Előszó | 19 |
Szárnyasokból készült levesek | 22 |
Galambleves alföldiesen | 22 |
Galambleves aldunaiasan | 22 |
Becsinált csirkeleves | 22 |
Erdélyi tyúkleves | 22 |
Ujházy tyúkhúsleves | 22 |
Fácánleves berántva | 23 |
Fácánból barnaleves | 23 |
Fácánleves francia módra | 23 |
Fácángulyás szegediesen | 24 |
Fogolybecsinált-leves | 24 |
Kacsaaprólék-leves kisalföldiesen | 24 |
Libaaprólék-leves kárpátiasan | 24 |
Lencseleves csirkével (bácskai étel) | 25 |
Szász lakodalmi leves | 25 |
Szász káposztás tyúkleves | 25 |
Székely tyúkleves | 25 |
Szombatos lúdaprólékleves (erdélyi étel) | 26 |
Szerb ünnepi csirkeleves | 26 |
Vajdasági káposztaleves | 26 |
Halból készült levesek | 27 |
A halászléről | 27 |
Halászlé I. pontyból | 27 |
Halászlé II. (vegyes halból) | 27 |
Halászlé III. (alaplékészítéssel) | 28 |
Halászlé IV. (bajai módra) | 28 |
Halleves al-dunaiasan | 28 |
Halleves áttörve | 28 |
Halleves paprikásan | 29 |
Halleves savanyúan | 29 |
Halleves vörösborral | 29 |
Marha-, borjú-, sertés- és bárányhúsból készült levesek | 30 |
Babgulyás marhaszeggyel | 30 |
Cibereleves bárányhússal | 30 |
Erdélyi somos csontleves | 30 |
Kaporleves erdélyiesen | 30 |
Marhagulyás kolozsváriasan | 31 |
Marhagulyás palócosan | 31 |
Marhagulyás szegediesen | 31 |
Marhagulyás szerbesen | 32 |
Örmény toros leves | 32 |
Pacalleves kolozsváriasan | 32 |
Román almaleves | 32 |
Román húsgombócleves | 33 |
Szász húsleves | 33 |
Szombatosok bablevese | 33 |
Szilágysági bárányleves | 33 |
Tárkonyos bárányleves kolozsváriasan | 34 |
Tárkonyos bárányleves tordaiasan | 34 |
Trencséni báránymáj-leves | 34 |
Vajdasági húsgombócleves | 34 |
Bableves sertéscsülökkel | 35 |
Bácskai gombócleves | 35 |
Burgonyaleves vaddisznóhússal | 35 |
Csalánleves füstölt oldalassal | 36 |
Erdélyi csorbaleves | 36 |
Erdélyi paszulyleves | 36 |
Gombás sertésraguleves | 36 |
Gyergyói fülstölt húsleves | 36 |
Káposztaleves háromszékiesen | 37 |
Káposztaleves savanyú káposztából | 37 |
Kelkáposztaleves háromszékisen | 37 |
Kelkáposztaleves szavanyú káposztából | 37 |
Kelkáposztaleves füstölt vaddisznóhússal | 37 |
Román tavaszi leves | 37 |
Sertésorjaleves | 38 |
Sárgaborsóleves füstölt disznóhússal | 38 |
Szász fokhagymás leves | 38 |
Szász tormaleves | 38 |
Szilvaleves füstölt oldalassal | 38 |
Vagdalt vadbelsőrész-leves | 39 |
Vadmalacleves tejfölösen | 39 |
Vegyes levesek | 40 |
Babgulyás őzhússal | 40 |
Babkrémleves | 40 |
Burgonyás szarvashús-krémleves | 40 |
Brassói savanyútejes kenyérleves | 40 |
Céklaleves lengyelesen | 40 |
Gombaleves | 41 |
Gombaleves áttörve | 41 |
Gombabecsinált-leves | 41 |
Hamis gulyásleves | 41 |
Káposztaleves fejes káposztából | 41 |
Köménymagos leves | 42 |
Kukorica krémleves | 42 |
Krumplileves pásztor módra | 42 |
Majoránnás gombagulyás | 42 |
Nyúleleje leves | 42 |
Román meggyleves | 43 |
Szarvashúsos babgulyás | 43 |
Szarvaspacal leves | 43 |
Szalonka erőleves | 44 |
Székely tárkonyleves | 44 |
Tejes leves | 44 |
Tejfölös leves | 44 |
Tejfölös tarkabableves | 44 |
Tejfölös zöldbableves | 45 |
Tejfölös burgonyaleves | 45 |
Zöldségleves őzhússal | 45 |
Levesbetétek | 46 |
Brajlai csukagombóc (halleves-betét) | 46 |
Daragombóc (zsírral) | 46 |
Grízgaluska | 46 |
Gyúrt levestészta | 46 |
Húsgaluska | 46 |
Kapros túrós gombóc | 46 |
Lúdgégenyak-tészta | 47 |
Reszelt tésztadara | 47 |
Sonkás galuska | 47 |
Szarvasvelős gombóc | 47 |
Szombatos libatöpörtyűs galuska | 47 |
Tejfölös galuska | 47 |
Tejes galuska | 47 |
Tojáshabgaluska | 48 |
Vadmájgombóc | 48 |
Vaddisznóvelős gombóc | 48 |
Vajasgaluska | 48 |
Velősgaluska | 48 |
Gombából készült ételek | 49 |
Aszpikos gomba | 49 |
Bundában sült gomba | 49 |
Csiperkegomba Orly-módra | 49 |
Erdei gombapuding | 49 |
Erdei gomba portugál módra | 49 |
Erdei gomba ropogós | 50 |
Erdei gomba székely módra | 50 |
Fasírozott vargánya | 50 |
Fehérboros gombasaláta | 50 |
Gombás burgonya | 50 |
Gomba burgonyával | 51 |
Gombás kenyérkocka | 51 |
Gombakotlett | 51 |
Gombapaprikás | 51 |
Gombapörkölt | 51 |
Gombapörkölt lecsósan | 52 |
Gomba rántva | 52 |
Gombás rizs I. | 52 |
Gombás rizs II. | 52 |
Gombás rolád | 52 |
Gomba vadasan | 53 |
Gombával töltött paradicsom | 53 |
Gombás meleg szendvics | 53 |
Gombás makaróni | 53 |
Gomba szerecsendióvirággal | 53 |
Kenyérszeletek korallgombával | 54 |
Kenyérszeletek kucsmagombával | 54 |
Kirántott sampinyongomba-szeletek | 54 |
Kucsmagombás táska | 54 |
Libamájkrémmel töltött gomba | 54 |
Parázson sült sampinyongomba | 55 |
Pirított kucsmagomba | 55 |
Román töltött gomba | 55 |
Sampinyongomba citromosan | 55 |
Sült vargányagomba citromosan | 55 |
Sampinyongomba szalonnásan | 56 |
Szerb rizses gomba | 56 |
Tejfeles vargányagomba | 56 |
Töltött kucsmagomba | 56 |
Töltött kucsmagomba II. | 57 |
Töltött sampinyongomba I. | 57 |
Töltött sampinyongomba II. | 57 |
Töltött vargánya I. | 57 |
Töltött vargánya II. | 58 |
Vargányás kocka | 58 |
Varánygomba-szeletek rántva | 58 |
Sonkás makaróni gombával | 58 |
Halból készült ételek | 59 |
Halmajonéz | 59 |
Halsaláta | 59 |
Halsalátával töltött paradicsom | 59 |
Hideg főtt hal | 59 |
Hideg harcsa | 59 |
Hideg kecsege | 60 |
Hideg fogas | 60 |
Kocsonyázott hal I. | 60 |
Kocsonyázott hal II. | 60 |
Kocsonyázott hal III. | 61 |
Pácolt ponty | 61 |
Angolna sütve | 61 |
Angolna kirántva | 61 |
Angolna vajjal | 61 |
Angolna pácolva | 61 |
Angolna kékre főzve | 62 |
Angolna sörben főzve | 62 |
Csuka vagdaltan | 62 |
Csuka rostélyon | 62 |
Csuka káposztásan | 62 |
Csuka fokhagymásan | 62 |
Csuka erdélyiesen | 63 |
Csuka spékelve | 63 |
Csuka töltve | 63 |
Csukapörkölt bajaiasan | 63 |
Fogas molnárné módra | 63 |
Fogas vajban | 64 |
Harcsapörkölt Kellner-módra | 64 |
Harcsa rántva | 64 |
Apatini káposztás harcsa | 64 |
Harcsa paprikásan | 65 |
Keszeg kirántva | 65 |
Sült keszeg | 65 |
Keszeg töltve | 65 |
Kárász főzve | 65 |
Kárász pirított vajjal | 65 |
Kárász oroszosan | 66 |
Tepsiben sült kecsege | 66 |
Nyárson sült kecsege | 66 |
Pisztráng főzve | 66 |
Pisztráng sütve I. | 66 |
Pisztráng sütve II. | 66 |
Pisztráng alufóliában | 67 |
Pisztráng borban | 67 |
Ponty vajban | 67 |
Forrázott ponty | 67 |
Ponty oroszosan | 67 |
Ponty rácosan | 68 |
Ponty roston | 68 |
Ponty rántva | 68 |
Pörkölt ponty | 68 |
Paprikás ponty | 68 |
Ponty darnai módra | 69 |
Ponty varsói módra | 69 |
Ponty jóasszony módra | 69 |
Ponty dorzsmaiasan | 69 |
Ponty erdélyiesen | 70 |
Ponty ásványiasan | 70 |
Süllő ásványiasan | 70 |
Süllőfilé jóasszony módra | 70 |
Süllőfilé bakonyi módra | 70 |
Szárnyasokból készült ételek | 71 |
Gombás csirke I. | 71 |
Gombás csirke II. | 71 |
Gombás pirítot csirke | 71 |
Nyárson sült csirke | 71 |
Paprikás csirke galuskával | 72 |
Rántott csirke | 72 |
Tárkonyos csirke | 72 |
Káposztás tyúk (kárpátaljai étel) | 72 |
Gombás libamáj-puding | 73 |
Gombás rizzsel töltött liba | 73 |
Lecsós vadliba | 73 |
Sült liba, sült kacsa | 73 |
Szász libaaprólék kocsonya | 74 |
Szatmári libatöpörtyűs pástétom | 74 |
Töltött libanyak vagy pulykanyak | 74 |
Libamell vadászosan | 74 |
Vadlibamell vagdalva | 75 |
Gombás pulykasült | 75 |
Császármadár erdélyiesen | 75 |
Császármadár parázson sütve | 75 |
Császármadár tokaji borral | 76 |
Fácán aszpikban | 76 |
Fácán lecsósan | 76 |
Fácán tejfölös mártással | 77 |
Fácánsült I. | 77 |
Fácánsült II. | 77 |
Fürj csipkebogyómártással | 77 |
Fürj nyárson sütve | 77 |
Fürj Orly-módra | 78 |
Fürj vargányagombával | 78 |
Fogoly agyagban sütve | 78 |
Fogoly szárnyasmájjal | 78 |
Fogolypecsenye göngyölve | 79 |
Galamb vadász módra | 79 |
Galamb kaprosan | 79 |
Galamb gombával töltve | 79 |
Káposztás kacsa (vajdasági étel) | 80 |
Káposztás kacsa bazsalikommal | 80 |
Vadkacsa tejfölösen | 80 |
Vadkacsa vadas mártással | 81 |
Bárány- és birkahúsból készült ételek | 82 |
Bárány juhász módra | 82 |
Báránycomb tűzdelve | 82 |
Báránycomb szerb módra | 82 |
Bárányszegy töltve | 82 |
Birkacomb pácolva | 82 |
Birka savanyú káposztával | 83 |
Gombás báránypaprikás | 83 |
Gombás báránygerinc sütve | 83 |
Gombás bárányeleje | 83 |
Nyárson sült báránygerinc | 84 |
Szerémségi csevapcsicsa | 84 |
Székelyudvarhelyi bárányflekken | 84 |
Tojásos bárány erdélyiesen | 85 |
Őzhúsból készült ételek | 86 |
Őzmájszeletek rántva | 86 |
Őzmájszeletek szalonnával | 86 |
Őzmáj pirítva | 86 |
Sonkás őzmájszeletek | 86 |
Őzgerinc Valkói módra | 86 |
Őzcomb vörösborban | 87 |
Borjúhúsból készült ételek | 88 |
Borjúborda gombakrémmel | 88 |
Borjúborda vadász módra | 88 |
Borjúszelet olasz módra | 88 |
Borjúvelő tartármártással | 88 |
Bosnyák csevapcsicsa | 89 |
Gombás borjúcsülök | 89 |
Gombás borjúborda szalonnával | 89 |
Gombás rizzsel töltött borjúborda | 89 |
Rántott borjúvelő | 90 |
Savanyú borjúvese | 90 |
Marhahúsból készült ételek | 91 |
Bélszínszelet kisherceg-módra | 91 |
Bélszínszelet Langtry-módra | 91 |
Bélszínszelet Maison D'-or-módra | 91 |
Bélszínszelet Napóleon- módra | 91 |
Bélszínszelet Rossini-módra | 91 |
Bélszín angol módra | 92 |
Bosnyák bélszín | 92 |
Burgundi rostélyos | 92 |
Balakovói töltött hátszín | 92 |
Bolgár csevapcsicsa | 93 |
Bosnyák csupor | 93 |
Erdélyi zsidó sólet | 93 |
Gombával töltött hústekercs | 93 |
Gombás marhatokány I. | 94 |
Gombás marhatokány II. | 94 |
Gombás ököruszály | 94 |
Gombás felsálszelet | 95 |
Gombás rostélyos I. | 95 |
Gombás rostélyos II. | 95 |
Görög bifsztek | 95 |
Hagymás rostélyos | 96 |
Hirtelensült rostélyos | 96 |
Lecsós rostélyos | 96 |
Marhafartőből erdélyi tokány | 96 |
Marhahátszín bakonyi módra | 97 |
Marhafelsál Eszterházy-módra | 97 |
Marhahátszín zöldségesen | 97 |
Marhafelsál bácskaiasan | 97 |
Marhafelsál hortobágyiasan | 97 |
Marhavesetokány | 98 |
Mustáros marhaszelet | 98 |
Natúr marhahátszín | 99 |
Orosz bifsztek | 99 |
Pozsonyi spanyolmadár | 90 |
Rizses marhaszelet | 99 |
Svéd rostélyos | 100 |
Tejfeles felsálszelet | 100 |
Tűzdelt marhanyelv | 100 |
Tatárbifsztek | 100 |
Nyúlból készült ételek | 101 |
Nyúlcomb vagy -gerinc vadasan | 101 |
Nyúlpaprikás | 101 |
Nyúlpástétom I. | 101 |
Nyúlpástétom II. | 101 |
Nyúl tejfölösen | 101 |
Nyúlpörkölt | 102 |
Nyúl szerbesen | 102 |
Nyúl köménymagosan | 102 |
Nyúlgerinc savanyúan | 102 |
Nyúlropogós | 103 |
Tűzdelt nyúl nyárson | 103 |
Sertéshúsból készült ételek | 104 |
Brassói sertéstarja | 104 |
Cipóban sült húsvéti csülök | 104 |
Csülök káposztásan | 104 |
Debreceni sertéskaraj | 104 |
Disznótoros káposzta | 104 |
Disznósajt készítése | 105 |
Fokhagymás sertéskaraj | 105 |
Főtt füstölt csülök | 105 |
Gombás rakott hús | 106 |
Gombás sertésnyelv | 106 |
Gombás szalonnás setésborda | 106 |
Gombás szűzpecsenye vörösborral | 106 |
Gombás tokány | 107 |
Gombás töltött karaj | 107 |
Gombás vesevelő | 107 |
Hargitai töltött kelkáposzta | 107 |
Káposzta svábosan | 108 |
Kolozsvári káposzta | 108 |
Kolozsvári töltött káposzta | 108 |
Kolozsvári sertéskaraj | 109 |
Lucskos káposzta | 109 |
Mezőségi paradicsomos káposzta | 109 |
Májpástétom | 109 |
Májas hurka | 109 |
Palóc tárkonyos disznófej | 110 |
Rakott húsos burgonya | 110 |
Rizses hús | 110 |
Román csevapcsicsa | 110 |
Sertésborda sampinyongombával | 110 |
Sertéskaraj elzászi módra | 111 |
Sertéskaraj bácskaiasan | 111 |
Sertéskaraj serpenyősen | 111 |
Seréskaraj libamájjal | 112 |
Sertéskaraj pármai módon | 112 |
Sertéskaraj alumínium-fóliában | 112 |
Sertéskaraj hortobágyiasan | 112 |
Sertéskaraj burgundi módra | 113 |
Sertéscomb szegediesen | 113 |
Sertéscomb debreceniesen | 113 |
Sertéscomb temesváriasan | 114 |
Sertéslapocka borral | 114 |
Sertésflekken | 114 |
Sertés piroti pljeskavica | 114 |
Sertéshús bőrösen | 115 |
Sertésnyelv tojásosan | 115 |
Szerb kifti | 115 |
Szerb rizses hús | 115 |
Szerb gyuvecs | 115 |
Töltött sertésdagadó I. | 116 |
Töltött sertésdagadó II. | 116 |
Töltött martilapu | 116 |
Tűzdelt sertésmáj | 117 |
Vajdasági pljeskavica | 117 |
Vranjei pljeskavica (szerb étel) | 117 |
Vadászpecsenye szerbesen | 117 |
Velős májszeletek | 117 |
Velővel töltött karalábé | 118 |
Vaddisznóhúsból készült ételek | 119 |
Párolt vaddisznócom vörösborral | 119 |
Sonkás vaddisznócomb | 119 |
Szalámi készítése vadhúsból | 119 |
Vaddisznócomb egri módra | 119 |
Vaddisznókaraj vidéki módra | 120 |
Vaddisznókaraj hortobágyiasan | 120 |
Vaddisznókaraj gombával | 120 |
Vaddisznókaraj tükörtojással | 121 |
Vaddisznókaraj elzászi módra | 121 |
Vaddisznómáj rántva | 121 |
Vaddisznómáj debreceniesen | 121 |
Vaddisznómáj pirítva | 122 |
Szarvashúsból készült ételek | 123 |
Füstölt szarvasnyelv | 123 |
Paradicsomos szarvasnyelv | 123 |
Párolt szarvasnyelv | 123 |
Párolt szarvasgerinc | 123 |
Szarvasborjúmáj-pástétom | 123 |
Szarvasborjúnyelv-pástétom | 124 |
Szarvasborjútüdő tarhonyával | 124 |
Szarvascomb burgundi módra | 124 |
Szarvasgerinc Eszterházy-módra | 124 |
Tojásételek | 125 |
Csirkehússal töltött tojás | 125 |
Erdélyi hagymás rakott tojás | 125 |
Erdélyi parasztomlett | 125 |
Gombás omlett | 125 |
Gombás rántott tojás | 125 |
Gombás rántotta | 126 |
Gomba tojással I. | 126 |
Gomba tojással II. | 126 |
Gomba tojással III. | 126 |
Gomás tejfölös tojás | 126 |
Gombával töltött tojás | 126 |
Kucsmagomba tükörtojással | 127 |
Sajtos tojás szászosan | 127 |
Szász hagymástojás | 127 |
Tejfölös gomba tükörtojással | 127 |
Tojással töltött gomba | 127 |
Köretek, főzelékek | |
Burgonyagombóc | 128 |
Burgonyapüré | 128 |
Franciasaláta | 128 |
Francia körítés | 128 |
Galuska | 129 |
Hasábburgonya | 129 |
Kelkáposzta-főzelék | 129 |
Lencsefőzelék | 129 |
Lecsó | 129 |
Paradicsomos káposzta | 130 |
Párolt káposzta | 130 |
Párolt rizs | 130 |
Pirított tarhonya | 130 |
Rakott karfiol | 131 |
Sárgaborsópüré | 131 |
Szalmaburgonya | 131 |
Vaddisznósonka-gombóc | 131 |
Vaddisznótüdő-táska | 131 |
Vadmájgombóc | 132 |
Zöldbab vajjal | 132 |
Zöldborsó vajjal | 132 |
Zsemlegombóc | 132 |
Mártások | 133 |
Barna gombamártás | 133 |
Barnamártás (spanyol) | 133 |
Burgundimártás | 133 |
Céklamártás | 133 |
Fehér gombamártás | 133 |
Fodormentamártás | 134 |
Fokhagymamártás | 134 |
Gombakrém | 134 |
Gomba krémmártás | 134 |
Gombamártás I. | 134 |
Gombamártás II. | 134 |
Gombamártás III. | 135 |
Gombamártás IV. | 135 |
Hagymamártás | 135 |
Kapormártás | 135 |
Majonéz | 135 |
Madeiramártás | 136 |
Mézmártás | 136 |
Olasz mártás | 136 |
Paradicsommártás | 136 |
Remulád-mártás | 136 |
Ribiszkemártás | 137 |
Róbert-mártás | 137 |
Sommártás | 137 |
Sóskamártás | 137 |
Tartármártás | 137 |
Tormamártás ecettel | 137 |
Tormamártás tejföllel | 138 |
Zsályamártás | 138 |
Zsemlemártás | 138 |
Saláták | 139 |
Burgonyasaláta | 139 |
Ecetes torma | 139 |
Erdélyi babsaláta | 139 |
Erdélyi sült paprika | 139 |
Céklasaláta I. | 139 |
Céklasaláta II. | 139 |
Fejes saláta | 140 |
Gombasaláta I. | 140 |
Gombasaláta II. | 140 |
Gombasaláta majonézzel | 140 |
Gombasaláta vargányából | 141 |
Hagymasaláta | 141 |
Káposztasaláta | 141 |
Paprikasaláta | 141 |
Sárgadinnye-saláta | 141 |
Szerb újhagymasaláta | 141 |
Uborkasaláta | 142 |
Vegyes saláta | 142 |
Sós tészták | 143 |
Aludtejes pogácsa | 143 |
Borsos lángos | 143 |
Burgonyalángos | 143 |
Burgonyás palacsinta sajtosan | 143 |
Burgonyafánk | 143 |
Csuszatészta készítése | 144 |
Erdélyi tejfölös lepény | 144 |
Fácánhússal töltött palacsinta | 144 |
Gombás rétes I. | 144 |
Gombás rétes II. | 145 |
Gombás palacsinta | 145 |
Gombás rakott palacsinta | 145 |
Hortobágyi húsos palacsinta | 145 |
Hortobágyi gombás palacsinta | 145 |
Hússal töltött palacsinta | 146 |
Juhtúrós pogácsa | 146 |
Juhtúrós puliszka | 146 |
Káposztás töpörtyűs pogácsa (vajdasági étel) | 146 |
Kapros juhtúrós galuska | 147 |
Káposztás rétes | 147 |
Káposztás csusza | 147 |
Krumplinúdli | 147 |
Lángos kolozsváriasan | 148 |
Lángos virslivel | 148 |
Liptói túrós sztrapacska | 148 |
Rákkal töltött palacsinta | 148 |
Sonkás palacsinta | 148 |
Tejfölös pogácsa | 149 |
Töpörtyűs pogácsa I. | 149 |
Töpörtyűs pogácsa II. | 149 |
Túrós lángos | 149 |
Túrós csusza | 149 |
Vadvelős palacsinta | 150 |
Zsíros pogácsa | 150 |
Brindzás metélt | 150 |
Édes tészták, édességek | 150 |
Almás palacsinta | 151 |
Almás lepény | 151 |
Almás rétes | 151 |
Almatorta | 151 |
Asszonyszeszély | 152 |
Alma pongyolában | 152 |
Ánizsos sütemény | 152 |
Barackkrém | 152 |
Banántorta | 152 |
Boros diótorta | 153 |
Boros kocka | 153 |
Cseresznyés rétes | 153 |
Csipkebogyó-édesség mandulával | 153 |
Diós palacsinta | 154 |
Diós rétes | 154 |
Diós lepény | 154 |
Diós kocka | 154 |
Diótorta vaníliakrémmel töltve | 155 |
Diókrém | 155 |
Darafelfújt málnaszörppel | 155 |
Élesztős rakott palacsinta | 155 |
Farsangi fánk | 156 |
Forgácsfánk | 156 |
Forrázott kifli | 156 |
Gyömbéres vajas teasütemény | 156 |
Gyömbéres teasütemény | 156 |
Kürtőskalács | 157 |
Lángoló gyümölcsös palacsinta | 157 |
Lőcsei palacsinta (túrós tésztából) | 157 |
Mákos rétes | 157 |
Palacsintatészta | 158 |
Rétestészta készítése | 158 |
Sárgabarack boros pongyolában | 158 |
Szőlős rétes | 158 |
Szőlős lepény | 158 |
Szőlős szelet | 159 |
Tátrai juhtúrós palacsinta | 159 |
Túrós palacsinta | 159 |
Túrógombóc | 159 |
Mézzel készült sütemények, frissítők | 160 |
Mézes almasaláta | 160 |
Mézes almaszörp | 160 |
Mézes csipkelimonádé | 160 |
Mézes csokoládé | 160 |
Mézescsók I. | 160 |
Mézescsók II. | 160 |
Mézesfánk | 161 |
Mézes gyümölcssaláta | 161 |
Mézeskalács I. | 161 |
Mézeskalács II. | 161 |
Mézeskenyér | 161 |
Mézes madártej | 162 |
Mézes narancstej | 162 |
Mézes narancssaláta | 162 |
Mézes sárgabarck-szelet | 162 |
Mézes szelet | 162 |
Mézes salátaízesítő | 163 |
Mézes rácsos kocka | 163 |
Mézes tekercs | 163 |
Mézes teasütemény | 164 |
Mézes torta | 164 |
Mézes tej | 164 |
Tordai mézes pogácsa | 164 |
Gyümölcsből készült frissítők, kompótok | 165 |
Almahab | 165 |
Almás frissítő | 165 |
Banán frissítő | 165 |
Citromos hűsítő | 165 |
Cseresznye- vagy meggykompót | 165 |
Cseresznyehab | 165 |
Csokoládés frissítő | 165 |
Egreshab | 166 |
Kávés frissítő | 165 |
Körtekompót | 166 |
Likőrös turmix | 166 |
Narancsos frissítő | 166 |
Sárgabarack frissítő | 166 |
Szilvakompót | 166 |
Gyümölcsök, gyümölcsfélék és konyhai felhasználásuk | 167 |
Gyümölcsök tartósítása cukor felhasználása nélkül | 169 |
Befőtt készítése | 169 |
Gyümölcsbefőzés rum hozzáadásával | 169 |
Cukor nélküli gyümölcslé | 169 |
Lekvár vagy dzsem készítése erdei gyümölcsből | 169 |
Erdei gyümölcsök és elkészítésük | 170 |
Vadalma | 170 |
Vadalmaszörp | 170 |
Fekete áfonya | 170 |
Áfonyaleves | 171 |
Áfonya nyersen | 171 |
Áfonya üdítőital | 171 |
Áfonyabefőtt készítése | 171 |
Áfonyabefőtt citromos izű | 172 |
Áfonyabefőtt rummal | 172 |
Áfonya saját levében | 172 |
Áfonyaszörp I. | 172 |
Áfonyaszörp II. | 172 |
Áfonyadzsem I. | 172 |
Áfonyadzsem II. | 172 |
Áfonyakocsonya | 173 |
Áfonyaíz | 173 |
Áfonyalekvár orosz módra | 173 |
Áfonyalekvár rummal | 173 |
Áfonya borban | 173 |
Áfonyalikőr I. | 173 |
Áfonyalikőr II. | 174 |
Aszalt áfonya | 174 |
Berkenye | 174 |
Berkenyekocsonya | 174 |
Berkenyeszörp | 175 |
Berkenyelé natúran | 175 |
Berkenyebefőtt rummal | 175 |
Berkenyedzsem | 175 |
Berkenyeíz | 175 |
Berkenye üdítőital | 175 |
Berkenye nyersen | 175 |
Birs, birsalma | 176 |
Birsbefőtt | 176 |
Birsdzsem | 176 |
Birslekvár | 176 |
Birs konyakkal és vaníliával | 176 |
Fekete bodza | 176 |
Üdítőital bodzavirágból | 177 |
Bodzalé | 177 |
Bodzából turmix ital | 177 |
Bodzakocsonya | 177 |
Bodzabefőtt | 177 |
Bodzalekvár | 178 |
Aszalt fekete bodza | 178 |
Aszalt fekete bodzából tea | 178 |
Bodzalikőr | 178 |
Csipkebogyó | 178 |
Csipkebogyó befőtt I. | 179 |
Csipkebogyó befőtt II. | 179 |
Csipkebogyóíz I. | 179 |
Csipkebogyóíz II. | 179 |
Csipkebogyólekvár | 180 |
Csipkebogyólikőr | 180 |
Csipkegyómártás | 180 |
Aszalt csipkebogyó | 180 |
Földieper | 180 |
Epersaláta | 180 |
Eperleves | 181 |
Eperfelfújt | 181 |
Eperszörp I. | 181 |
Eperszörp II. | 181 |
Eperszörp III. | 181 |
Eperhűsítő | 182 |
Eperbefőtt I. | 182 |
Eperbefőtt II. | 182 |
Eperdzsem | 182 |
Eper cukorban | 182 |
Eperíz | 182 |
Eper rumban | 183 |
Saját levében tartósított erdei eper | 183 |
Eperbólé | 183 |
Galagonya | 183 |
Galagonya tartósaítása | 183 |
Kökény | 184 |
Kökénykocsonya | 184 |
Kökénylikőr | 184 |
Kökénybefőtt | 185 |
Vadkörte | 185 |
Vadkörteszörp | 185 |
Málna | 185 |
Málnaparfé | 186 |
Málnadzsem | 186 |
Málnalekvár | 186 |
Málnaszörp | 186 |
Málnaszörp citromosan | 186 |
Naspolya | 186 |
Naspolya rummal | 187 |
Naspolyabefőtt | 187 |
Rebarbara | 187 |
Rebarbarabefőtt | 187 |
Rebarbara cukorban | 187 |
Rebarbaraíz | 187 |
Rebarbaraíz málnával | 188 |
Fekete ribizli | 188 |
Ribiszke saját levében | 188 |
Ribiszkeszörp | 188 |
Ribiszke cukorban | 188 |
Ribiszkedzsem | 188 |
Ribiszkelekvár | 189 |
Som | 189 |
Somszörp | 189 |
Somlekvár | 189 |
Sombefőtt I. | 189 |
Sombefőtt II. | 189 |
Somkocsonya | 189 |
Szamóca | 190 |
Szamóca tejszínhabbal | 190 |
Szamócás narancssaláta | 190 |
Hideg szamócaleves | 190 |
Szamócabefőtt | 190 |
Szamócadzsem I. | 191 |
Szamócadzsem II. | 191 |
Szamócakocsonya | 191 |
Szamócalekvár | 191 |
Szamócabólé | 191 |
Szeder | 191 |
Szederszörp I. | 192 |
Szederszörp II. | 192 |
Szederdzsem I. | 192 |
Szederdzsem II. | 192 |
Szederlekvár I. | 192 |
Szederlekvár II. | 192 |
Erdei szeder | 193 |
Erdeiszerlé | 193 |
Erdeiszederszörp | 193 |
Erdeiszeder-befőtt I. | 193 |
Erdeiszeder-befőtt II. | 193 |
Erdei szeder cukorban | 194 |
Erdeiszeder-dzsem | 194 |
Kocsonya vegyes erdei gyümölcsből | 194 |
Erdeiszeder-lekvár | 194 |
Erdeiszeder-likőr | 194 |
Erdeiszederecet készítése | 194 |
Dió | 194 |
Zöld dió eltevése | 195 |