szaporodás táplálóanyag-igénye | 49 |
A tejtermelés táplálóanyag-igénye | 52 |
A tojástermelés táplálóanyag-igénye | 53 |
A gyapjútermelés táplálóanyag-igénye | 54 |
A munkavégzés táplálóanyag-igénye | 54 |
Takarmányismeret | |
Zöldtakarmányok | 56 |
A legelő | 56 |
Kaszált zöldtakarmányok | 65 |
Pillangósvirágú zöldtakarmányok | 68 |
Fűféle zöldtakarmányok | 75 |
Egyéb zöldtakarmányok | 77 |
Keverék zöldtakarmányok | 81 |
A zöldtakarmányozás folyamatossága | 82 |
Széna- és szalmafélék | 83 |
Szénák | 83 |
Szalmák és pelyvák | 88 |
Szénalisztek és zöldtakarmány-lisztek | 90 |
Silózott takarmányok | 91 |
Gyökér- és gumóstakarmányok, tökfélék | 95 |
Szemes abrakok | 98 |
Növényi eredetű ipari takarmányok | 104 |
Malomipari takarmányok | 104 |
Magtisztítási hulladékok | 106 |
Nvényolajipari takarmányok | 106 |
Cukorgyári melléktermékek | 108 |
Konzervipari melléktermékek | 109 |
Szeszgyári takarmányok | 109 |
Sörgyári melléktermékek | 110 |
Keményítőgyári takarmányok | 110 |
Állati eredetű takarmányok | 111 |
Tejipari melléktermékek | 111 |
Húsipari melléktermékek | 113 |
Halfeldolgozási termékek | 114 |
Egyéb takarmányok | 115 |
Ipari abrakkeverékek | 117 |
Takarmánykiegészítő anyagok | 119 |
A takarmányok vizsgálata és értékelése | 121 |
A takarmányok tartósítása és tárolása | |
Szénakészítés | 126 |
A szellőztetéses szénaszárítás | 130 |
A szellőztetéses szénaszárítás gyakorlata | 131 |
Szellőztetéses takarmányszárítás előmelegített levegővel | 134 |
Forrólevegős szénaszárítás | 135 |
Zöldtakarmányliszt-készítés | 135 |
Silózás | 136 |
A takarmánysavanyítás biológiai folyamatai | 137 |
A silózással járó táplálóanyag-veszteségek | 140 |
A gyakoribb silótípusok | 141 |
A silózás gyakorlati kivitele | 145 |
A silózás gazdaságossága | 148 |
A szalmafélék tárolása | 149 |
Az abrakfélék tárolása | 150 |
A nedvdús takarmányok eltartása | 152 |
A gazdasági állatok takarmányozása | |
A szarvasmarha takarmányozása | 156 |
A szarvasmarha-takarmányozás jellege | 157 |
A szarvasmarha takarmányainak előkészítése | 161 |
A tehén takarmányozása | 162 |
A takarmányozás hatása a tej minőségére | 174 |
A borjú felnevelése | 176 |
Az itatásos borjúnevelés | 179 |
A növendék szarvasmarha takarmányozása | 188 |
A szarvasmarha-hízlalás | 189 |
A tenyészbika takarmányozása | 196 |
Az igásökör és az igázott tehén takarmányozása | 197 |
A juhok takarmányozása | 198 |
A nyári, illetve a téli takarmányozás | 199 |
Az anyajuhok takarmányozása | 204 |
A bárányok felnevelése | 205 |
A növendékek takarmányozása | 207 |
A tenyészkosok takarmányozása | 207 |
A juhok hízlalása | 208 |
A sertés takarmányozása | 210 |
A sertéstakarmányozás jellege | 212 |
A sertés táplálóanyag-igénye | 216 |
A kocák takarmányozása | 218 |
A malacok takarmányozása | 222 |
Süldőnevelés | 228 |
A tenyészkanok takarmányozása | 229 |
A sertéshízlalás | 230 |
Takarmányozási módszerek a sertéshízlalásban | 234 |
A sertéshízlalás módozatai | 236 |
A ló takarmányozása | 241 |
A lótakarmányozás jellege | 241 |
A kancák takarmánoyzása | 245 |
A csikók felnevelése | 246 |
Csikóhízlalás | 248 |
A mének takarmányozása | 249 |
Az igás- és futólovak takarmányozása | 250 |
A baromfi takarmányozása | 252 |
A baromfitakarmányozás jellege | 252 |
A tyúkfélék takarmányozása | 258 |
A tenyésztésre szánt csibék és növendékek felnevelése | 258 |
Csibehízlalás | 260 |
A tojótyúkok takarmányozása | 262 |
A tenyésztyúkok és kakasok takarmányozása | 265 |
A pulyka takarmányozása | 266 |
A pulyka felnevelése és hízlalása | 267 |
A kacsa takarmányozása | 268 |
Kacsanevelés és hízlalás | 269 |
Tenyészkacsák takarmányozása | 270 |
A lúd takarmányozása | 271 |
A liba felnevelése és hízlalása | 272 |
A tenyészludak tartása | 273 |
A takarmányok felhasználása | |
A takarmányalap megszervezése | 274 |
A legeltetés | 278 |
Takarmányadagok összeállítása | 282 |
Etetési és itatási módszerek | 285 |
A takarmányok előkészítése | 286 |
A takarmányok hőkezelése | 287 |
A takarmányok aprítása | 290 |
Etetési módszerek | 291 |
A fehérjepótló anyagok adagolása | 292 |
Az állatok itatása | 294 |
Táblázatok | |
A takarmányok táplálóértéke | 296 |
A gazdasági állatok táplálóanyag-szükséglete | 317 |
Ajánlott irodalom | 341 |
Tárgymutató | 342 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.