1.062.337

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyógyító ételek

Szerző
Budapest
Kiadó: Food Time
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-9467-10-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az étkezés az egyik leghétköznapibb tevékenységünk. Olyannyira az, hogy a mai kor embere általában rohanás közben, s elsősorban azért „kap be" valamit, hogy elnyomja az éhségét, s csak ritkán,... Tovább

Előszó

Az étkezés az egyik leghétköznapibb tevékenységünk. Olyannyira az, hogy a mai kor embere általában rohanás közben, s elsősorban azért „kap be" valamit, hogy elnyomja az éhségét, s csak ritkán, bizonyos betegségek kényszere alatt, illetve ünnepi alkalmakkor fordít gondot a tányérjára kerülő étel „minőségére", elkészítésének módjára, összetételére. A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek szerint a Föld népességének egyharmada - főleg az iparosodott országokban - helytelenül táplálkozik. A mai kor emberének túl sok zsíros, cukros étel, viszont a szükségesnél kevesebb növényi rostot tartalmazó eleség kerül az asztalára. S nem pusztán napi táplálékaink összetételével, hanem minőségével is baj van... Az élelmiszerek nagyipari előállítása következtében a félkész és kész élelmiszerek elterjedésének korában - egyre több tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, stabilizálókkal készült ételt fogyasztunk. Az utóbbi 50 évben e folyamatok következtében, az iparilag fejlett társadalmakban évről évre nő a magas vérnyomásban, keringési és anyagcserezavarokban, ételallergiában szenvedők száma. Pedig a modern kor emberének sem szabadna elfelejtkeznie arról, hogy az egészséges és természetes ételek az egyik fő erőforrást jelentik az emberi szervezet számára, hátráltathatják a betegségek kialakulását, illetve támogathatják a gyógyulási folyamatokat. Könyvünk azoknak szeretne hasznos tanácsokat adni, akik egészségük megtartása érdekében tudatosabban akarnak étkezni, akik szeretnék elkerülni mindazon táplálkozási hibákat, amelyek betegségek kialakulásához vezetnek. Vissza

Tartalom

Előszó3
Ismerje meg a táplálékpiramist4
A böjtről és a böjtölésről6
Diétakalauz11
A fogyókúrázók 10 pontja13
Igyunk friss leveket14
Gyógyító konyvha18
Mire jó a szemesbab?18
Mire jó a retek?20
Mire jó a torma?21
Mire jó a méz?21
Mire jó a dió?23
Mire jó a mogyoró?24
Mire jó a tofu?25
Mire jó a cékla?26
Mire jó a sárgarépa?28
Mire jó a fokhagyma?29
Mire jó a zöldbab, a zöldborsó?30
Mire jó a paradicsom?32
Mire jó a szőlő?33
Mire jó a gomba?34
Mire jó a sajt?35
Mire jó a tojás?37
Mire jó a joghurt?37
Mire jó a barna rizs?39
Amit a gyógyteákról tudni érdemes40
Gyógyteázási aranyszabályok41
A fűszer is gyógyzser41
Mire jók a fűszerek?42
Mire jók a nyomelemek?43
Mit kell tudni a vitaminok és nyomelemek kölcsönhatásáról?45
A táplálékkiegészítőkről47
Védd magad49
Éttermi és bevásárlási trükkök49
Mit kell tudni az élelmiszer-allergiáról51
Egyen az egészségéért53
Táplálkozással a vérszegénység ellen53
Egyen a szíve és az érrendszere épségéért55
Egyen az idegeiért58
Egyen a bélpanaszai ellen60
Egyen szervezete sav-lúg egyensúlyáért61
Egyen az ízületei épségéért63
Egyen a csontjai épségéért64
Egyen a babája egészségéért65
Táplálkozás időskorban67
A vércsoport szerinti táplálkozásról68
Gyógyuljon ízekkel69
Táplálkozási kislexikon71

T. Puskás Ildikó

T. Puskás Ildikó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: T. Puskás Ildikó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem