1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tájjelegű ízek Borsodból

A Miskolci Vendéglátóipari Vállalat ajánlata kezdő és gyakorló háziasszonyoknak

Miskolc
Kiadó: Miskolci Vendéglátóipari Vállalat Gasztronómiai Társaság
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 44 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 500 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
VADÁSZOS TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók 6 személyre:
Franciasaláta 0,48 kg
Tartásmártás 0,12 kg
Aszpik 0,06 kg
Tojás 3 db
Szárnyasmájhab 0,18 kg
Gombakonzerv 0,06 kg
Zöldpetrezselyem... Tovább

Előszó

Részlet:
VADÁSZOS TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók 6 személyre:
Franciasaláta 0,48 kg
Tartásmártás 0,12 kg
Aszpik 0,06 kg
Tojás 3 db
Szárnyasmájhab 0,18 kg
Gombakonzerv 0,06 kg
Zöldpetrezselyem 1/4 cs.

Franciasalátából gombócot formázunk és bevonjuk sárga zománcmártással. Mielőtt a mártás megdermedne a bevont gombócokon, rátesszük a félbevágott főtt tojásfehérjét és a sárgája helyére töltjük - a habzsákból csillagcső segítségével - a még konyakkal és őrölt rozmaringgal ízesített szárnyasmájhabot. Lehetőleg kínai gombából (vagy apró lefőzött gombafejekből) vékony szeleteket vágunk és a májhabbal töltött tojásfehérje vékonyabb végén négy-öt szeletet sorban ráhelyezünk. Végül olvasztott hideg aszpikkal az egész töltött tojást fényezzük és díszítjük paradicsomszelettel és zöldpetrezselyem-levéllel. Vissza

Tartalom

HIDEG ELŐÉTELEK: 1
Vadászos töltött tojás 2
Pikáns valóhalom 3
Tejfölös sajtsaláta 4
Paradicsomos szárnyashússaláta 5
Mádi babsaláta 6
LEVESEK: 7
Cserépváraljai húsleves 8
Számadójuhászné-leves 9
Hegyaljai tarkabableves 10
Bükki vargányaleves 11
HALÉTELEK: 13
Szalonnás garadnai pisztráng 14
Bodrogi káposztásharcsa 15
Göngyölt pontyszelet hegyaljai borházmester módra 16
VADÉTELEK: 17
Zempléni fácánragu 18
Bükki őzragu gombás tarhonyával 19
Tűzdelt vaddisznóborda, burgonyafánk, aszalt szilvával 21
FŐÉTELEK: 23
Felvidéki töltött kacsa 24
Füzéri káposztás tyúk 26
Geszti sertésborda 27
Hernádi csikóspecsenye 28
Bódavölgyi májtekercs 29
Lillafüredi bélszíntekercs 30
Hámori májszelet 31
Szőlőleveles töltike 32
Szántói ürüpaprikás 33
TÉSZTÁK: 35
Túrós palacsinta háziasan 36
Szénaboglya 37
Sajóvölgyi gánica 38
Komámasszony-derelye 39
Borsodi palacsintahalom 40
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem