kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kheirón '97 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 160 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-85790-2-1 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
Bevezetés | 5 |
Szőlészet | 7 |
Gondolatok telepítés előtt | 7 |
A szőlő környezeti igénye | 7 |
A szőlő helye a kiskerben | 9 |
Milyen fajtákat telepítsnk? | 10 |
Engedélyezett bor- és csemegőszőlő-fajták | 11 |
Fehérborszőlő-fajták | 11 |
Vörösborszőlő-fajták | 21 |
Csemegeszőlő-fajták | 24 |
Szőlőalanyok | 30 |
Talaj-előkészítés és telepítés | 32 |
Tereprendezés, talajjavítás | 32 |
Alaptrágyázás, talajerő-utánpótlás | 34 |
Támrendszerek a kiskertben | 36 |
Ültetés | 40 |
A szőlő metszése, művelési módok | 41 |
Metszésmódok | 41 |
A tőkeforma | 43 |
A tőkeformák csoportosítása termesztési cél és mód szerint | 44 |
Hagyományos tőkeformák | 44 |
Intenzív tőkeformák | 46 |
Lugasok kialakítása | 48 |
A termő szőlő metszése, évközi talajmunkák, zöldmunkák | 52 |
Metszés | 52 |
Évközi talajmunkák | 54 |
Zöldmunkák | 54 |
A szőlő szaporítása | 57 |
Növényvédelmi tanácsok | 61 |
Általános tudnivalók | 61 |
A szőlő leggyakoribb betegségei, kártevői | 63 |
A szőlő növényvédelmek főbb fázisai | 66 |
Növényvédelmi szerek a szőlőben | 66 |
Vegyszeres gyomirtás | 68 |
A szüret | 70 |
Étkezési és csemegőszőlők szürete | 70 |
A szőlő tárolása | 70 |
A borszőlő szüretének időpontja | 71 |
A szőlőfürtök, bogyók egészségi állapota | 74 |
Borászat | 77 |
A borfogyasztásról | 77 |
A bor mint táplálék | 77 |
A bor gyógyító hatása | 78 |
A bor mértéktelen fogyasztásának hatása | 78 |
A bor az étkezésben | 78 |
A must és a bor összetétele | 80 |
A must összetétele | 80 |
A bor összetétele | 81 |
A bor készítése | 87 |
Tárolóhelyek, edények, eszközök, anyagok | 87 |
A szőlőfeldolgozás fontosabb szabályai | 92 |
Fehérborok készítése | 93 |
A must erjedését befolyásoló tényezők és gyakorlati teendők | 102 |
Vörösborok készítése | 104 |
Minőségi követelmények | 108 |
Alapvető borkezelési eljárások | 111 |
Töltögetés | 111 |
Fejtés | 112 |
Kénezés | 113 |
Derítés | 115 |
Szűrés | 117 |
Házasítás | 118 |
A savtartalom szabályozása | 120 |
Alkoholtartalom növelése (avinálás) | 122 |
Cukortartalom szabályozása | 122 |
Szín- és ízjavítás | 123 |
Borhibák és borbetegségek | 125 |
Borhibák | 125 |
Borbetegségek | 127 |
Borbírálat | 129 |
A bor és a vendéglátás | 135 |
Függelék | 141 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 155 |
Tartalom | 157 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.