kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 157 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 27862. |
A szőrmeipari anyagismerete tárgya | 3 |
Az anyagok felosztása | 5 |
Szőrmésbőrök általános tulajdonságai | 7 |
A bőr szerepe az élő állaton | 8 |
A bőr réteges szerkezete | 8 |
A felhám | 9 |
Az irharéteg | 10 |
Hájashártya | 11 |
A szőrmésbőr kémiai felépítése | 13 |
A szőrtakaró (gyapjú) | 14 |
Szőrfajták, szőrtípusok | 15 |
A szőr tulajdonságai | 16 |
A szőr szerkezete és kémiai felépítése | 18 |
Juh és bárány nyersbőrők | 20 |
Juh fajták keletkezése | 20 |
Nyers juhbőrök minőségi követelményei | 21 |
A pannofixre és filmnyomott pannofixre alkalmas juhbőrök tulajdonságai | 23 |
A buenóra alkalmas juhbőrök | 24 |
A szőrmés juhbőr területi felosztása | 25 |
Nyers báránybőrök tulajdonságai | 26 |
Nyers báránybőrök származási helyei | 28 |
Kémiai alapismeretek és vegyszerismeret | 31 |
Kémiai alapismeretek | 31 |
A vegyjel | 33 |
A kémiai képlet | 34 |
A vegyérték | 34 |
Atomsúly, molekulasúly | 36 |
Kémiai egyenlet | 36 |
Kémiai gyökök | 39 |
Szervetlen vegyianyagok | 40 |
A víz | 40 |
Szervetlen vegyületek csoportosítása | 44 |
Bázisok általános tulajdonságai | 44 |
Savak általános tulajdonságai | 44 |
Sók általános tulajdonságai | 45 |
Fontosabb szervetlen anyagok | 47 |
Fontosabb szervetlen bázisok | 49 |
Szervetlen sók | 52 |
A pH és mérése | 62 |
Szerves vegyianyagok | 63 |
Nyilt szénláncú szerves vegyületek | 65 |
Gyűrűs szerves vegyületek | 75 |
Juh- és báránybőrök kikészítésének anyagai | 77 |
Felületaktív anyagok | 77 |
Nedvesítő képesség | 78 |
Egalizáló képesség | 78 |
Mosóhatás | 78 |
Emulgeáló képesség | 79 |
Diszpergáló képesség | 79 |
A nyersbőr konzerválása, tárolása | 81 |
A mosóműhely anyagai | 81 |
A csávaműhely anyagai | 82 |
Zsírozószerek | 85 |
Természetes zsiradékok | 86 |
A zsírok átalakulásának termékei | 87 |
Ásványolajból származó zsírozószerek | 88 |
Szintetikus zsírozószerek | 88 |
Jelenleg használt zsírozóanyagaink áttekintése | 89 |
Cserzőanyagok | 89 |
Ásványi cserzőanyagok | 90 |
Növényi cserzőanyagok | 92 |
Műcserzőanyagok | 94 |
Egyéb cserzőanyagok | 94 |
A szőrkidolgozás segédanyagai | 96 |
A festés anyagai | 97 |
Sorvasztás anyagai | 97 |
A pác anyagai | 98 |
Színelmélet | 99 |
Festékekről általában | 101 |
Festékek felosztása | 102 |
A filmnyomás anyagai | 111 |
Sűrítőanyagok | 114 |
Az írhagyártás segédanyagai | 114 |
Zsíroldószerek | 115 |
Közömbösítés anyagai | 116 |
Csiszolóanyagok | 116 |
A kefefestés egalizálószerei | 117 |
Juh- és báránybőrök halványítása | 117 |
Készáruismeret | 120 |
A juhbőrökből származó szőrmeféleségek | 120 |
A minősítésről általában | 120 |
Pannofix áruk minősítése | 121 |
Báránybőrökből származő szőrmeféleség | 123 |
Irha áruk minősítése | 123 |
Készbőrök laboratóriumi vizsgálata | 125 |
Kémiai vizsgálatok | 125 |
Fizikai vizsgálatok | 125 |
Vadbőr- és nemesszőrgyártás anyagai | 127 |
Ragadozó állatok | 128 |
Fókafélék | 128 |
Macskafélék | 128 |
Nyuszt | 129 |
Nyest | 129 |
Coboly | 130 |
Görény | 130 |
Hermelin | 130 |
Menyét | 131 |
Wiesel | 131 |
Nerc | 131 |
Kolinszki | 132 |
Rozsomák | 132 |
Borz | 132 |
Pami | 133 |
Vidra | 133 |
Rókafélék | 134 |
Sakál | 135 |
Farkas | 135 |
Kutya | 135 |
Medvefélék | 136 |
Rágcsálók | 136 |
Nyúlfélék | 136 |
Csincsilla | 137 |
Nutria | 137 |
Pézsma | 138 |
Hörcsög | 139 |
Ürge | 140 |
Hód | 140 |
Mormota | 140 |
Mókus | 141 |
Patás állatok | 142 |
Gidabőrök | 142 |
Merluska | 143 |
Perzsabárány | 143 |
Erszényes állatok | 145 |
Oopsszum | 145 |
Egyéb erszényesek | 147 |
Majmok | 147 |
Rovarevők | 147 |
Vakond | 147 |
Vadbőr kikészítés és cserzés anyagai | 148 |
Vadbőr halványítás anyagai | 149 |
Vadbőrök minősítése | 151 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.