kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | B+V Lap- és Könyvkiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 124 oldal |
Sorozatcím: | Képzett Beteg Könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-774-643-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 9 |
"Szíves" figyelmükbe: a szívbetegségekről | 13 |
Ahol a baj elkezdődik | 14 |
Néhány mondat a koszorúerekről | 14 |
Angina, infraktus | 15 |
De mi van a háttérben? | 16 |
Kockázati tényezők | 17 |
Francia paradoxon, mediterrán étrend | 23 |
Receptek | 27 |
Levesek | 29 |
Burgonyaleves | 31 |
Csirke-krémleves | 31 |
Fokhagymaleves | 32 |
Gazpacho (Spanyol specialitás) | 32 |
Hideg sárgadinnye-leves | 33 |
Hideg spárga-krémleves | 33 |
Káposztaleves | 34 |
Piroshúsú paprika-leves | 35 |
Sárgarépa-krémleves | 35 |
Zöldségleves | 36 |
Köretek | 37 |
Cukkíni főzelék | 39 |
Mandulás zöldbab | 39 |
Mézes póréhagyma | 40 |
Narancsos rizs | 40 |
Puliszka (Polenta) | 41 |
Sült hagyma | 41 |
Sült sárgarépa | 42 |
Tárkonyos gomba | 42 |
Tejfölös burgonyalángos | 43 |
Tormás borkkoli | 43 |
Mártások 1. | 45 |
Húsokhoz | 47 |
BBQ mártás | 47 |
Citrommártás | 48 |
Cseresznyemártás | 48 |
Egyszerű mogyorómártás | 49 |
Fehérbormártás | 49 |
Feketeribizli mártás | 50 |
Gombás sajtmártás | 50 |
Hideg fűszeres tejfölmártás | 51 |
Mézes mustármártás | 51 |
Mornay-mártás | 52 |
Mártások 2. | 53 |
Salátákhoz | 55 |
Balzsam-mártás | 55 |
Citromszósz | 55 |
Francia öntet | 56 |
Fűszeres szósz | 56 |
Gyógynövény-öntet | 57 |
Hideg mustáros mártás | 57 |
Mákos mustárszósz | 58 |
Narancsos mártás | 58 |
Pikáns mártás | 58 |
Rokfortos öntet | 59 |
Mártások 3. | 61 |
Tésztákhoz | 63 |
Boros húsmártás | 63 |
Citromos pisztráng ragu | 64 |
Csuka-ragu | 64 |
Káposztás csirke ragu | 65 |
Négy-sajt mártás | 66 |
Paradicsomos csirke ragu | 66 |
Paradicsomszósz | 67 |
Sonka mustáros mártásban | 67 |
Tavaszi ragu | 68 |
Zöldséges tál | 69 |
Burgonya-palacsinta | 71 |
Citromos spárga | 71 |
Joghurtos brokkoli-főzelék | 72 |
Karfiolropogós | 72 |
Póréhagyma sonkával | 73 |
Sajtos spárga | 73 |
Sonkás uborka | 74 |
Sült endívia | 74 |
Töltött cukkíni | 75 |
Töltött hagyma | 76 |
Saláták | 77 |
Avokádós almasaláta | 79 |
Bagatell saláta | 79 |
Bostoni gyümölcsös saláta | 80 |
Cukkíni saláta | 80 |
Csirkesaláta | 81 |
Majonézes cékla | 81 |
Mazsolás káposztasaláta | 82 |
Spanyolsaláta | 82 |
Téli saláta | 83 |
Zöldségsaláta | 83 |
Halak | 85 |
Fehérboros busa-szeletek | 87 |
Fokhagymás ponty | 87 |
Gombás angolna | 88 |
Halfeljújt | 88 |
Harcsaszeletek zöldfűszermártásban | 89 |
Lazacszeletek pestoval | 89 |
Mandulás naphal | 90 |
Sült csuka egészben | 91 |
Sült tőkehal zöldségekkel | 91 |
Töltött sügér | 92 |
Szárnyasok | 93 |
Andalúz csirke | 95 |
Csirkemell Mornay-mártásban | 95 |
Csirketokány | 96 |
Dijoni mandulás pulykamell | 96 |
Gyömbéres csirkeszárny | 97 |
Mézes-citromos csirkeszárnyak | 97 |
Narancsos kacsa | 98 |
Narancsos pulyka | 98 |
Provence-i pulykamell | 99 |
Tokaji boros csirkecomb | 100 |
Vadak | 101 |
Fácán vadász módra | 103 |
Fokmagymás nyúlcomb | 103 |
Gyöngytyúk almával | 104 |
Narancsos vadkacsa | 104 |
Őzszeletek áfonyamártásban | 105 |
Szarvas fasírt | 106 |
Szarvasszelet paprikával | 106 |
Szilvás vadnyúl | 107 |
Vaddisznószelet borsos almamártásban | 107 |
Vadropogós | 108 |
Desszertek | 109 |
Áfonyás (fekete ribizlis) almák | 111 |
Bajor őszibarack | 111 |
Balzsamos ribizli | 112 |
Gyömbérhab | 112 |
Hideg szamócahab | 113 |
Joghurtkrém | 113 |
Lángoló körte | 114 |
Málnahabos dara | 114 |
Tia Maria krém | 115 |
Töltött alma | 115 |
"Morzsák" | 117 |
Konyhatechnikai ötletek | 120 |
Élvezeti szerek | 123 |