1.060.427

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tájékoztató a zöldség-gyümölcs ellenőrzés szabályairól

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Agroinform Kiadó és Nyomda Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Kapcsos keménykötés
Oldalszám: 334 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Műanyag mappában.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Európai Unió a gyümölcs és zöldség piacát már a Tanács 1035/72 EGK rendeletében szabályozta, majd a Tanács 2200/96 EK és 2201/96 EK rendeletei újraszabályozták e területet. A régi és az új... Tovább

Előszó

Az Európai Unió a gyümölcs és zöldség piacát már a Tanács 1035/72 EGK rendeletében szabályozta, majd a Tanács 2200/96 EK és 2201/96 EK rendeletei újraszabályozták e területet. A régi és az új szabályozásnak is az egyik legfontosabb eleme a minőség. Az egyes termékekre vonatkozó, kötelező minőségi előírásokat a Bizottság rendeletei mellékleteként léptetik hatályba. Ezen minőségi előírásoknak való megfelelőséget a Bizottság 2251/92 EGK rendelete alapján kialakított rendszerben ellenőrzik, a belföldi, az export és import vonatkozásában egyaránt.
Magyarország az Európai Unióhoz való csatlakozási szándékára tekintettel 1993-ban megkezdte az ellenőrzési rendszer fokozatos kiépítését, melynek keretében átvételre kerültek az EU friss fogyasztásra szánt gyümölcs és zöldség minőségi előírásai. Később azokat, a 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet, a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásaiként léptette hatályba.
Tekintve, hogy az EU ellenőrzési rendszeréhez hasonló kötelező hatósági ellenőrzés Magyarországon nem működött, meg kellett kezdeni az ehhez szükséges jogszabályi háttér megteremtését és az ellenőrzés működésének megszervezését. Ennek keretében a fokozatos kialakítás koncepcióját figyelembe véve készült el a 22/1993. (VII. 1.) FM rendelet az Európai Közösségek tagállamaiba kiszállításra kerülő, friss fogyasztásra szánt gyümölcs és zöldség minőségének kötelező vizsgálatáról. A rendelet hatálya alá vont termékek körét az 51/1994. (VIII. 19.) FM rendelet bővítette. Vissza

Tartalom

001 / Bevezetés
A01 / Rendelet
Előírások
B01 / alma
B02 / articsóka
B03 / avokádó
B04 / banán
B05 / bimbóskel
B06 / citrus
B07 / cukkini
B08 / csemegeszőlő
B09 / cseresznye
B10 / étkezési paprika
B11 / fejes saláta
B12 / fejeskáposzta
B13 / fokhagyma
B14 / görögdinnye
B15 / hajtatott cikória
B16 / halványítózeller
B17 / kajszi
B18 / karfiol
B19 / kiwi
B20 / őszibarack
B21 / paradicsom
B22 / paraj
B23 / póréhagyma
B24 / sárgadinnye
B25 / sárgarépa
B26 / spárga
B27 / szamóca
B28 / szilva
B29 / tojásgyümölcs
B30 / uborka
B31 / vöröshagyma
B32 / zöldbab
B33 / zöldborsó
C01 / Ellenőrök
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem