Sztárkonyha
Sültek és sületlenségek a művészvilágból
Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Kiadó: | Redakció Kft. |
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Varrott keménykötés
|
Oldalszám: | 79
oldal
|
Sorozatcím: | Rivalda kiskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
23 cm x 21 cm
|
ISBN: | 963-217-907-2 |
Megjegyzés:
|
Fekete-fehér és színes fotókkal.
|
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Előszó
A kötet, melyet a kedves Olvasó a kezében tart, a Rivalda kulturális és társasági magazin Rivalda Kiskönyvtárának első kötete. Születése szorosan összefonódik a kamaszkorú, immár 14. évfolyamába...
Tovább
Előszó
A kötet, melyet a kedves Olvasó a kezében tart, a Rivalda kulturális és társasági magazin Rivalda Kiskönyvtárának első kötete. Születése szorosan összefonódik a kamaszkorú, immár 14. évfolyamába lépett újsággal.
Tudjuk, hogy színművészeink, énekeseink nemcsak a világot jelentő deszkákon nagyszerűek, hanem a konyhában is. A közönséget azonban nemcsak kiváló receptjeik érdeklik, hanem az is, kinek mi a kedvenc étele, (olykor nem feltétlenül általa, hanem kedvenc vendéglője séfje fazekában főzve), ki milyen italt csúsztat le szívesen a torkán.
A múltban és a napjainkban játszódó történetekhez évszázados és vadonatúj receptek, a főzéssel, az étkezéssel, a fehér asztallal kapcsolatos tapasztalatok, tanácsok kapcsolódnak.
A kötetet egy gasztronómia és színművészet, irodalom tematikájú, sztorikkal és receptekkel, valamint természetesen képekkel illusztrált bevezető indítja, majd népszerű művészeink adnak számot a kulináris élvezetekhez fűződő kapcsolatukról. Aki pedig erről faggatja őket, az nem más, mint Straub Dezső színművész.
A könyvhöz jó szórakozást - és jó étvágyat kívánok!
dr. Raffai Zsuzsa
Vissza
Fülszöveg
A könyv, amit a kedves Olvasó a kezében tart, rendhagyó antológia. Szerzői a hajdani Színházi Élet Intim Pistájának módszerét követve népszerű művészeink magánéletének, pontosabban annak egyetlen szeletének jártak utána: hol, hogyan mit szeretnek enni, inni kedvenceink?
Így sorjáznak a kötet lapjain kedves, vidám történetek, melynek középpontjában a gasztronómiai örömök állnak. Ellátogatunk olyan étterembe, uram bocsá' kocsmákba, ahol a népszerű sztárok maguk is rendszeresen megfordulnak, s olykor kimennek a konyhába, hogy eszmecserét folytassanak a séffel, esetleg ők vegyék kezükbe a fakanalat! Olvashatunk kedvenceink kedvenceiről, s megtudhatjuk, ők milyen recept szerint készítik az ínycsiklandozó falatokat...
Miután az elmúlt másfélszáz esztendőből is számos érdekes történet és receptet fennmaradt a művészvilág és a gasztronómia kapcsolatáról, ezeket is összegyűjtöttük az utókor számára.
Tartalom
Ritter P. Tibor: Étel, élet és irodalom valamint szín- és filmművészet 7
Straub Dezső: Belépő a konyhába 43
Nyertes Zsuzsa 45
Donatella Failoni és Oszter Sándor 46
Sztankay István 48
Pécsi Ildikó 51
Mikó István 52
Schell Judit 54
Koncz Gábor 57
Lorán Lenke 58
Bodrogi Gyula 58
Bajor Imre 60
Hofi Géza 62
Gregor Bernadett 64
Balázs Péter 66
Rátonyi Hajni 69
Koltai Róbert, Pogány Judit 70
Tahi Tóth László, Kárászi Szilvia 73
Dömsödi Gábor 74
Gálvölgyi János 76
Sas József 78